(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KAMUOYU YANILTILIYOR!

Sosyal medya üzerinden yayılan “ehliyet değişimine ilişkin” duyuruların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Mevcut kanuna göre vatandaş 2020’ye kadar Aile Hekimliğinden ücretsiz rapor temin edebilecek, ehliyetini de 15 lira karşılığında alabilecek

 YURT
Sürücü belgeleriyle (ehliyet) ilgili yeni düzenlemenin, bazı sosyal paylaşım sitelerinde kamuoyunu yanıltıcı bilgiler aktarıldığı belirtiliyor.
Bu konuda, özellikle Sosyal medya ve WhatsApp gruplarında, “ehliyetinizi 31 Aralık’a kadar değiştirdiğiniz takdirde, Sağlık Ocakları’ndan ücretsiz sağlık raporu olabilirsiniz. 1 Ocak’tan itibaren ise Sağlık Ocakları Rapor vermeyecek, hastanelerde de ücret talep edileceğinden, değiştirme maliyetleri 300-400 lirayı bulacak” şeklinde bilgilerin paylaşıldığı görüldü.
Hakimiyet’in konuya ilişkin yetkililerden edindiği bilgilerde ise bu tür yayılmaların “asılsız” olduğu vurgulandı.

UYGULAMA 2020 SONUN KADAR GEÇERLİ
Buna göre, bir kereye mahsus ehliyetini değiştirecek olanlardan sağlık raporu, 4 adet biometrik fotoğraf isteniyor. Bunun yanı sıra, Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı ile anlaşması olan herhangi bir bankaya 15 lira ücret yatırılması gerekiyor. Bir başka bankaya da yatırılması mümkün olan bu bedelin 2 lirası vakıfa gideceğinden, anlaşmalı banka tercih ediliyor.

SAĞLIK RAPORU MESELESİ
İstenilen sağlık raporu ise Aile Hekimliklerinde (Sağlık Ocakları) ücretsiz olarak temin edilirken, Devlet yada özel hastanelerde ise hastanelerce belirlenen miktarlar karşılığında rapor temin edilebiliyor. Ancak, Aile Hekimliğinin muayenesinde, şahısta geçmişte yaşadığı önemli bir hastalık yada kusur söz konusuysa, o branşta bir başka hastaneden rapor getirmesi isteniyor. Böyle bir durum söz konusu olmadığında belge sahibi 15 lira karşılığında ehliyetini yenileyebiliyor. 2020 yılına kadar geçerli uygulamada sadece yıllara göre belirlenen harç bedellerindeki (örneğin 15 lira 17 lira olabilir) artış vatandaştan tahsil ediliyor.
Diğer yandan, uygulamadan faydalanmasına rağmen ikinci kez ehliyetini kaybedenler ise bugünkü belirli rakamla 128 lira 50 kuruş cezai işleme tabi tutuluyor.
Yetkililer, sosyal medya üzerindeki paylaşımların dikkate alınmamasını, gerektiğinde ise ilgili makamlardan veya ilgili makamların internet sitelerinden doğru bilgiye ulaşmalarını öneriyor.




Bu sayfayı yazdır

5.12.2016 15:07:17

Bu haber 8459 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
05.12.2016 20:05:49
Zeki Dereli diyor ki;

Kdz ereģlide sağlık ocakları vermiyor ben kepezdeki sağlık ocağına gittim biz vermiyoruz hastaneye sevk ediyoruz dediler




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.016.883

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
801 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
313 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1432 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri