(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÇARPICI SÖZLER..!

ÇAYCUMA

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, bilim ile eğitimin ‘dinselleştirilemeyeceğini’ bildirdi.
Turpcu, yaptığı yazılı açıklamaya göre,  Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği’nce, “Dünya Öğretmenler Günü” dolayısıyla düzenlenen dayanışma yemeğinde yaptığı konuşmada, Cumhuriyet’in eğitim Devrimi’nin, okuma yazma bilmeyen bir ailenin Mardin’de doğan çocuğunun “Nobel Kimya Ödülü”ne taşıyan bir sistem olduğunu savundu. Turpcu, ödül sahibi Bilim Adamı Aziz Sancar’ın da, başarısını kapatılan Köy Enstitüleri mezunu idealist öğretmenlerine bağladığını, her fırsatta dile getirdiğini hatırlattı.

“DİN ÜZERİNDEN YÜRÜTELEN BİR SİSTEM!”
14 yıllık hükümet döneminde 6 ayrı Milli eğitim Bakanı’nın görev yaptığına dikkat çeken Turpcu, şunları kaydetti:
“Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da laik ve bilimsel eğitimin içi boşaltılarak din üzerinden yürütülmeye çalışılan bir sistem yerleştirilmeye çalışılmaktadır. Koltuğa geçen her Milli Eğitim Bakanı ile birlikte ders programları ve sınav sistemleri değişmiştir. 14 yılda 6 farklı bakan gören eğitim sistemi yapboz tahtasına dönmüştür. Değişiklikler yapılırken, eğitim sendikalarının, akademisyenlerin ve bu işin uygulayıcısı olan eğitim emekçilerinin görüş ve önerileri dikkate alınmamıştır. Eğitimin uğradığı tahribat çok ciddi boyutlardadır. AKP’nin eğitim politikası bu anlamıyla, kendilerinin dış ve iç siyaset, ekonomi, bilim, çevre, tarım politikalarıyla uyum içerisindedir. Eğitimdeki bu tahribat, idareci kadrolaşmalarla, kendilerine yakın görmedikleri sendikalara baskıyla, hukuk tanımazlıkla, torpil anlamına gelen öğretmenlere mülakatla, keyfilikle, kayırmacılıkla pekiştirilmeye çalışılmaktadır.”

ÇOĞUNLUU EĞİTİM SEN ÜYESİ…
Turpcu 2014’de Zonguldak ve ilçelerindeki çok sayıda okul müdürünün görevlerinin, il ve ilçe Milli Eğitim Müdürleri ve şube müdürlerinin verdiği düşük puanlar nedeniyle sona erdirildiğinin altını çizen Turpcu, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“8’i Eğitim Sen üyesi toplam 11 okul müdürü, Zonguldak İdare Mahkemesi’nde açtıkları davaları 3. kez kazanmalarına rağmen henüz göreve başlatılmamışlardır. Bununla birlikte Devrek`te de 2 müdür ve 1 müdür yardımcısı mahkeme kararına rağmen göreve başlatılmamıştır. Ancak; Ankara, İzmir ve birçok ilde 75’in altında puanlar verilerek görev süreleri uzatılmayan okul müdürleri kazandıkları 3. davaların ardından geçtiğimiz aylarda görevden alındıkları eski okullarına tekrar atanmışlardır.
Diğer illerde uygulanan yargı kararlarının Zonguldak’ta uygulanmamasının gerekçesini Sayın Bakan açıklamalı ve Uşak'ta görevlerinden alınan okul müdürlerinin mahkeme kararlarıyla görevlerine dönmesine yönelik söylediği; `Bizim olduğumuz dönemde mahkeme kararının gereği aynen yerine getirilir. Gerek bürokrasinin, gerekse bu görevi yapan siyasilerin mahkeme kararını yerine getirmemesi hukuk ihlalidir. Ehil, ehliyetli, liyakatli olan herkes müdürlük yapabilir. Hukuk devletinin gereği mahkeme kararlarına uymaktır` sözlerini gereğini yapmalıdır.”

OHAL FIRSAT MI BİLİNİYOR?
Birçok okulda öğrencilerin öğretmensiz sınıflarda bekletildiğini ifade eden Turpcu, şöyle dedi:
“Olağanüstü halin karanlık ortamı fırsat bilinerek düzenlenen Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) ilerici, demokrat ve emekten yana öğretmenlerin birçoğu açığa alınmıştır. Bu nedenle birçok yerde, çocuklarımızı öğretmensiz sınıflar beklemektedir. Birçok öğrencimizin de hala ders kitapları eksiktir, öğretmenler fotokopiyle çoğaltarak eğitim vermeye çalışmaktadır,

“BİLİM VE EĞİTİM DİNSELLEŞTİRİLEMEZ”
Devlet okulları, 4+4+4 dayatmasıyla imam hatip liselerinin suretine dönüştürülmüştür. Dini eğitimin `subyan mektepleri` aracılığıyla okul öncesine taşınması için var güçleriyle çalışan bir yapı var karşımızda. Ülkemizi çevreleyen coğrafyada yaşananlar `Laik-Demokratik-Bilimsel Eğitimin` önemi bir kez daha ortaya koymuştur. Çok net şekilde söylüyorum; bilim ve eğitim kesinlikle dinselleştirilmez. Dinin, siyasete, adalete, orduya, eğitime alet edilmesinin ülkemiz için ne denli sonuçlar doğurduğunu da çok acı tecrübeler yaşayarak gördük.

“MEB’DE CEMAATLER HAKİM”
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) cemaatlerin etkin olduğu bir Bakanlık haline gelmiştir. AKP eliyle eğitim sisteminin asli unsuru haline getirilen cemaatlerin Laik Cumhuriyetin altını oymak için ne şekilde çalıştıkları ortadadır. Adında `Milli`  olan iki tane bakanlıktan biri olan MEB, maalesef emperyalizmin kendini en net şekilde gösterdiği bakanlık haline gelmiştir. Çünkü, emperyalizm, buradan bilim, teknoloji alanında yetişecek bilim insanları yerine toplumun dinselleştirilmesi ile ilgili çalışmalar yapmıştır ve yapmaya devam etmektedir. Aydınlanmanın yerini karanlığın aldığı, tarikatların ve cemaatlerin hedeflerini karşılayan ders programlarının yürürlükte olduğu eğitim sisteminin panzehiri laik ve bilimsel eğitimdir.
'hayatta en hakiki yol gösterici ilimdir. İleride benim söylediklerimle ilmin gerçekleri çelişirse, ilmi esas alın`diyen Mustafa Kemal Atatürk`ün bu güne dair görüşleri gayet açıktır.
Hedefimiz, edebiyat, bilim ve sanat ışığında; sorgulama ve eleştirel düşünme yeteneğine sahip, dünyadaki gelişmeleri izleyip anlayabilen, sorunlar karşısında çözüm yolu olarak akıl ve bilimin temel alındığı bireyler yetiştirmek olmalıdır. Yani sorgulayan, itaat ve biat kültürünü benimsemeyen `fikri hür, vicdani hür, irfanı hür` nesillere ihtiyacımız vardır.
Laik-Demokratik-Bilimsel Eğitim olmadıkça Büyük/Gelişmiş Türkiye laflarının hepsi hayaldir. Ülkemizin ve öğrencilerimizin geleceği için, karanlığa karşı aydınlığın ve özgürlüğün ülkesine ulaşmak için siz değerli eğitim emekçilerimizin aydınlık birikimine ve çabasına güveniyoruz.”

10 Ekim’de Ankara Garı katliamı nedeniyle ertelenen gecede, Turpcu, emeklilie ayrılan öğretmenlere plaketlerini takdim etti.

 




Bu sayfayı yazdır

23.10.2016 16:27:44

Bu haber 1551 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 76.101.298

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
218 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
549 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri