(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KENT MEYDANI’NA, CAMİ YAPILACAK

EREĞLİ

Zonguldak Valisi Ali Kaban ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel danışmanı ve Çengelköy Yıldırım Bayezid Cami İmamı Mustafa Demirkan, Ereğli İlçesi’ne geldi.
Ereğli Belediye tarafından inşa edilmek istenen Kent Meydanı alanına cami yapılması amacıyla incelemede bulunuldu. Şehirlerarası otobüs terminalinin bulunduğu alana en az 3 bin kişi kapasiteli cami yapılacağı, bu konunun yarın (5 Ekim) Ereğli Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantı’nda görüşüleceği belirtildi.  

KABAN: EREĞLİ’YE YAKIŞACAK
Ereğli'ye gelen heyet, ilk olarak Başkan Hüseyin Uysal'ı makamında ziyaret etti. Vali Kaban, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye' de yapılan 9 Ayasofya'dan bir tanesinin Ereğli'de olduğunu ve yapılacak olan caminin Ayasofya ile Kılıçali Paşa camilerinin mimarisinde olacağını söyledi. Projenin, Ereğli’ye yakışacağını savunan Kaban, şunları söyledi:
"Belediye başkanımızın bu bölge ile ilgili projesi vardı. Şimdi o proje bir mescit projesi ile birlikte taçlanmış oldu. Hayırlı uğurlu olsun. Ereğli'ye yakışacak olan bir proje olacağından hiç şüphemiz yok. Gönlümüzün dileği inşallah tıpkı bugün Zonguldak'ta ki yerini gezdiğimiz Protokol camimiz gibi şöyle altında otoparkı ile 4 minaresi ile mükemmel bir cami olur. Çünkü biliyorsunuz ben bunu hep söylüyorum. Türkiye' de ki 9 Ayasofya'dan birisi burada. Orhangazi camisi. Bu projenin Ayasofya modelinde Kılıçali Paşa Camisi formatındadır. Yani buranında yapısına uygun bir cami olmasını diliyorum."
Kaban, 14 bin metrekarelik alanın tamamının yarın (Çarşamba) yapılacak olan belediye meclisinde ibadet yeri olarak dönüştürülmesi için çalışma yapılmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel danışmanı Mustafa Demirkan, burada yaptığı konuşmada, camilerin önemine dair hadisler okudu. Demirkan, "Peygamber efendimiz (s.a.s) hadisi şerifinde muhatap kılmıştır. Bu vazifeyi inşallah yerine getireceğiz. Cenab-ı Hak en kısa zamanda da inşa edip namaz kılmayı içinde nasip eylesin. Sizlerinde bu cami şerifin bitmeden buradan ayrılmanızı nasip etmesin" diye konuştu.

Kaban, Demirkan ve beraberinde ki heyet, cami yapılacak alana geçerek burada incelemede bulundu. Alan ile ilgili olarak belediye idari amirlerinden yapılan zemin etüdü başta olmak üzere çalışmalar hakkında bilgiler alındı. Kaban, "çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlanması lazım. Zonguldak ve buradaki camilerin temel atma törenine Cumhurbaşkanımız gelebilir" dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, inceleler sırasında heyettekilere bilgiler verdi.

 




Bu sayfayı yazdır

4.10.2016 18:12:20

Bu haber 2396 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (7)
05.10.2016 17:51:48
Savaş diyor ki;

Ereğlinin en güzel yerini bu şekilde kullanamazsınız. biraz ön görülü olun ve ihtiyaçları karşılayan yenilikler yapın göz boyamaktan vazgeçin artık . Hepiniz şaşırmışsınız. Doğru düzgün sosyal faliyet alanı yapın oraya. Ahmaklığın luzumu yok !!!! Yeteri kadar ibadethanemiz var.
05.10.2016 14:10:53
belediye diyor ki;

ereğli belediyesi kafayı yedi heralde ereğlinin en değerli yerine camii yapmak nedir ? hepimiz muslumanız su an ki camiilerin halleri nedir ? doluluk oranı nedir ? çarsının gobeginde 4 camii var bunlar dolmuyoki yeni camii yapasın cumadan cumaya musluman olanlardan geçilmiyo memeleket. Allah katında , öldüğünüz zaman hesap geldiğinde ereğlinin en iyi yerine camii yaptırdım dersiniz artık millet ac acıkta iş güç yok ben o paralarla istihdam değil camii yaptım diersiniz .....
05.10.2016 11:14:01
emekli-ereğlili diyor ki;

ben en çok şu güzelim ereğliyi mahvedeb kdz.ereğli deki yerel yöneticilere kızıyorum, niye? sn yöneticiler kdz.ereğlinin camiyemi ihtiyaçı var allah aşkına hepimiz müslümanız, kdz.ereğli de yeteri kadar cami yokmu? her sokakta camii var, her mahallede camii var merkezde 4 tane büyük camii var, ya okul kimsenin aklına bunlar gelmiyormu? yüce rabbim hepinizi bldiği gibi yapsın, gündemde olan üniverste işi ne oldu? sn uysal kdz.ereğli halkı (chp lisi, mhp lisi)sana oy verdi iyi düşün iyi karar ver, kdz.ereğli nin önce ilköğretim, lise ve üniversite ihtiyacı var, kdz.ereğli halkını daraltma senden bir kdz.ereğli li emekli olarak rica ediyorum
05.10.2016 01:36:02
Haluk diyor ki;

Kent meydanlarının olmazsa olmazı Camii'lerdir ama ben bu yönetimin bu meydanı falan yapacağına inanmıyorum..ben Ereğli kadar Ak Belediyeciliğin kötü olduğu bir şehir daha görmedim..bir kere Ak Partinin iktidar olduğu bir yerde CHE (Cumhuriyet Halk Evi) ismi olmaması lazım.. ikincisi git bir Konya'ya yada Kayseri belediyelerine Ak Belediyecilik gör..üçüncüsü çok tepki toplayan bazı başkan yardımcılarınla zabıta müdürünü görevinden al..seçime 2,5 sene kadar bir süre var..aday olmayacağın hemen hemen kesinleşti..bari giderayak vaat ettiğiniz bazı projeleri yapında vatandaştan en azından bir alkış alın..Saygılar
05.10.2016 00:17:46
Ereğli diyor ki;

Üniversite yapın,insanlar için sosyal alanlar yaratın önce, Ereğli' yi de yediniz bitirdiniz. Okuyan değil okumayan insan lazım size sığır lazım. Ufak bir bilgi vereyim işinize gelmez ama, İl Müftülüğüne bağlı Cami sayısı ise bin 464. Cami sıralamasında Türkiye'de 18. sırada yer alıyoruz.. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2012 yılsonu verilerine göre, Türkiye nüfusu 75 milyon 627 bin iken, Diyanet İşleri Başkanlığı kayıtlarında 81 ilde toplam 84 bin 684 cami bulunuyor. Cami sayısına nüfus bölündüğünde ortalama 893 kişiye bir cami düşüyor. 606 bin 527 kişilik nüfusuyla(2012 verisi) Zonguldak’ta ise bin 464 cami bulunuyor. Cami başına düşen cemaat sayısı ise 414 kişi. Bu rakamlara göre, Zonguldak’taki cami sayısı Türkiye ortalamasının iki kat üstünde. Kaç tane okul var peki 635 tanecik... Birtek siz müslümansınız... Ülkeye sızdırdığınız yedirmekle doyuramadığınız sonrasında ise gözünüzü oyan karganın el koyduğunuz okullarını da İmam hatip yapın birer birer lanet olsun hepinize yazık...
04.10.2016 20:26:13
AK DAVA diyor ki;

BELEDİYEDEKİ KAYNAKLARIMIZDAN ALDIĞIMIZ BİLGİYE GÖRE KOMÜNİST İTFAİYE MÜDÜRÜ ÖNCÜLÜĞÜNDE BAŞÖRTÜLÜ BACILARIMIZA VE AK PARTİLİLERE YÖNELİK SÜRGÜN OPERASYONU BAŞLAMIŞ.PARTİ ÜYEMİZ OLAN BİR BACIMIZ ALEMDAR GEMİSİNE SAÜRÜLMÜŞ BİR DİĞERİDE MALİ MÜDÜRLÜĞE GÖZDEN UZAK BİR YERE LAN BURASI HANGİ PARTİLİ BELEDİYE.HADDİNİZİ BİLİN.BUNU REİSİN ÖNÜNE KADAR GÖTÜRMEZSEK ŞEREFSİZİZ
04.10.2016 20:21:15
Alaattin Arslan diyor ki;

Zonguldak Valisinin bugünkü konuşmasında belirttiği, Türkiye'de bulunan 9 Ayasofya'dan bir tanesinin Ereğli'de olduğu bilgisini, Hatırladığım kadarıyla sizin yazarınız olan Recep Çetin de daha önce yazmıştı.




Şu anda 18 kişi online
Toplam ziyaret : 76.039.658

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
813 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
425 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri