(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İLERİYE GİDİŞ OLARAK ANLATILIYOR AMA..!

EREĞLİ

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, işçi sınıfının küreselleşmeye karşı mücadelesinin, uluslar arası düzeyde etkili olabilirse başarıya ulaşabileceğini söyledi.
Türk Metal’in resmi internet sitesinde yer alan habere göre Kavlak, Türk Metal’in Aydın’ın Didim Tatil beldesindeki Büyük Anadolu Resort Otel’de düzenlediği “Uluslar arası Sendikal İstişare ve Diyalog Toplantısı”nın açılışında yaptığı konuşmada,  küreselleşmenin, işçi sınıfı üzerinde olumsuz etkiler yarattığını belirtti.
İleri gidiş olarak anlatılan küreselleşme olgusunun, aslında insanlık adına geri gidişin göstergesi niteliğinde olduğunu anlatan Kavlak, şunları kaydetti:
“Küreselleşme, özellikle emeği ile yaşayanlar için bir geri gidiştir. Çünkü küreselleşme tek tek ülkelerdeki ve özellikle Avrupa bölgesinde uzun mücadeleler sonucu elde edilen kazanımları silip süpürmektedir. Küreselleşme mağdurlarının  başında çalışan kesim yani işçi sınıfı gelmektedir. Çünkü küreselleşme ile birlikte, istihdamda esneklik talepleri yaygınlaşmaktadır. Sendikal örgütlenmeyi etkileyen kısmi çalışma artmaktadır. İşe almada ve işten çıkarmada esneklik getirilmektedir. Sendikalaşmanın önündeki en büyük engellerden biri olan taşeron uygulaması yaygınlaşmaktadır. Bu da sendikaların zayıflamasını neden olmaktadır.
İşçi sınıfının sorunları her ülkede ortak… Çünkü küreselleşmeyle birlikte yaşanan bu süreç, sendikalı işçilerin ücretlerini, çalışma koşullarını ve sendikaların gücünü olumsuz etkilemektedir. İşçi sınıfı önemli haklar kaybetmiştir. Bütün bunların ışığında, hepimizin kabul etmesi gereken gerçek, küreselleşme olgusunun işçi sınıfını ezdiğidir.

KADERİMİZ ORTAKTIR
İşçi sınıfının küreselleşmeye karşı mücadelesi ancak uluslararası düzeyde etkili olabilirse, başarılı olabilir.  Avrupa’daki sınıf kardeşlerimizle birlikte olabilirsek, Avrupalı işverenlere karşı daha güçlü olabiliriz. Yani biz, hepimiz, uluslararası alanda bir işçi sınıfı dayanışmasını örgütleyebilirsek, bu dayanışmayı kalıcı hale getirebilirsek, bu sürece karşı başarılı olma şansımızı artırırız. Unutmayalım ki, hangi ülkeden olursak olalım, bizim kaderimiz ortaktır ve işçi sınıfının uluslararası birliğinden ve örgütlü mücadelesinden geçmektedir.Mücadelemizi ortaklaştırmak adına, Sendikamız Türk Metal, üzerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getirecektir.”

YABANCI SENDİKACILAR ÜLKELERİNİ ANLATTIDaha sonra Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ETUC) Kıdemli Danışmanı Patrick Itschert ve Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Alexander Panychev Balkanlar, Avrupa ve Avrasya bölgesi ile ilgili sosyo-ekonomik durum ile sendikaları ve sendikalaşmayı değerlendirdikleri birer konuşma yaptılar. Katılımcı ülkelerinin, ülkelerindeki sosyo-ekonomik durum ile yaptıkları sunumlar ile “Uluslararası Sendikal İstişare ve Diyalog Toplantısı” tamamlandı.Bosna Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Arnavutluk ve Kosova’dan temsilcilerin katıldığı toplantıya TürkMetal’i temsilen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş ile Genel Sekreter Av. Taliphan Kıymaz katıldı.Uluslararası Sendikal İstişare ve Diyalog Toplantısı sonunda, katılan tüm sendikalar adına, aşağıdaki sonuç bildirisi, oybirliği ile kabul edildi.

İŞTE O BİLDİRİ
“Didim Türkiye’de 6-7 Ekim 2016 tarihlerinde Bosna Hersek SMBIH, Bulgaristan PODKREPA, Karadağ TUMM, Arnavutluk FSPISH, Kosova SPMK sendikaları, Avrupa Sendikalar Konfederasyonu ETUC ve Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu UAMIF, Türk Metal’in davetiyle toplanmış ve bu toplantıda Balkanlar ve Avrasya coğrafyalarındaki sendikaların durumu ile bölgenin ekonomik, sosyal ve siyasal durumlarının değerlendirmeleri yapılmıştır.  
Gerçekleştirdiğimiz bu toplantıda, işçi sınıfının küreselleşme mağdurlarının başında geldiği belirtilerek, sorunların hemen hemen her ülkede aynı olduğu, yaşanan bu sürecin sendikalı işçilerin ücretlerini, çalışma koşullarını ve sendikaların gücünü olumsuz etkilediğine vurgu yapılmıştır. Taşeron uygulaması yaygınlaşmış, işe alınmada ve işten çıkarmada esneklik getirilmiştir. Küreselleşen sermaye karşısında daha adil bir gelir dağılımı için tek tek sendikalar hatta ülke düzeyinde yapılabileceklerin sınırlı olduğu ifade edilerek sosyal adalet için ortak mücadele çağrısı yapılmıştır.  Katılımcı sendikalar arasında işbirliğini güçlendirmek ve ikili sendikal ilişkileri geliştirmek amacıyla doğrudan ilişkilerin kurulması teşvik edilmiştir.
Dolayısıyla, küresel güçlerin sosyal, ekonomik ve siyasal yönden coğrafyamızdaki ülkelerde sebep olduğu haksızlıklara ve yanlışlıklara karşı güçlü bir dayanışma oluşturmak, bu dayanışmayı kamuoyu desteğiyle genişletmek ve güçlendirmek, işçilerin hak ve çıkarlarını koruyan kaliteli, kararlı ve güçlü bir  kitle örgütü olarak sahip olduğumuz demokratik kimliğin gereğini sendikal politikalarımıza eklemek ve yansıtmak sadece bu toplantıya katılan sendikaların değil, tüm dünya sendikal hareketinin de görevi olmalıdır. Katılımcı sendikal kuruluşlar olarak Türk Metal Sendikası’na, Genel Başkanı Sayın Pevrul Kavlak’a, bu toplantının gerçekleşmesinde emeği geçenlere,  ETUC’a ve UAMİF’e sunumları için en içten teşekkürlerimizi sunarak ileride sendikal dayanışmayı devam ettirmeye davet ettiğimizi Kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.”




Bu sayfayı yazdır

6.10.2016 18:03:04

Bu haber 1322 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 2 kişi online
Toplam ziyaret : 76.033.587

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
423 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1440 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri