(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GÜNDEM ‘ERDEMİR’

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirilen Ereğli Belediye Meclisi'nin Aralık ayı ikinci oturum toplantısında, ilçede kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) yönetimine tepki gösterildi.
Uysal, gündem dışı yaptığı konuşmada, Erdemir'in çevreyi kirlettiğini söyledi. Erdemir'in kullanmadığı atıl vaziyetteki arsa ve tesislerinin belediyeye veya Gençlik Spor Bakanlığı'na devir edilmesine yönelik girişimlerde bulunduğunu belirten Uysal, şöyle dedi:
"Ereğlimizin ihtiyaçları olan dosyaları, gerek bakanlarımıza gerekse de özellikle de bölge milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu'na verdik. Verdiğimiz dosyalardan bir tanesinde hayvan pazarı olarak bilinen ilçemizin girişinde olan arsanın belediyemize kullanımının verilmesi. Buradaki arsa Ereğlimizde çözümsüz gibi görünen sorunların çözümüne büyük katkı sağlayacak ve özellikle de trafik keşmekeşinin düzeleceğine inandığımız için o arsanın Ereğli Belediyemize verilmesi için bir dosya verdik.

ERDEMİR STADINI İSTEDİ
“İkinci dosyada da şuan kullanılmayan, atıl vaziyette olan ve Erdemir'in sanayi tesisleri dışarısındaki Erdemir Stadını'nı Ereğlimize belediyemize veya Gençlik Spor Bakanlığımıza verilerek, futbol maçları için Alaplı, Kandilli'ye gitmemesi hem belediyemize hem de Ereğli halkına büyük bir mükafat olacağını düşünüyorum. Ereğli'de sadece belediyemizde 400 tane sporcumuz var, Ereğli halkı da sporu çok seviyor, Ereğli'de 2 bin 500 tane futbolcumuz var. Bunların da spor yapacağı yer bulmakta zorlanıyoruz. Erdemir Stadı kullanılmadığı, atıl vaziyette olduğu için gençlerimiz buraları kullanırsa milli bir servetin korunma ilkesini de yerine getirmiş oluruz diye düşünüyorum.

"DSİ-ERDEMİR PROTOKOLÜ İSTİYORUZ"
Üçüncüsü Erdemir ile Devlet Su İşleri (DSİ)'nin Gülüç ırmağı projesinde protokol yapılmasını istiyoruz. Biliyorsunuz burası son derece önemli. Projemiz çok güzel bir proje. Orası küçük bir Haliç olacak, çevresi yaşam alanı olacak, yeni rekreasyon alanları çıkacak. Özellikle de Bölücek, Yaraşlı, Hamzafakıhlı ve Topçalı sel saldırılarından da kurtulacak. Tabiki bunun turizme katkısı da son derece önemli. Ayrı bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Daha da önemlisi yıllarca sorun olan Kışla'daki tırların oradan köprü vasıtası ile geçişini karşı tarafa alacağımız için Kışla'da yaşayan sakinlerimiz de bu tırlardan kurtulmuş olacaklar.

PLAJI İSTEDİ
Erdemir plajını da Ereğli Belediyesi'ne verin, Ereğli halkı da oradan faydalansın. Sizler de bu konuda anlayış gösterin halkımız buranın denizinden faydalansın.”

GÖSTEPE’Yİ HALKA AÇMA PLANI
Başkan Uysal, ilçenin turizm hamlelerini anlatan mesajlar verdiği konuşmasının ilerleyen bölümlerinde, ellerinde var olan diğer dosyaların da önemli olduğunu söyledi. Uysal, şu ifadeleri kulandı: “Diğer dosya bizler için son derece önemli. Göztepe'ye biliyoruz. Burada askeriyemizin bir talim yaptığı bir alan var, 17-18 dönüm büyüklüğünde. Askeriyemiz tarafından kullanılmıyor. Türbelerimiz, mezarlarımız var. Bu türbelerde son derece önemli. Ereğli halkının buralara çıkması buraları bilmesi lazım. Buraları korumanın en kolay yolu insanların o alanları kullanarak koruması daha anlam ifade eder. Çeştepe'de de türbemiz var, kırsal alanımız var. Buraların imar planlarını da yaparak Ereğli halkımıza ve dışarıdan gelenlerin kullanımına açmalıyız diye düşünüyorum. Kale Tepe'de iki asker tarafından nöbet tutulan bir yer fakat kullanılmıyor. Orası çok güzel. Buraları yaptırabilirsek son derece Ereğlimize katkı sağlayacağını düşünüyorum.

TEPELER…  KALE…
Tepeler, kalemiz, mahallemiz, sahilimiz bu tür dörtgenleri yaparaktan turizme katkıyı daha fazla sağlayacağını umut ediyoruz. Bunun üzerinde bir de kent meydanımız tamamlandıktan sonra şehrimize gelen insanlarını gezebileceği alanları ortaya koyduğumuzda turizm canlanacaktır.
Kültürel, taşınmaz varlıklarımızın tamamına kıymet ve değer veriyoruz. Hem kendi insanımıza hem de dışarıdan gelen insanlara tanıtmak göstermek için çırpınıyoruz. Denizimizi iyi kullanamıyoruz. Denizimiz üzerine de projelerimiz var.

‘KAVGA’ SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ
Uysal, bir önceki meclis toplantısında, 15 Temmuz darbe kalkışmasına tepki göstermek için meydanlarda toplanılması sırasında Erdemir yöneticilerinin bulunmadığı yönünde söylediği sözlerin ‘kavga ediyor’ olarak algılanmasının doğru olmadığını belirterek, şu sözlerle konuştu:

“Geçen ay belki yanlış anlaşıldım, şöyle söylendi, 'Ereğli Belediyesi de artık kavgaya başladı' hayır biz kavga etmedik. Benim ağzımdan hiç kavga cümlesi çıkmadı. Sadece bazı sorular sorduk bu sorulardan en önemlisi, 'Kapısında Fatin Rüştü Zorlu tesisi yazanlar dünya devi dediğimiz yılda milyar dolar karlar açıklayan ve göz bebeğimiz dediğimiz her yerde gurur duyduğumuz, 15 Temmuz süreci ve sonrasında Erdemir yönetimi neredeydi' dedik? Sorduğumuz soru buydu. Tabiki daha önce de söylemlerimiz oldu. Sivil toplum kuruluşları olsun, bizler olalım şunu fark ediyoruz 'Ereğli'ye yüzünüzü dönmüyorsunuz, telefonlarımıza çıkmıyorsunuz, etrafınızda yaşananları görmüyorsunuz' dedik. Görüyorlar mı? Görmüyorlar.
27 Gün Ereğli'de yaşayanlar sokaklara, caddeleri, meydanları doldurdu, anıt önlerinde nöbet tuttuk. O insanlar bir tek şey söyledi tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak dedi. Bu milleti anlamadınız, bu milletin dilini anlamadınız dedik. Bunları söylemeyelim mi?”

"BİR TL BORÇ YAPMADIK"
Uysal, basında çıkan ’50 milyon Lira borçları var’ haberine de yanıt verdi. Bunun doğru olmadığını anlatan Uysal, şöyle dedi:
“Geçenlerde okudum, Ereğli Belediyesi'nin 50 milyon borcu varmış. Göreve geldiğimiz zaman 35 milyon 250 bin borç ile devir aldık, 20 milyonu ödedik. Hizmetlerimize de devam ediyoruz, araç şantiyemizi kurduk, diğer hizmetlerimizi de yaptık ama borçlanmadan yaptık. Bir TL bir yere borç yapmadık. 20 milyon da borç ödedik. Söylendiği gibi Ereğli Belediyesi'nin borcu var, evet belediyenin borcu olacak. Keşke bizler de borçlanabilsek. Keşke 100 milyon borcumuz olabilse, ben borcu ödedik diye böyle şey yapmıyorum. Yanlış bilgiler yanlış empoze etmeler yanlış algıları toparlaması için bu açıklamayı da sizlerle paylaşmak istiyorum. 35 Milyon borç ile aldığımız belediyenin 20 milyon borcunu ödedik bugüne kadar yaptığımız hizmetlerde de hiç borçlanmadık.”




Bu sayfayı yazdır

8.12.2016 14:51:53

Bu haber 1685 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
09.12.2016 08:33:28
Faruk diyor ki;

yalan yalan yalan ibonun şarkısı güzel bir şarkı . 1 TL borç yapmadık diyor sayın başkan. bir sürü araç aldınız bunları iller bankasına borçlanarak almadınız mı? 6 aydır Erdemiri konuşup duruyorsunuz ama bir nane yapamadınız. herşey lafta. 3 yıldır bir üniversite projesini bile üretemediniz bırak yapmayı




Şu anda 19 kişi online
Toplam ziyaret : 76.030.451

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
809 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
421 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1438 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri