(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

O’NUN BU SÖZLERİNE, AÇIKLAMA GELİR Mİ (!)?

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, Türk Eğitim Sen Temsilcisi Tayfun Öztürk, el konulan Fatih Koleji’nin İmam Hatip Lisesi’ne verilmesini eleştirdi, çok konuşulacak sözler sarf etti.

Öztürk, yazılı açıklamasında, İmam Hatip Lisesi öğrencilerin ‘öz’, diğer okullardaki öğrencilerin ise ‘üvey’ evlatlar olduğunu öne sürdü. Derslikleri olmayan, mevcut binalarının ise fiziki durumlarının yetersiz olduğu pek çok okul olduğunu hatırlatan Öztürk, şunları kaydetti:

“15 Temmuz kalkışmasından sonra devlet tarafından el konulan Fatih Koleji binalarının MEB’e verilmesi, Ereğli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün genel ve yerel hedeflerine uygun olarak bu binaları değerlendirmesi hususunda 12 Ağustos tarihinde bir açıklama yapmıştık. Bugün öğreniyoruz ki söz konusu bina 15 Temmuz Şehitler Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu yapılmıştır.

ÖĞRENCİLERİNİN CAN GÜVENLİĞİ OLMAYAN OKULLAR VAR ‘İDDİASI’
Ereğli’nin Denizcilik Lisesi vardır, yeterli bina ve dersliği yoktur. Turizm Lisesi vardır, binası hiç yoktur. Sağlık Meslek Lisesi vardır, onun da binası yoktur. Gülüç’te aynı binada ikili eğitim veren ilkokul ve ortaokul vardır, her ikisinin de özgün binaları yoktur.
Erdemir İlkokulu’nda ikili eğitim vardır, Kavaklık’ta yapılması gereken okul hala yoktur. Kepez İlkokulu’nda ikili eğitim vardır, çözüm yeni bir binadır, böyle bir girişim yoktur.
Ereğli’deki birçok okulun ekonomik ömür sorunu vardır, binaları yenileyecek, can güvenliğini sağlayacak bir gelecek vizyonu yoktur.

EREĞLİ’DE, İMAM HATİP LİSESİ GERÇEĞİ
Öte yandan Yeşiltepe’de 37 derslikli bir İmam Hatip Lisesi vardır, tam karşısında 32 derslikli yeni bir İmam Hatip Lisesi yapılmaktadır. Şimdi de kalkmış 60 derslikli bir kolej binası da İmam Hatip Lisesi’ne verilmiştir. Tam tamına 129 derslik, bugün İmam Hatip Lisesi olmuştur. 129 derslikte ortaöğretim yönetmeliğine göre tam kapasite ile yaklaşık 4 bin 400 öğrenci okuyabilir. Bu da bin 100 mezun demektir. İlçemizin toplam mezunu ise bir yılda 3 bin bile değildir. O halde 3 mezundan 1’i İmam Hatip Lisesi, 2’si ise Fen, Anadolu, Turizm, Çıraklık, Denizcilik, Sağlık, Erkek Teknik, Kız Teknik mezunu olacaktır.

ÜVEY… ÖZ EVLAT…
Anlaşılmıştır ki, Ereğli’de ikili eğitim veren okullarda okuyan ilkokul ve ortaokul öğrencileri üveydir, İmam Hatip öğrencileri öz evlattır. Denizcilik, Turizm, Sağlık liselerinin öğrencileri üveydir, İmam Hatipliler öz evlattır.
Gelinen bu noktada üvey evlatların bir ricası vardır: Okulu olup da binası olmayan kurumlar da İmam Hatip olsun. Mesela İmam Hatip Denizcilik Lisesi, vira Bismillah.
Mesela İmam Hatip Turizm Lisesi, Sağlık Meslek İmam Hatip Lisesi. Belki sesleri duyulur, ihtiyaçları karşılanır. Velhasıl deyim yerindeyse Fatih Koleji’ne İmam Hatip Lisesi çökmüştür.”

 

Benzer haberi görmek için, aşağıda verilen linki tıklayın.

http://www.ereglihakimiyet.com/Haberler.asp?id=32716




Bu sayfayı yazdır

26.08.2016 10:12:09

Bu haber 3373 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (8)
26.08.2016 23:05:52
bilal diyor ki;

Çağdaşlık adı altındaki YOBAZLIĞIN en güzel tezahürü.. Bey efendi nedir bu imam-hatip düşmanlığınız 4 (DÖRT) yıldır sürgün hayatı yaşayan imam hatip ortaokulu için ne dediniz geçmişte de utanmadan şimdi laf ediyorsunuz... 28 Şubat döneminde sırf imam hatiplere olan ön yargı ile mesleki eğitimin içine edilirken neredeydiniz niye sesiniz çıkmıyordu...
26.08.2016 20:22:21
ottoman 61 diyor ki;

İmam hatipler kapatılsın diyen fetönün okulları tabi ki de imam hatip olacak !!! ne olacaktı... 10 sene öncesine kadar ödeneksizlikten öğrenciye tebeşir aldıran zihniyet, kalkmış bina eksikliğinden bahsediyor,bu nankörler bu vatanın ekmeğini haketmiyor!!! Bu öğretmen müsvetteleri kendi ikballerinden başkasını görmedikleri için, lise çağındaki gençlerimizin ateizm eğilimlerine ve ikili ilişkierindeki pervahsızlıklarına, ahlaksızlıklarına care bulmaya çalışacaklarına, siyasi muhalefet yapmanın peşindeler. bu fen liseleri de ne sanat ve yüksek nitelikte öğrenciler yetiştiryorsa, bir türlü rast gelemedik onlara!!! asıl bu öğretmenlere bir eğitim danışmanı lazım!!! vesselam
26.08.2016 19:46:47
TAYFUN ÖZTÜRK diyor ki;

piri fani, İmam Hatipler 28 Şubat sürecinde üvey evlattı, doğrudur.Ancak 2003 yılından sonra bu durum değişmiştir. Daha sonraki yıllarda ise en ayrıcalıklı okullar haline gelmişlerdir. İmam Hatip Liselerinin aldığı ödeneklerden, ataması yapılan din alanı meslek öğretmenlerinden, yapılan imam hatip türü okulların sayısından bu durum çok basitçe hesaplanabilir. Ayrıca İsmet İnönü Ortaokulu'nda sığıntı olarak İmam Hatip Ortaokulu açmak hataydı. Bu hata da Fatih Kolejine çöken zihniyete aittir.
26.08.2016 17:35:48
Wavi diyor ki;

Kız imam sayısı: 0 Kız imam ihtiyaç sayısı: 0 İmam Hatipli kız öğrenci sayısı: 500.000
26.08.2016 16:40:42
neresini düzeltelim ki diyor ki;

yani yıllarca çocuklarımız bir sığıntı gibi ismet inönü ortaokulunda okurken hiç açıklama yaptınız mı tayfun hoca.size ve sizin sendikanıza hiç yakışmadı bu açıklama.
26.08.2016 12:47:15
piri fani diyor ki;

NE ALAKASI VAR ANLAMADIM İMAM HATİP ZATEN ÜVEY EVLATTI ÜVEY EVLETLIĞI DEVAM EDİLİYOR.BU OKUL İMAMA HATİPTEN AYRI PROJE OKULUDUR.FEN LİSESİ DÜZEYİNDE BİR OKULDUR.400 PUANIN ÜSTÜNDE ÖĞRENCİ ALACAKTIR. İMAM HATİBİN ORTAOKULU KAÇ YILDIR SIĞINTI OLARAK İNÖNÜ İLKÖĞRETİMDE EĞİTİME DEVAM ETTİ. ACABA O ZAMAN DA BİR BASIN AÇIKLAMASI YAYINLASAYDINIZ.
26.08.2016 12:38:44
huzun diyor ki;

buna cevap veremezler, ilk yapacakları şey milliyetçi kökenli bu tür düşünenleri yine her zaman yaptıkları gibi "imam hatip karşıtı" bunlar diyerek üstünü kapatmaya çalışacaklardır. Din sömürüsüne devam, önce Kepez'deki imam hatip lisesini düzeltsinler. Tepki göstermesi gerekenler emanet okullarda ve güvenlik zaafı olan okullarda okuyan çocukların velileri olmalıdır.
26.08.2016 12:28:13
Halil kara diyor ki;

ilim 'irfan,bilim 'sanat ve yüksek nitelikte öğrenci yetiştiren fen lisesimi olacaktı tabiki imam hatip lisesi olacak




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.100.926

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
217 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
549 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri