(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÇAKIR SÖYLEYECEĞİNİ SÖYLEDİ!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli’nin ‘İl’ olabilmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.
Çakır, 91.7 frekansından yayın yapan Ereğli FM’de, konuk olduğu “Fikri Kapan’la Burada Konuşalım canlı programdaki açıklamalarında, ilçede kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’na (Erdemir) personel alımında da ‘müdahil’ olacaklarını söyledi.
İlçeye getirilen Devlet yatırımlarını, 15 Temmuz darbeye kalkışma sonrası başlatılan operasyonlar, parti, belediye, meclis üyeleri diyaloğu, yaşanan sorunlar ve ilçenin il olmasına yönelik görüş ve düşüncelerini aktaran Çakır, darbe sonrası operasyonların ‘titizlikle’ devam ettiğini kaydetti.
Çakır, bu kapsamda, parti içindeki Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçilerinin çok fazla olmadığını savunarak, şöyle dedi:
“Vatanı ele geçirmeye çalışan örgüt ayrıdır. Vatanı dışarıya satan örgütün, hainin, ihanet sahibinin yaşam hakkı da yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi altı ibadet, ortası ticaret, üstü ihanet şebekesidir. Bize üstündeki ihanet şebekesi lazım. Burada duygusallığa yer vermemek lazım, Gerçek manada, yönetici pozisyonunda olanlar varsa bunları Devletten söküp atılması lazım. Çünkü FETÖ’cüler çok kripto çalışıyor, kendilerini gizleyebiliyor, her türlü ortama ayak uydurabiliyorlar.
Bu da fark edilmelerini zorlaştırıyor. AK Parti iktidarında bakıyorsunuz; yapı olarak çok benzeyenleri var. Bir bakıyorsunuz; ‘bu kesinlikle olmaz’ diyorsunuz. Ama Alevi- Sünni hiç fark etmiyor. Çünkü her türlü kesime sızabilmiş durumdalar. Atamalarda, tayinlerde bir de bakıyorsunuz istediğiniz raporu çıkarıyorlar, istedikleri tayini yapıyorlar. Bir de bölgeye atadıkları sorumlu, gittikten sonra ismi de, kaydı da değişiyor. Bir daha o kişiye ulaşamıyorsunuz. Bu konudan bütün ilçe başkanlarımız rahatsızdı ve teşkilatlar olarak genel merkezimize de bildiriyorduk. Biz daha neler yaşadık, zamanı geldiğinde ortaya çıkacak.”

17-25 ARALIK KRİTERİ
Çakır, FETÖ’lülerin, parti içindeki ayrışmasına yönelik ise “bu konuda 17-25 Aralık önemli kriter. Bu süreçten sonraki kriterlere iyi bakılıyor, bağlantıları kontrol ediliyor. Bank Asya, bağlantıları, gazete abonelikleri, sendika üyelikleri gibi değişikliklerle ilgili zaten genel merkezimiz bize bilgi verip, rapor istiyor. Biz de bu isimlerle ilgili gerekli incelemeyi yaparak yukarıya bilgi aktarıyoruz. Zaten 30 Mart Yerel seçimleri öncesi yollarımız ayrılmıştı” diye konuştu.

BELEDİYE İLİŞKİLERİ
Kapan’ın, Parti-Belediye- Meclis Üyeleri ilişkilerine yönelik sorusunu da yanıtlayan Çakır, şunları söyledi:
“Herkesin farklı yoğurt yiyişi var. Sayın Başkanımızın etrafında yanlış yönlendirme olabiliyor, Zaten önceki milletvekili (Ercan Candan) döneminde yaşadığımız sorunlar vardı. Bizim idari anlamda hiçbir görüşümüz olmamıştır, bize de sorulmamıştır. Sayın Belediye Başkanı kendi iradesiyle tercihler yapmıştır. Ama vatandaş bize geliyor, sıkıntılarını söylüyor. Biz de bunları ilgili yerlere iletiyoruz. Elbette diyaloglar istediğimiz şekilde değil ancak daha da iyiye gittiğini söyleyebilirim. Daha çok dedikodu üretiliyor. Bu vesile ile ara açmaya çalışılıyor. Ama biz belediye başkanımıza yanında olduğumuzu söylüyoruz. Buna en güzel örnek de birlikte yaptığımız Demokrasi nöbetleridir. Sağ olsun üstlendiği bu organizasyonu da en iyi şekilde başardı.

HIZLI HAREKETİ SEVİYORUM
Ama ben daha hızlı hareketi seviyorum. Mesela Çetin Apatay Bulvarı (Şehit Halis Özdemir Bulvarı) daha kısa süreli ihale edilebilirdi. Firma gece-gündüz çalışsın, bu bizim sorunumuz değildi. Çünkü hizmet konusunda zamanla yarışıyoruz. Ama yıllardır siyasetin içinde olduğumuzdan dolayı belki biraz daha heyecanlıyız. Gün geçtikçe daha iyiye giden bir görünüm var. Biz parti olarak elimizden geldiğince destekleyeceğiz, Başkanımızın yanında olacağız.

BİR DAHAKİ SEÇİMDE DEĞİŞECEKLER
Maalesef ilk günkü görev dağılımlarında milletvekillerini işe karıştırırsak, sonunda tamir edilemeyecek durumlar ortaya çıkıyor. İlk seçildiğinde de Belediye başkanımıza bunları söyledim. İşinize karışmam ama yarın bölünme olursa, o zamanda ‘başkan gel bunları toparla’ denirse sevinirim’ dedim. O dönemde atılan adımlar, telafisi zor hale geliyor. Bugün de bunları yaşıyoruz. Nihayetinde önümüzdeki yerel seçime kadar yapabildiğimiz, bunları en üst seviyede bir arada tutabildiğimiz kadar tutarak, daha bir farklı tablo ile devam etmemiz gerekiyor. Bu sürece kadar da asgari müştereklerde birleşerek bu işi yürütmek zorundayız.

ERDEMİR’E İŞÇİ ALIMI
AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, Karabük Demir ve çelik Fabrikaları’nda yaşadığı bir anektodu anlattığı programda, Erdemir’e işçi alımlarıyla ilgili ise şöyle konuştu:
“Kardemir’de işe girebilmek için birinci maddemiz, Karabük ikametgahına kayıtlı olması gerekiyor. Bölgemize baktığımızda ise Erdemir yüzünü bize dönmüyor ama ilerleyen günlerde görecek. Bu halkın önündeyiz. Erdemir çok üst düzey eleman istediği yerden alabilir ama, normal ve vasıflı eleman alacaksa Ereğli’de muhtarlıklardan alınacak belgeyle 5 yıl ikametgah şartı arasın. Bunu yarın masaya koyacağız. Türkiye’nin her yerinde sobaya bu kadar yakın olacaksınız ama ısınamayacaksınız. Bu aynı zamanda ekonomik milliyetçiliktir. Biz Ereğli’nin hakkına sahip çıkmak zorundayız. Bugüne kadar bu hak olmalıydı ama bugüne kadar olanları geride bırakıyorum. Bu madde konulmalıydı.”

İL OLMAYI HAK EDİYORUZ
Fikri Kapan’la Burada Konuşalım’ın son bölümünde, Ereğli’nin il olabilecek ilçeler arasında yer almasını değerlendiren Çakır, şunları kaydetti:
“2019 yılı çalışmaları içerisinde, Ereğli’nin de il olması ihtimaller arasında. Bizim de ilçe olarak bu ihtimalleri canlı tutmamız lazım. Siz talepkar olursanız kayda değer alınır ve değerlendirmeye tabi tutulur. Yarın böyle bir şeylerin önü açıldığı zaman, bu süreci hali hazırda bulundurmamız lazım. Geçmişte kaybettiğimiz hakkımızı da almamız lazım. Çünkü Ereğli, Karabük, Bartın ve Düzce’den de önce il olmayı hak eden bir ilçeydi. Bunu da sonuna kadar destekliyorum. Eğer böyle bir süreç daha da netlik kazanırsa sürece her türlü desteği vermeye hazırız. Bu konu, önümüzdeki yıl daha belirginleşebilir.”
Çakır, kendisine imkan verilmesi dolayısıyla Ereğli FM yönetim ve çalışanları ile programı hazırlayıp, sunan Kapan’a teşekkür etti.




Bu sayfayı yazdır

27.09.2016 14:39:42

Bu haber 6049 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (4)
28.09.2016 11:52:10
emrullah diyor ki;

evet ereğli muhakkak il olmalıdır hatta zonguldak ilçeye dnüştürülmelidir yada ereğli zonguuldaktan ayrı il olmalıdır çünki zonguldak ne yerleşim ne ekonomik olarak artık ileri gidemiyor sıkıştı ama ereğli 3 tane zonguldakı içine alabilecek kadar yerleşim potansiyeline sahip Yani zonguldakın ekonomik yükünü ereğli çekiyor bu siyasi anlamdad byledir bir bakan gelecek yada miting olacak tüm ekonomik ve katılım işleri ereğliden olyor yani artık tükenmiş bir zaonguldakı ereğlinin üzerine yük yapmayı gerek yok ereğli il olmalıdır ve ekonomiye çok faydasağlayacaktır çünki uluslararası açılm şansı zaten mevcuttur
27.09.2016 22:44:37
umut diyor ki;

17 aralıktan 15 temmuza kadar ereğlide hangi atamalar yapıldı, bu atama yapılan kamu görevlilerinden açığa alınan var mı, varsa kaç kişi ve bunlara kimler referans olmuş ereğli kamuoyu merak ediyor...
27.09.2016 20:53:52
ÜMİT diyor ki;

Sayın fatih başkanım erdemir işçi alimiyla ilgili konuya sonuna kadar destekliyorum.şahsim 13 seneden beri personel olmak icin bekliyorum.dile kolay 13 senemi verdim ama halen yuzumuze bakan yok.desteginizi bekliyorum başkanim.saygilar hayirli calismalar
27.09.2016 16:57:16
ereğlili diyor ki;

sn çakır ereğli il olsun 40 yıllık chp olarak oyum sizin, erdemirde işçi ve üst kademe idareciye gelirsek hepsi kdz.ereğli de var, bu güzelim ilçede odtü yü bitirip erdemire mürcaatını yapıp çağrılmayan gençleri biliyormusunuz?ama dün kdz.ereğli ye diğer illerden gelen herkes bu erdemire iş başı yapabiliyor, ben bu sucu sizde bulmuyorum, kdz.ereğlide yaşayan ve buranın yerlisine öyle çok kızıyorumki bu sözümü anlayan anladı, biz ereğli lerin sırtını sıvasla elinde ekmeğini al ancak artık böyle olmayacak, bizim ereğli insanı yavaş hem eğitim hemde iş konusunda duyarlıdır,duyarlıda olmaya mecbur, sizler bu kdz.ereğli halkına ne olur gerçekleri anlatın,






Şu anda 17 kişi online
Toplam ziyaret : 75.740.296

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
398 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
182 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1304 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri