(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

RAKKAS TANITILDI

EREĞLİ

Türkiye ve Avrupa Birliği’nce ortaklaşa yürütülen, Dezavantajlı kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliğinin Geliştirilmesi Hibe Programı (RAKKAS) tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Batı Karadeniz Romanlar Derneği, Fiziksel ve Sosyal Hayatı Geliştirme Derneği, Karadeniz Ereğli Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü Akşam Sanat Okulu ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İşkur tarafından yürütülen projenin tanıtım toplantısı öncesinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.

MADENOĞLU: “HAYATI KOLAYLAŞTIRMAK İSTİYORUZ”
Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, burada yaptığı konuşmada, romanların sorunlarının çözüleceği bir ilçede yaşadıklarını söyledi.
Projenin, belediye, halk eğitim merkezi, İş-kur, bakanlık ve derneklerin ortak projesi olduğunu ifade eden Madenoğlu, şöyle dedi:
“Finans yönünü belediye ve Avrupa Birliği karşılıyor ama uygulama yönünü halk eğitim yapıyor. Sonuna kadar beraberiz. Ereğli’de yaşayan roman kardeşlerimiz çok şanslı. Bu konularına hassasiyetle yaklaşan belediye başkanı, kaymakam, ilgili kurumlar olmasıyla ilgili. İkincisi burada yaşayan arkadaşların yaşam standardı yüksek. Başka yerde gördüğünüz barakaları, çadırları Ereğli’de göremezsiniz. Burada yaşayanların evleri villa gibi.  Elden geldiğince proje yaratarak onların hayatını kolaylaştırmak istiyoruz.”

UYSAL: “BAŞARACAĞIZ”
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da, Ereğli Belediyesi olarak projenin yürütücüsü olmaktan mutlu olduğunu belirterek, “Proje bedeli olan 120 bin Euro’nun 8 bin Euro’sunu Ereğli Belediyesi Türk lirası olarak ödedi. Projenin hayat standartlarınızın artması için yararlı olacağına inanıyorum” sözleriyle konuştu.
Bir roman vatandaşın, “TOKİ işi olacak mı” sorusuna cevap veren Uysal, “Kadınlar isterse olur” diye cevap vererek, “Başaracağız. Başarılmayacak bir konu değil. Sadece birbirimizi anlayacağız, ötekileştirmeyeceğiz. Yapılan anketleri yerle bir edeceğiz. Onla çalışmazmış, bunla çalışmazmış, aynı mahallede oturmak istemezmiş. Bunlar kolay şeyler. Sizden tek bir şey bekliyorum. İnanalım. Ben inanıyorum birlikte başaracağız” diye konuştu.

ÇOKYAŞAR: “FARKINDALIK YARATILMAK İSTİYORUZ”
Türkiye Roman Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar da projelerin çok başarılı oldukları, çok iyi proje yazdıkları için verilmediğini, bir farkındalık yaratılmak istendiğini kaydetti.

Çokyaşar şöyle devam etti:
“Bu projenin temelinde kadınlar, çocuklar ve gençler olacak.  Amaç toplumun doğru bir şekilde hedefe gitmesi. Bugün kaymakamımızın, Mersin’de Roman vatandaşlarıyla ilgili doğru işler yaptığını gördüm. Kaymakamımız konuyla ilgili güzel bilgiler verdi, yakasını bırakmayın. Belediye başkanı bacadan kaçarsa kapıda yakalayın. Bu toplumun derdi için. Sizin yakalamanıza da gerek yok, burada güzel bir şekilde gidebilir. Dışarıda ben bu elektriği gördüm.”

PROJEYİ ANLATTI
Proje Koordinatörü Hasibe Özgümüş, projenin detayları konusunda bilgi verirken şunları aktardı:
“Projenin hedef kitlesi 18-35 yaş arasındaki 65 romandır ama bu kapsam daha sonra biraz daha genişletilerek, 16-55 yaş arasındaki 108 vatandaşı kapsar hale getirildi.  Projenin genel amacı Romanların temel entegrasyonu ve istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesidir. Özel amaçlarımız ise Ereğli’de 16-55 yaş arasına 108 romanın iş bulabilecekleri veya işyeri açabilecek kapasiteye yükseltilmesi, romanlarla roman olmayanlar arasında sosyal entegrasyonu arttırmak, romanlarla roman olmayanlar arasındaki sosyal entegrasyonla romanlara yönelik önyargının azaltılmasına katkıda bulunmaktır. Proje süresi 12 aydır. Başlangıç ve bitiş tarihi  1 Kasım 2016-31 Ekim 2017 tarihleridir.”




Bu sayfayı yazdır

13.01.2017 18:20:32

Bu haber 1862 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.100.395

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
216 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
549 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri