(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ALBAYRAK, CEVAP VERDİ

ANKARA

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nun geleceğine ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a yönelttiği sorulara yanıt aldığını bildirdi.
Tupcu yazılı açıklamasında, sorduğu sorular ‘kısmen’ cevap alabildiğini belirtti. Açıklamasında, sorduğu soruları hatırlatıp ve aldığı cevapları aktaran Turpcu, şunları kaydetti:

“ ‘İthal edilen 32 milyon ton taş kömürünün ülkemize maliyeti yaklaşık 4 milyar dolardır. Bu anlamda, TTK’nın işçi açığını giderip Türkiye’nin ihtiyacı olan taş kömürünün ekonomiye kazandırılmasıyla ilgili düşünceleriniz nelerdir? Yani millî olmada sözde değil, özde olma noktasına gelecek misiniz?’ sorularını yönelttiğim Bakan Albayrak şu cevapları  verdi:
Taşkömürü konusu, yerli, milli enerji konusu noktasında çok önemli.  Türkiye'nin zaten kısıtlı linyit, düşük kalorili kömür kaynakları içerisinde taşkömürünün çok daha fazla ve yoğun bir şekilde kullanılması en önemli önceliklerimizden bir tanesi. Bu çerçevede, Zonguldak’ın dönüşümünde çok önemli bir yere sahip. Tabii, burada, on yıllardır süregelen, maalesef, farklı paydaşların uyguladığı yanlış stratejilerin ortaya koyduğu olumsuz bir resim var, inşallah, tüm paydaşlarla 2017 içerisinde bunu tamamlayıp, güzel, pozitif bir dönüşümü hayata geçireceğiz ve daha fazla Zonguldak’ın taşkömüründen daha güvenli, daha fazla istihdamı da öncelikleyerek ve üretim kapasitesinin daha da artırıldığı bir modelle ismini tanımlamıyorum, inşallah hayata geçireceğiz."

BAKAN ARSLAN’DAN DA CEVAP BEKLİYOR
Turpcu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a ise “Zonguldak Çaycuma Saltukova Havaalanı yurtiçi seferleri açılacak  mıdır, Bakanlığın bununla ilgili bir çalışması var mıdır? Zonguldak ilimizin kara yolu altyapısının tamamlanamamasının ve iktidarınızın bu konuda yeterince  katkıda bulunamamasının nedeni nedir?
Bununla birlikte, Gayrettepe-üçüncü havaalanı metrosuyla ilgili, bu,  niye davetiye usulüyle yapılmıştır? Dünyadaki ortalama birim fiyatları kilometre ve istasyon başına nedir? Bu işin aceleye getirilmesiyle ilgili,  Gayrettepe orada durduğuna göre, üçüncü havaalanının yeri mi değişmiştir?”  sorularını sormuştu. Turpcu, Bakan Arslan’ın, sorulara yazılı olarak cevap vermesi beklediğini sözlerine ekledi.

 




Bu sayfayı yazdır

13.12.2016 14:47:34

Bu haber 1786 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
13.12.2016 16:07:07
Hamdi diyor ki;

Aferin vekile... çok ilginç... ülke kan ağlıyor. şehitlerimiz var yastayız tartışılan konuya bak....






Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 75.748.727

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
411 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri