(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TÜRKİYE… İKTİDAR… FETÖ…

ANKARA

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, ülke gündemini değerlendirdi, AK Parti’yi eleştirdi.

Turpcu açıklamasında, ‘milli birlik’ vurgusu yapan iktidarın, bu söylemin altının boş bırakıldığını savundu. Darbe kalkışması sonrası Türkiye'de bütün kesimler bir araya geldiğini hatırlatan Turpcu, “biz, ‘darbe gidişimi sonrası ortaya çıkan bütünleşme ruhunu korumalıyız’ dedikçe iktidardan gelen adımlar bunu imkansız hale getirmektedir. Sürecin, atılan kritik adımlarla, verilen hatalı kararlarla adeta sabote edildiğini görüyoruz” dedi.

TUTUKLAMALARA DİKKAT ÇEKTİ (!)
Darbecilerin, tüm işbirlikçileri ve destekçileriyle birlikte yargı önünde hesap vereceklerini ifade eden Turpcu, şunları kaydetti:
“Fethullahçı Örgüt soruşturması ülkemizin her yerinde devam etmektedir. Bu örgütün bir parçası olan unsurlar devletin her kademesinden tabi ki temizlenmelidir, ancak herkese potansiyel suçlu olarak bakmak da doğru değildir.
Bu süreç birçok mağduriyet doğurmuştur. Biz soruşturmada ölçünün kaçtığını düşünüyoruz. 12 Eylül dönemi dahil bu kadar tutuklama olmamıştı. Hatalı istihbarat, yanlış bilgi, bazen de iftira sonucu insanların alınlarına hayatları boyunca silemeyecekleri bir kara çalınıyor. İnsanlar işlerini, özgürlüklerini ve hatta gözaltında yaşamlarını kaybediyorlar.
Daha önce kaygılarımızı defalarca dile getirmemize rağmen,  ne yazık ki soruşturmalarda `kurunun yanında yaşta yanar` mantığıyla hareket edilmekte,  bu kılıf altında muhalif isimler de tasfiye edilmektedir.”

PEŞ PEŞE SORDU…
Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanların `kandırıldık` deyip kenara çekilebildiği bir adalet anlayışı olmaz, bunu kabul etmemiz mümkün değildir.
Şimdi soruyoruz, ‘alnı secdeye değdiği için’ Fethullahçı yapının bu kadar büyümesine izin verdiklerini söyleyenler kimlerdir?
HSYK, Yargıtay, Danıştay yapısı değiştirilirken CHP defalarca uyarmıştır. TBMM'de CHP eleştirirken, iktidardakiler kürsüye çıkıp cemaati savunmuşlardır. Bunları yok sayamayız. Sayın Cumhurbaşkanı 'ne istediler de vermedik?` dedi. Bu sorunun cevabını almak lazım. Milli Eğitim'i emperyalizmin maşası bu terör örgütüne teslim edenler kimlerdir?
Darbe girişiminin ardından kapatılan okullarda binlerce öğretmenin lisansı iptal edilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ruhsatlı bu okullarda Fethullahçı örgütle hiçbir ilgisi olmadığı halde sadece ekmek parası için zor koşullarda çalışan bu öğretmenlerin günahı nedir? 15 Temmuz darbecilerini ve destekçilerini meşrulaştırıp büyüten, öven bu okullarda çalışmasını teşvik eden iktidar hiçbir bedel ödemezken öğretmenlerin, memurların ve akademisyenlerin neyin bedelini ödediğini merak ediyoruz?"




Bu sayfayı yazdır

29.08.2016 10:21:42

Bu haber 1181 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 15 kişi online
Toplam ziyaret : 76.045.607

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
816 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1445 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri