(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MESAJLARLA ANLATILDI

GENEL
“4 Aralık Dünya Madenciler Günü” dolayısıyla, mesajlar yayınlandı.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, yayınladığı mesajında, Madenciliğin, dünyada en zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
“Ülkemizin kalkınmasında çok büyük öneme sahip maden sektöründe hizmet eden tüm madencilerimizin gününü kutluyor, bu uğurda yaşamını yitiren maden şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, tüm madencilerimize aileleri ile birlikte sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum."

TURPCU’NUN MESAJI
CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Madencinin; emeğin, zorluğun sembolü, ekmeğini taştan çıkarmanın vücut bulmuş hali olduğunu savunduğu mesajında şu görüşlere yer verdi:
“Madenciler, bir ülkenin kaderini değiştiren insanlardır, çünkü maden emekçilerinin hayat hikayeleri zorluk ve fedakarlık üzerinedir. Madencilik hem doğal zorluklara hem de halkın ve ülkenin kaderinin değişmesi için verilen mücadeledir. Ne yazık ki, madencilerin çalışma şartları genellikle bir facia yaşandığında, kazalar, ölümler olduğunda gündeme gelmekte ve ardından yeni bir facia oluncaya kadar unutulmaktadır.
Zonguldak’ta ve Türkiye’nin diğer illerindeki tüm madenci ailelerine tanınması amacıyla tarafımdan verilen ve TBMM Genel Kurulu’nda gündeme alınması görüşülen kanun teklifim, diğer muhalefet partilerinin milletvekillerinin de ‘evet’ demesine rağmen AKP milletvekillerinin `hayır` oylarıyla reddedilmiştir. Ben, beş binden fazla maden şehidi vermiş bir ilin iktidar vekillerinden, bunu kırmızı çizgileri olarak görmelerini beklerdim. Çünkü bu reddin izahatı yoktur.”
Ben Madenciler Gününde, buradan AKP Zonguldak Milletvekillerine bir kez daha çağrı yapıyorum. Gelin vicdanlara sığmayan bu ayıbı, maden emekçilerimizin ailelerini daha fazla incitmeden, bir an önce ortadan kaldıralım.
Bu düşüncelerle, yaşadığımız acı olaylar nedeniyle kaybettiğimiz tüm maden şehitlerimizi saygıyla anıyor, maden emekçilerimize kazasız günler diliyor, tüm dünya madencilerinin 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nü kutluyorum.”

DEMİRTAŞ’IN MESAJI
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, geçmişte yaşanan maden kazalarının unutulmadığına ancak ders de alınmadığına dikkat çektiği mesajını şöyle sürdürdü:
“Madenciliğimizin içinden geçtiği sıkıntılı süreç, özelleştirme, taşeronlaştırma ve iş cinayetleri nedeniyle 4 Aralık ‘Dünya Madenciler Günü’nü oldukça buruk bir şekilde kutluyoruz.
İş ve işçi güvenliğinin ve denetiminin sağlanmadığı, yeterli önlemlerin alınmadığı, aşırı kar hırsının ve üretim zorlamasının hüküm sürdüğü madenler, bugün hala can almaya devam ediyor. En son 17 Kasım 2016’da Siirt Şirvan’da iş cinayeti sonucu yaşamını yitiren 16 işçimizden 4 işçimizin cansız bedenlerine hala daha ulaşılamadı. Denetimlerin artırılması, gelişen teknolojinin entegrasyonunun yapılması, özelleştirme ve taşeronlaşma politikalarından vazgeçilmesi ve bu ölümlere engel olamayan yasaların revize edilerek, eksiksiz uygulanması gerekmektedir.
Madencilerimizin; dün, bugün ve yarın hayatımızın her alanında kullandığımız birçok malzemenin ana unsuru olan madenlerimizin, yer üstüne çıkarılmasında olağanüstü çabaları olduğu unutulmamalıdır. Madenciler ve madencilik ekonomimiz için hayati önem taşımaktadır. Enerjiye büyük ihtiyaç duyduğumuz günümüz Türkiye'sinde, yerli taş kömürü üretimini artırarak, ithal taşkömürü bağımlılığından kurtulmamız gerekmektedir.
Madencilerimizin yerin yüzlerce metre altında şu anda maden ocaklarında kazma sallayan, verilen mücadele ve dayanışmayı hak ettiği değeri bulacağı günlere ulaşmamız dileğiyle tüm maden emekçilerimizin 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nü kutluyorum.”

UYSAL’IN MESAJI
Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şunları kaydetti:
“Yerin binlerce metre altında, her türlü zorluklara karşı alın teri dökerek, emek mücadelesi veren ve bu uğurda canlarını veren madencilerimize olan vefa borcu asla ödenemez. Ülkemizin değişik bölgelerinde ve bölgemizde maden kazaları sonucu yaşadığımız acıların yaralarını sarmaya çalışırken yeni acılar yaşamamak için, iş güvenliği ve yasalarının uygulanması konusunun önemine vurgu yapmak gerektiğine olan inanıyorum.
‘4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nün, tüm işçilerimiz için can güvenliği korkusu olmadan, iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınmış bir şekilde madenlerde sağlıklı koşullarda çalışmalarına vesile olmasını diliyorum. Bu vesile tüm madencilerimize ve ailelerine sağlıklı ve mutlu birer hayat temenni ederken, kaybettiğimiz tüm maden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

MÜFTÜOĞLU’NUN MESAJI
CHP 23. Dönem Parti Meclisi (PM) Üyesi ve geçtiğimiz seçimlerde Zonguldak Milletvekili Adayı Buket Müftüoğlu ise sosyal paylaşım sitesinden yayınladığı mesajında şöyle dedi:
“Cumhuriyetin ilk kenti Zonguldak'ta doğmak demek, emeğe saygıyı hayatının bir parçası olarak öğrenmek demektir. İlkokul'da aynı sınıfta okuyan bir işçi çocuğu ile Genel Müdür çocuğunun en yakın arkadaş olması demek, işin güzel tarafı senin bunu o dönemde hiç fark etmemiş olman demektir. Doğduğun evin camının önünde oturup, Demir ve Çelik Fabrikalarına madenlerden kömür taşıyan kara trenin vagonlarını sayarak oyun oynamak demek. Üretmenin gerçek değerini bilmek demek, üretmeden tüketmenin ülkeyi bu hale getireceğini gençlikte bilmek demektir. Zonguldaklı olmak işçinin gücü ile siyasi tarihimizde hükümetleri yıkan yürüyüşlere katılmak demektir. Yıkılan hükümetin liderlerinin şaşkınlığını gözlerinde görmek demektir.
Zonguldaklı olmak, Cumhuriyet değerlerini hayatının ana çizgisi haline getirmek demektir. Geçmişe bağlılık demek, saygı demek, gelenek göreneklerimizi yaşatmak demektir. Zonguldaklı olmak, yaşam içinde her türlü felakete haksızlığa rağmen Devlet'e düşmanlığı aklına bile getirmemek demektir. Dünyayı yasa boğan maden faciasından sonra ertesi gün tekrar üretim devam etsin diye madene inmek demektir... Zonguldaklı madenci olmak yüz binlerce ölüm ve yaralanmadan sonra Mecliste adına özel yasa çıkmamışsa dahi isyan etmeden onurlu mücadelede devam etmek demektir...
4 Aralık Dünya Madenciler Günümüz kutlu olsun. Tüm emekçilerimizin önünde sevgi ve saygıyla eğiliyorum.”




Bu sayfayı yazdır

4.12.2016 12:57:34

Bu haber 1202 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 28 kişi online
Toplam ziyaret : 76.046.245

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
816 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1445 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri