(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ORTAK BİLDİRİ

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, bazı sivil toplum kuruluşları, terörü lanetlediklerini bildirdiler.

Yapılan yazılı açıklamada, Atatürkçü Düşence ve Çağdaş Yaşamı Destekleme dernek şubeleri ile Eğitim-İŞ ilçe temsilciğince ‘ortak bildiri’ hazırlandığı belirtildi.
Bildiride, son yaşanan terör eylemi lanetlenerek şöyle denildi:

“İstanbul Beşiktaş Arena Stadyumu önünde Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında düzenlenen hain saldırıda 40’ı aşkın şehidimiz olduğunu, 155 kişinin de yaralandığını büyük bir üzüntü ile öğrendik.
Ulusumuzu yasa boğan lanet olası terör eylemini, öğrenebildiğimiz kadarıyla bölücü terör örgütü PKK’nın taşeronu olan TAK üstlenmiş durumdadır. Buradan bir kez daha haykırıyoruz. Ne yaparsanız yapın bu ulusu parçalayamayacaksınız, ne yaparsanız yapın bu ülkeyi bölemeyeceksiniz.
Emperyalist ülkelerin besleyip büyüttüğü terör örgütü çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir. Demokratik Kitle Örgütleri olarak bu hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz.
AKP hükümetinin özellikle geçmişten beri uygulaya geldiği yanlış dış politikaları sonucu, ülkemizin güneyi ve bütünüyle Ortadoğu terör bataklığı haline dönüşmüştür. Açılım siyasetiyle terör örgütü yeniden insanımızın canını yakar duruma gelmiştir.
Bu türden terör saldırıları mutlaka bir takım karanlık emellere doğrudan ya da dolaylı bir şekilde hizmet etmektedir. Ülkemizin içine düştüğü şu günlerde bizlere düşen terörün amacına ulaşmasına fırsat vermeyerek birlik ve beraberliğimizi her ne pahasına olursa olsun korumaktır.
Henüz yaşanan hain saldırı ile ilgili olarak kamuoyu tatmin edici şekilde bilgilendirilmemiştir. Yetkililerin bir an önce toplumumuzun kafasındaki soru işaretlerini gidererek, saldırının bütün sorumlularının yargı karşısına çıkarılması sağlanmalıdır.
Ülkemizi dinsel, etnik her ne adla bölmek, yıkmak isteyen uluslararası emperyalizm ve onun maşaları şunu iyi bilmelidir ki; tarihinde kurtuluş mücadelesini kazanmış olan bu ulus, birlik ve bütünlük içinde kenetlenerek bu lanet teröre gereken cevabı verecektir.
Demokratik Kitle Örgütleri olarak hükümeti bir an önce daha duyarlı ve daha tutarlı olmaya, gerekli her türlü önlemi almaya davet ediyoruz. Bütün şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Şehit ailelerinin ve ulusumuzun başı sağ olsun.”




Bu sayfayı yazdır

13.12.2016 11:41:15

Bu haber 1236 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.093.650

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
203 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
546 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1467 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri