(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

FİZYOTEM YAPTI, ÖZDEMİR PARK KAPILARINI AÇTI

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü’nde etkinlik gerçekleştirdi. Fizyotem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nce düzenlenen etkinliğe Özdemir Park ev sahipliği yaptı. ‘Engelleri asmak için el ele’ adı verilen etkinlik, Özdemir Park AVM’nin zemin katında düzenlendi.

ACIMA DUYGUSU İLE YAKLAŞMAK YERİNE…
Fizyotem Kurum Müdürü Burak Bahadır, konuşmasında, engeli bireylere acıma duygusu ile yaklaşılmasının doğru bir tutum olmadığını söyledi. Engellilere hizmet sunan kurumların güçlendirilmesi gerektiğini öne süren Bahadır, şöyle dedi:
“Engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının, engellileri de kapsayarak tam ve ölçülü şekilde sağlanması amacıyla 3 Aralık, Dünya engeliler günü olarak kabul edilmiştir. Engelli bireylerin yaşadığı sorunlar, sadece kendilerine değil aileleri, çevresi ve toplumu yani hepimizin sorunudur. Engellilerin normal bir hayat sürmesi, toplumsal duyarlılık ile mümkündür. Engeli vatandaşlara, acıma duygusu ile yaklaşmak yerine kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Engellilere hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesi hayati önem taşır.”
Bahadır, etkinlik için kapılarını açan Özdemir Park yönetimi adına Burcu Aslan’a teşekkür etti.

“HOCAM BANA ÖZÜRLÜ DEDİLER”
Fizyotem kurucularından Uzman Fizyoterapist Meral Bilgin Demirtaş ise özel bireylerin, toplumsal düzenlemeler eksiklikleri nedeniyle zor bir yaşam sürdüklerini anlatarak, şu sözlerle konuştu: “Bu insanların çoğu, gerekli düzenlemeler yapılmadığı için, hayatlarını devam ettirebilme konusunda kayda değer zorluklar yaşıyorlar. Bu kıymetli insanlara, özürlü mü, sakat mı yoksa engeli mi dememiz gerekir? 12 yıllık meslek hayatımda, en çok karşılaştığım yakınma, ‘hocam bana özürlü dediler, çok üzüldüm. Benim nerem özürlü?’, ‘hocam bana sakat dediler, çok etkilendim’ gibi söylemler oldu.”

OKUMA BAYRAMI… YARIŞMALAR… ŞİİRLER…
Etkilikte, kas rahatsızlığı hastası Ali Yılmaz, yaşadığı zorlukları anlatan yazısını okuduğunda, en büyük destekçisi olduğunu belirttiği annesine teşekkür etti. Küçük yaşta geçirdiği beyin felci nedeniyle konuşmakta güçlük çeken ‘Serebral Parsi’ hastası Yasin Çiçek’in yazdığı şiir, kardeşi Esra Çiçek tarafından okundu. Bu sırada, AVM’da duygu dolu anlar yaşandı.
Okumayı henüz öğrenen minik Sümeyye Aktuğu'un okuduğu şiir ise dinleyenden alkış aldı. Etkinlik, mini konser dinletisi ile son buldu.




Bu sayfayı yazdır

3.12.2016 17:26:10

Bu haber 3151 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.024.843

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
807 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
416 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1435 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri