(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

UYULMUYOR!!!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, kavşaklarda yapılan trafik düzenlemelerine uyulmadığı gözleniyor.
Hakimiyet muhabirinin tespitlerine göre, özellikle sinyalizasyonsuz kavşaklarda trafik akışını rahatlatmak amacıyla, konulan uyarı levhalarının bir çok sürücü tarafından dikkate alınmadığı görüldü.
İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük’ün göreve atanmasının ardından, aralarında Devrek yolu Kavşağı, eski Hükümet Binası Kavşağı, Eski PTT Kavşağı gibi güzergahlara konulan “sağdan/soldan gelen araca yol ver” gibi uyarı yazılarının bulunduğu tabelalar, sürücüleri etkilemiyor.
Geçmişte, “geçiş üstünlüğü ana yoldan gelenindir” anlayışını hala kıramayan sürücülerin, uyarı levhaları görmezden gelmesi ise olası kazalara zemin hazırlıyor.
Trafik kurallarına uyan ve ‘sinyalizasyon sistemi bulunmayan kavşaklarda geçiş üstünlüğüne haiz olan’ sürücüler bu haklarını kullanmak istediklerinde ise zaman zaman oldukça zor durumda kalıyorlar.

ÖNERİYORUZ
Duyarlı vatandaşların dikkat çekmemizi istemesi üzerine haberleştirdiğimiz sorunla ilgili öneri sunuyoruz.
İlçe Trafik ekipleri, bazı günler, farklı kavşaklarda mevcut tabelaların varlığını anlatabilecek şekilde ‘belirli süreli’ uygulamalar yapabilir. Bu uygulamaların basına haber verilmesiyle takip ederek haberleştirilmesi de, uygulamanın daha geniş kitlelere yayılmasını sağlayabilir.

HIZ KESİCİLER KONULSUN
Bir başka önlem ise bu tür uyarı levhası bulunan kavşaklarda, ana hattan gelen araçların yavaşlamalarını sağlamak amacıyla hız kesici rampalar oluşturulabilir. Belediye sınırlarındaki güzergahlara belediye ekipleri, şehirler arası sınırlardaki yollarda ise bu uygulamayı Karayolları ekipleri yapabilir.




Bu sayfayı yazdır

21.10.2016 12:13:26

Bu haber 2406 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (5)
23.10.2016 11:26:36
Cemal diyor ki;

Akşam saatlerinde Sahil yolunda yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak hatta hiç yaşanmaması için fikirlerimi paylaşmak istedim . Umarım yayınlanır. Bu trafik sıkışmasının AKM girişi ve yıl kenarında olan tek sıra park 2 nedeni olduğu herkesçe bilinmekte. AKM nin girişini çok da zor görünmeyen bir proje tadilatı ile ön taraftan yani yol kenarından değil de arka taraftan yapıldığı takdirde , AKM kaynaklı ( Nikah - Tören Araçları kaynaklı ) sorun ortadan kalkmış olacaktır. Benim ilk aklıma gelen ; çocuk parkının yanından , ol verilerek arka tarafa trafik akışı sağlanır ve bu temelde yapılacak trafik akışı düzenlemesi büyük bir rahatlık sağlayacaktır.
22.10.2016 01:34:15
Nursen diyor ki;

Akşam saatlerinde sahil yolu felç oluyor.sahil taksiyle bozhane arasına yarım saatte gidiyorsunuz.Sebebi ise sabırsız sürücüler.Sağ tarafta zaten park yapmış araçlar var.Saygısız ve sabırsız sürücüler iki sıra yapıp ileride AKM'nin önünde tıkanıyorlar.5Dakikalık yolu yarım saatte alıyorsunuz.Ayrıca yapı kredi bankamatiklerinin önünde dörtlüleri yakıp para çeken uyanıklar.Trafiği felç ediyorsunuz.Ha sizin umrunuzda değil tabi.Herkes trafikte bencil davranıyor.Denetim ve ceza mekanizması işlemesi gerekiyor.Lütfen.
21.10.2016 20:13:19
huseyin ayhan diyor ki;

Corbacinin ordan çarşı içine giden yolun kapatılması istiyoruz
21.10.2016 16:59:21
Mehmet diyor ki;

Çarşının göbeğinde sinyalizasyon yok !!! Yollar aynı hiçbir değişiklik yok. Çorba dükkanının önünden geçen yolun trafiğe kapatılması lazım. Zaten alternatif yol var. Gerçi belediye o yolun üzerine bile ücretli park yapmış.
21.10.2016 14:20:05
tahsin diyor ki;

Trafik düzeni ile ilgili önemli bir konuya el atmışsınız teşekkürler. Benzer öneriyi bende emniyete e-posta ile iletmeye çalıştım. Birkaç hafta görevliler uyarı ve uygulama amaçlı yardımcı olursa kesinlikle katkı sağlayacaktır. Bir konuda Otobüs ve Ticari Taksilerinde uygulamaya katılımlarının sağlanması çok önemli. Birçok konuda trafik kurallarına uymuyorlar.






Şu anda 20 kişi online
Toplam ziyaret : 75.744.678

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
405 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri