(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BAKAN’A SORDU: ZONGULDAK’TA NEDEN UYGULANMIYOR

ANKARA

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a, diğer illerde uygulanan yargı kararlarının Zonguldak’ta neden uygulanmadığını sorduğunu bildirdi.
Turpcu, yazılı açıklamasında, Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerine katıldığını belirtti. Toplantısının soru ve cevap bölümünde ise bazı yargı kararları nedeniyle Zonguldak’ta adil davranılmadığını öne süren Tupcu, şöyle dedi:
“21 Ağustos 2014 tarihinde Zonguldak il ve ilçelerinde çoğunluğu Eğitim Sen üyesi çok sayıda okul müdürünün görevi, okul müdürleriyle makul bir süre (6 ay) birlikte çalışmayan İl ve İlçe Milli Eğitim Müdür ve Şube Müdürlerinin yanı sıra kimi İl ve İlçe Milli Eğitim Müdür ve Şube Müdürlerinin verdiği düşük puanlarla sona erdirilmiştir.  2014 yılında 75’in altında düşük puanlar verilerek görev süreleri uzatılmayan Zonguldak merkez ile Çaycuma ve Gökçebey ilçelerindeki 8’i Eğitim Sen üyesi toplam 11 okul müdürü, Zonguldak İdare Mahkemesi’nde açtıkları davaları 3. kez kazanmalarına rağmen henüz göreve başlatılmamışlardır. Bununla birlikte Devrek’te de 2 müdür ve 1 müdür yardımcısı mahkeme kararına rağmen göreve başlatılmamıştır. Ancak; Ankara, İzmir ve birçok ilde 75’in altında puanlar verilerek görev süreleri uzatılmayan okul müdürleri kazandıkları 3. davaların ardından geçtiğimiz aylarda görevden alındıkları eski okullarına tekrar atanmışlardır.

Bu bilgilerden bahisle, diğer illerde uygulanan yargı kararlarının Zonguldak’ta uygulanmamasının gerekçesi nedir? Bu durumun sorumluları kimlerdir?

Uşak'ta görevlerinden alınan okul müdürlerinin mahkeme kararlarıyla görevlerine dönmesine yönelik söylediğiniz; ‘bizim olduğumuz dönemde mahkeme kararının gereği aynen yerine getirilir. Gerek bürokrasinin, gerekse bu görevi yapan siyasilerin mahkeme kararını yerine getirmemesi hukuk ihlalidir. Ehil, ehliyetli, liyakatli olan herkes müdürlük yapabilir. Hukuk devletinin gereği mahkeme kararlarına uymaktır’ sözleriniz Zonguldak’ta yaşanan bu durum için de geçerli olacak mıdır?

Eğitim Sen'in 29 Aralık 2015’ye yaptığı iş bırakma eylemi nedeniyle Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da soruşturma açılmış, aralarında Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreterinin de aralarında bulunduğu 10 Eğitim Sen üyesiyle ilgili dosya MEB Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmiştir. Söz konusu iş bırakma eylemi nedeniyle başka illerde kınama, maaş kesimi cezası verilirken Zonguldak’ta 10 Eğitim Sen üyesiyle ilgili dosya niçin MEB Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmiştir? Uygulamadaki farklıkların nedeni nedir?"




Bu sayfayı yazdır

18.11.2016 12:35:59

Bu haber 1444 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 62 kişi online
Toplam ziyaret : 75.743.666

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
401 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
182 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1304 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri