(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İŞE GEÇ KALDILAR!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde kurulu, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda (Erdemir) çalışan işçiler, işe gidişlerinde servis araçlarını kullanmayı tercih edince mesailerine geç kaldılar.
Türk Metal Sendikası’nın resmi internet sitesi “turkmetalkdzeregli.org”da yer alan habere göre, bugün 08.30-16.30 vardiyasına gidecek olan işçiler, işverenin önerdiği saat ücretine 68 kuruş zam önerisine tepki amacıyla iş yerlerine sosyal haklarından doğan servis araçlarıyla gitmek istediler.
Ancak, normal koşulların dışındaki bu durumda mevcut servis araçları yetersiz kalınca, bazı güzergahlara ikinci kez servis aracı gönderme zorunluluğu oluştu. Bu nedenle de işçiler mesailerine 30 ile 45 dakika kadar geç gitmek zorunda kaldı. Sendika sitesinde servis edilen fotoğraflarda, araç bekleyen işçilere çevredeki evlerden geldiği tahmin edilen çay ikramında bulunulduğu görüldü.

ERCAN: “HALA ‘MASA BAŞI’ DİYORUZ”
Türk Metal Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan’ın, aynı haberde yer alan demecinde, işveren kanadının önerisi karşısında işçiyerin sendika çatısı altında daha da fazla kenetlendiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:
“Hak arama mücadelesinde yasal her türlü tepkimizi ortaya koymayı sürdüreceğiz. Alınan grev kararı da genel merkezimizin belirleyeceği tarih itibariyle uygulanacak. Ancak, biz yine de sözleşmenin masa başında tamamlanmasından yana duruşumuzu sürdürüyoruz.”

SÜRECE NASIL GELİNDİ
Erdemir ile Türk Metal arasında 18 Temmuz’da başlayan ve 4700 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde, taraflar arasında yapılan 5 oturumdan sonuç alınamayınca “Uyuşmazlık Zaptı” tutulmuştu.
Yasal sürecin işlediği sırada işveren adına Mess’den gelen çağrı üzerine tekrar bir araya gelen taraflarda Türk Metal, işçiye önerilen saat ücretine 68 kuruş zam ve sözleşmenin 3 yıllık yapılması talebi üzerine masayı terk etmişti.
Ardından ilçeye gelişinde 1200'ün üzerinde araçla 3000'e yakın işçi tarafından karşılanan Türk Metal Lideri Pevrul Kavlak, “Erdemir’de grev kararı alacaklarını” açıklamıştı.

Daha sonra da işçiler; önce iş yerlerine servis araçlarından inerek, yürüyerek gitme, iş yerinden servis araçlarına binmeden çıkma ve iş yerlerinde öğle yemeğinde yemekhanelere girmeyerek tepkilerini göstermişlerdi.

Her dönem iki yılı kapsayan şekide gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi 1 Eylül 2016'dan geçerli olacak.




Bu sayfayı yazdır

2.12.2016 13:38:44

Bu haber 9305 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
03.12.2016 08:43:58
Yorumcı diyor ki;

Yanaklar dolu dolu. Tabii ki tuzları kuru. Asıl mağdurlar sendikasız taşeronlar işçiler.
02.12.2016 15:10:39
Vatan sever diyor ki;

Bu ne bicim hak arama komedi gibi fotoğrafa bak hepsi gülüyor magdur olan şöyle biraz hüzünlü vakur agirbasli olur bu ne bicim hak arama sanki tuzu kurular gibi gorunuyorsunuz buradan bakinca




Şu anda 15 kişi online
Toplam ziyaret : 76.030.480

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
809 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
421 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1438 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri