(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KAPIMIZ AÇIK, BEKLİYORUZ…

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, Ereğli Demir ve çelik Fabrikaları (Erdemir) Musıki ve Folklor Derneği’nin faaliyetlerine ilçe ve bölge halkının da katılabileceği bildirildi.
Erdemir Musıki ve Folklor Derneği 2. Başkanı Zuhal Yükselen, Erdemir lojmanları mevkisindeki dernek binasında Hakimiyet’e yaptığı açıklamada, 44 yıllık geçmişe sahip  derneğin aynı zamanda Batı Karadeniz’in en köklü, ilçede de açılan ilk dernek olduğunu söyledi.
Derneğin, Aynı zamanda sorumluluğunu yürüttüğü Türk Sanat Müziği korosu ile başlayan faaliyetlerinin Türk Halk Müziği, Halk Oyunları ve Tiyatronun katılımıyla 4 branşta devam ettiğini anlatan Yükselen, şöyle dedi:
“Halen dernek bünyemizde 130 üye ile faaliyetlerimiz devam ediyor. Bunun yanı sıra 60 kadar da kursiyerimiz var. Amacımız kültür ve sanatı ilçemizde ve bölgemizde yaymak, unutulmamasını sağlamaktır. Özellikle geçmişte bestelenen birçok eseri daha da ileriki nesillere sevdirebilmek istiyoruz. Ve bu şekilde ilerlemeye çalışıyoruz.

HALKA AÇIK BİR DERNEK
Erdemir adı ve desteği ile ilerleyen bir derneğiz. Çalışmalarımızı da Erdemir tarafından sağlanan binada sürdürüyoruz. Bu da bizim için çok büyük bir fayda. Bu desteklerinden dolayı da çok teşekkür ediyoruz. Ancak Erdemir adı olduğu için her halde halkımız sadece Erdemir ile bağlantılı kişilerin derneğimize üye olabileceğini ve faaliyetlere katılabileceğini düşünüyor. Elbette Erdemir ailesinden daha fazla katılım olmasını bekleriz ancak, derneğimiz Ereğli halkına da açıktır. Hatta çevre belde ve ilçede yaşayan halkımıza da açığız.

AİLE VE DOST ORTAMI
Gelirlerse, burasının bir aile ortamı, dost ortamı olduğunu, aile fertlerini rahatlıkla gönderebilecekleri bir yer olduğunu da göreceklerdir. Biz dahi çoğu zaman çalışma olmayacağını bilsek dahi dostluklarımızı paylaşmak adına burada bulunabiliyoruz. Bundan da büyük keyif alır hale geldik.  Aramızda, 20-30 seneyi bulan dostluklara ulaşmış arkadaşlarımız var. Derneğimiz çatısı altında sadece hobi olarak değil, güzel ortamları da paylaşıyoruz. Burada, Ereğli için yapılabilecek en güzel faaliyetleri yerine getirmeye çalışıyoruz.”
Dernek 2. Başkanı Zuhal Yükselen, Sanat müziği çalışmalarının Salı-Perşembe günleri 19.00-21.00 saatleri arasında yapıldığını hatırlatarak, “Halk müziği de Pazartesi ve Çarşamba günleri aynı saatler arasında yapılıyor. Halk oyunları hafta sonları yapılıyor. Tiyatro ise sorumlu arkadaşımızın belirleyeceği gün ve saatlere göre değişebiliyor” dedi.




Bu sayfayı yazdır

6.01.2017 14:23:15

Bu haber 2976 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 76.101.307

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
218 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
549 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri