(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

VİCDANA VE MEVZUATA UYGUN AVLANIN

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, doğaya 4 bin adet kırmızı benekli alabalık bırakıldığı bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, nesli tükenme tehlikesi geçiren tür için üç yıl önce başlatılan ‘çoğaltma’ çalışması, meyvesini verdi. Maçka Altındere balık üretme ve yetiştirme istasyonunda yetişen balıklar, ilçeye bağlı Çaylıoğlu Köyün Davutlar Deresi’nde, 3 ayrı noktada bırakıldı.
Önümüzdeki günlerde ise yeniden anaç alabalıklar alınarak yavru üretiminin süreceği belirtildi.

AMAÇ, SÜREKLİLİK
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, amacın sürekliliğin sağlanması ve avcılığın ön plana çıkarılması olduğunu söyledi. Usulsüz avcılığa dikkat çeken Başyiğit, şunları kaydetti:
"Bu bizim mevcut doğal derelerimizde zamanla usulsüz avlanmaklar, kapasitesinin üzerinde avlanmalar, ya da farklı balık türlerinin saldırgan balık türlerinin derelere salınması bırakılması neticesinde maalesef bu doğal kırmızı benekli alabalıklarımız da çok büyük azalmalar olmuş.
Tamamen nesli tükenmek olmamakla birlikte nesli tehlike altında olan türler arasında yer almış bulunmakta. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz, 2005 de bir proje başlatarak öncelikle bu Maçka Altındere balık üretme ve yetiştirme istasyonu kurmuşlar. Bu tarihten itibaren çeşitli illerin mevcut derelerinden aldıkları anaçlarla ürettikleri yavruları yine aynı aldıkları ebeveynleri aldıkları aynı derelere bırakmak sureti ile bu balık popülasyonunu optimumum seviyeye çıkarma projesi var. İşte bugün, 4 bin tane yavru alabalığını salmış bulunmaktayız.
Daha önce yaklaşık 3 yıl önce buradan alınan kırımızı benekli alabalıklarımız Maçka tesislerinde üretilmiş, 4 ila 6 santim boylarına ulaştıklarında da burada yavruları salmış bulunmaktayız.”

AVCILAR, DİKKAT!!!
Avcılara da seslenen Başyiğit, “Sadece balık avcılığı değil, tüm av konularında gerçekten vicdanen rahatsız olmayacak şekilde mevzuatlara ve verilen limitlere uygun belgeli, kanun ve mevzuatlara uygun şekilde avlanma olursa av yaban hayatının dengesini de korumuş oluruz” dedi.




Bu sayfayı yazdır

26.08.2016 17:14:33

Bu haber 2675 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 18 kişi online
Toplam ziyaret : 75.753.152

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
414 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1307 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri