(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

“BİRİLERİ POLEMİK YAPIYOR!”

Milletvekili Çaturoğlu, Ereğli’de üniversite kampüsü yapılması çalışmalarıyla Alaplı’da gündeme getirilen fakültenin bağlantısı olmadığını belirtti. Çaturoğlu, kendisinden sadece TOKİ Başkanının aranmasının istendiğini vurgularken, Promar firmasının TSO’ya yaptığı projeden de haberdar olmadığını söyledi.

EREĞLİ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde yapılması kararlaştırılan “Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Kampüsü” projesinin, birilerince fazla polemik yapıldığını bildirdi.

Çaturoğlu, Hakimiyet Yayın Grubu Sahibi Fikri Kapan’a, geçen haftaki köşe yazısında konu ettiği fakülte avam projesi çizimi ile ilgili yaptığı açıklamada, konunun Alaplı’ya yapılması düşünülen fakülte ile ilgisi olmadığını söyledi.
Ereğli kampus projesi konuşmalarının BEÜ Rektörlüğündeki toplantıda yapıldığını hatırlatan Çaturoğlu, şunları kaydetti:

“AMAÇ ANA PROJENİN SAĞLAMLIĞI”
“Üniversite iyi bir kampus yapılmasını istiyor. Ama ana projeyi kanun gereği ihale ile çizdirmek zorunda olduklarından, ‘Avam Projeyi sağlam bir firmaya yaptıralım, ihale sürecinde çok kırım oluyor, kime gideceği belli olmaz. Bunun için alt yapısı sağlam olsun, branşında uzmanlaşmış bir kadronun elinden çıksın. Ondan sonra ihaleyi kim alırsa alsın’ şeklindeki düşünceden dolayı kaynaklanan bir şey.

ALAPLI İLE İLGİSİ YOK
Bu durumun, ne Alaplı’ya yapılması düşünülen fakültenin projesinin çizilmesiyle ilgisi, ne de paranın bilmem nerede kalmasıyla ilgili bir durumu yok. Bu işin içinde Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da var. Hatta, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, projeyi yaptırabilecekleri yönünde söylemde de bulundu. Rektör Bey ise (Mahmut Özer) ‘ben bu firmayı tanıyorum, öncen yaptığı bir çok proje var’ şeklinde konuştu.

MÜFTÜOĞLU’NUN PROJESİNDEN HABERDAR DEĞİLİM
Ben, bu konuda Buket Müftüoğlu’nun şirketi Promar’ın bir avam proje hazırladığından da haberdar değilim. Kaldı ki bu işi kabul edecek olan kurum da üniversite rektörlüğüdür. Bir yıldır yılan hikayesine dönen olay da bu. Ben projenin yaptırılmak istenen firmayı hiç bilmiyorum.

BİRİLERİ POLEMİK YAPIYOR
Benden sadece Toplu konut İdaresi (TOKİ) Başkanını arayıp indirim yaptırmam istendi. Ben de arayıp gereğini söyledim. TOKİ Başkanı da ilgili firmayı aramış. Buradaki ana kaygım şu; bunlar konuşulurken ortada Alaplı fakültesi gibi bir şey dahi yok, o sonradan ortaya çıktı. Birileri bunu çok fazla polemik yaptı.

 




Bu sayfayı yazdır

15.11.2016 10:15:30

Bu haber 1651 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 14 kişi online
Toplam ziyaret : 76.043.377

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
815 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1444 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri