(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KENDİ KÜÇÜK AMA SÖYLEDİKLERİ BÜYÜK KIZ, GECEYE DAMGA VURDU

-Engelli küçük kız, “her şeye rağmen mutlu ve neşeliyim. Görüyor, duyuyorum ve her zaman Allah’a şükürler ediyorum. Evet engelli olmak zor ama bunu zorlaştıran biz değil, bizi anlamayan insanlardır. Biz yokmuşuz gibi davranıyorlar” dedi.

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’nce yemek ve müzikli dayanışma gecesi gerçekleştirildi.

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoglu, Gülüç beldede bulunan Ereğli Büyük Anadolu Otel’de ki etkinlikte yaptıkları konuşmalarda, engellilerin önlerindeki sorunların aşılmasında, Devlet olarak olağanüstü çaba gösterildiğini söylediler.

ŞENTÜRK: YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORİZ”
Dernek Başkanı İsmail Şentürk de, her kişinin, empati yaparak kendisini engelli olarak düşünmesi gerektiğini söyledi. Kimsenin, dünyaya engelli olarak gelmek istemeyeceğini ifade eden Şentürk, şöyle dedi:
“Engelli olmak kişinin, kişisel tercihi değildir. Empati yaptığımızda, koltuğunuzda, birkaç saat kalkmadan oturduğunuzu düşünün. Görmediğinizi, ya da duymadığınızı düşünün. Bunun empatisini yapmak çok zor değil. Önümüzdeki engellerin kaldırılmasında bize destek olmanızı istiyoruz. Eğitim, istihdam ve üretimden pay almak istiyoruz. Hiçbir anne dünyaya engelli bir çocuk getirmek, hiçbir çocukta dünyaya engelli olarak gelmek istemez. Kimimizin kader-takdiri İlahi, kimimizin ise kaza dediği ama her an hepimizin başına gelebilecek olan engellilik hadisesine karşı vermiş olduğumuz mücadele gibi, bugünkü gibi hep yanımızda görmek istiyoruz.  

KÜÇÜK KIZIN SÖYLEDİKLERİ, HAYATIN TAM GERÇEKLERİ…
Geceye annesi ile katılan doğuştan bedensel engelli 13 yaşındaki Belgüzel Yılmaz ise duygularını anlattığı yazısını okudu. İnsanların acımış bakışları dışında koşamamak gibi gündelik hareketleri yapamamaktan dolayı Engelli olmanın kimi zaman ağır geldiğini anlatan Yılmaz’ın söyledikleri, O’nu dinleyenleri düşündürdü. Küçük kız, şu sözlerle konuştu:
“Yürüyememek, insanlarla bir şeyleri dertleşememek, dünyanın güzelliklerini görememek zor geliyor insana. Ama her şeye rağmen, dünyaya küsmemek gerekiyor. Her şeye rağmen mutlu olmak gerekiyor. Ben çok çekingen bir kızım. Kimseyle konuşmuyordum. Ağır geliyordu bana öbür çocuklar gibi yürüyememek. Çocukluk işte. Ama sonra ne mi oldu? Hayata sımsıkı bağlandım. Öbür engelli kardeşlerimi de gördüm de ne kadar önyargılı davrandığımı fark ettim. Benden daha engeli olan kardeşlerim de varmış. Annem hep anlatırdı ama hiç inanmazdım. Ya konuşamasaydım, göremeseydim dünyanın güzelliklerini. Ye ellerim tutmasaydı, Ne kadar iyi durumda olduğumu gördüm ve annemin ne demek istediğini o zaman anladım. Her şeye rağmen mutlu ve neşeliyim. Görüyor, duyuyorum ve her zaman Allah’a şükürler ediyorum. Evet engelli olmak zor ama bunu zorlaştıran biz değil, bizi anlamayan insanlardır. Biz yokmuşuz gibi davranıyorlar. İstiyoruz ki bizi anlasınlar, dertlerimize birazcık dahi olsa ortak olsunlar. Hayat bizim için kolay değil ki. Daha da zorlaştırmak, anlamsız geliyor bana. Mesela, kaldırımlara araba park edilmesi, her yerde merdiven olması doğru değil. Sizden ricam, bunlara dikkat edin. Bizim için engel yoktur. Dim dik duracağız, engelleri aşacağız. Her şeye rağmen güleceğiz.”

Müzikli eğlencenin de olduğu gece, derneğe katkı sağlayanlara plaketlerinin verilmesi ile son buldu.




Bu sayfayı yazdır

3.12.2016 22:37:46

Bu haber 2062 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 76.101.465

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
218 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
549 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri