(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DANANIN KUYRUĞU PAZARTESİ KOPAR (MI?!)

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde kurulu, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) ile şirkette yetkili Türk Metal Sendikası arasında bugün gerçekleştirilen olağanüstü oturumda umutlar yeşerdi.

Türk Metal Şube Başkanı Metin Ercan, toplantının ardından Hakimiyet’e yaptığı açıklamada, Erdemir adına Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın daveti üzerine Ankara’da gerçekleştirilen oturumda, işveren kanadının yeni bir teklif ile geldiğini söyledi.

İşveren kanadının bu kez ilk 6 aylık teklif ile karşılarına geldiğini belirten Ercan, şöyle dedi:

“Karşı taraf ilk 6 ay için 510 lira artış ile sosyal haklarda da yüzde 9 zam önerdi. Bu teklifi kabul etmediğimiz için diğer aylar yada yıl gündeme gelmedi. Buna rağmen, 12 Aralık’ta tekrar Ankara’da saat 15.00’de bir araya gelinme kararı alındı.”

Sendika olarak, işçimizle birlikte aldığımız kararlar doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz. İstediğimiz hakkı alana kadar da mücadeleye devam edeceğiz.”

Toplantıya Türk Metal Genel Başkan Yardımcıları Mesut Gezer, Yusuf Ziya Odabaş, Türk Metal Şube yöneticileri ile MESS Genel Sekreteri Hakan Yıldırımoğlu, MESS Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Şıvga, MESS Ankara Bölge Temsilcisi Av. Vahap Ünlü, OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem'in Danışmanı Oktay Demiray, Erdemir İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Aylin Veli Çelikoğlu katıldılar.

Erdemir, sendika yöneticilerini davet ettiği bir önceki oturumda saat ücretlerine 68 kuruş zam önermesiyle ipler kopmuş, akabinde işçiler çeşitli eylemlerle tepkilerini ortaya koymuşlardı.

Bugün yapılan görüşmede işveren kanadının önerdiği 510 liranın saat ücreti karşılığı ise bir lira 70 kuruşa denk geliyor.




Bu sayfayı yazdır

6.12.2016 15:32:35

Bu haber 8507 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 19 kişi online
Toplam ziyaret : 75.756.359

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
424 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
187 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1309 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri