(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KOBİRATE, NOTU YÜKSELTTİ

                                  EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Grubu'nun, ‘Kurumsal Yönetim Notu’nun yükseldiği bildirildi.

Kurumsal İletişim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri şirketi Kobirate’nın, Erdemir’in 8,83 puan olan kurumsal yönetim notunu, 9,02’ye yükselttiği belirtildi.

PANDIR: SÜRDÜRECEĞİZ
Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, konuya ilişkin bulunduğu değerlendirmede, iş hayatının tamamında, kurumsal yönetim prensiplerine büyük değer verdiğini savundu.
Erdemir Grubu’na geldiği günden bu yana Kurumsal Yönetim çalışmalarına hız verdiklerini vurgulayan Pandır, şunları kaydetti:
“TKYD Yönetim Kurulu üyesi olarak çalışma hayatım boyunca kurumsallaşma yönetim ajandamda önemli yer tuttu. Bundan önceki şirketimde de endekse ilk giren gruptaydık ve 80’lerde başlayan notumuzu 95’in üzerine taşıma başarısını göstermiştik.
Grubumuz kurulduğu ilk günden bugüne tüm faaliyetlerini eşitlik, şeffaflık ve sürdürülebilirlik ilkelerine bağlı olarak yürütmektedir. İlk olarak geçen yıl yaptığımız iyileştirmeler sonrasında değerlendirmeye iyi bir noktadan dahil olan şirketimizin notunu hızla 9,02’ye yükseltmesi de bu bakımdan oldukça sevindiricidir. Erdemir Grubu olarak kurumsal yönetim notumuzu daha yukarılara taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

‘BELGELENMİŞ OLDU’
Açıklamada ayrıca, Kobirate’in hazırladığı sonuç raporunda; Erdemir’in Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne büyük ölçüde uyum sağladığı, şirket içinde oluşabilecek risklerin tespit ve kontrol edilebildiği ve kamuyu aydınlatma faaliyetleri ile şeffaflığın üst düzeyde olduğu vurgulandı.
Erdemir Grubu’nun, kurumsal yönetimdeki başarısını, Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş.’nin yaptığı değerlendirme raporuyla ortaya koyduğu ifade edildi.
Erdemir’de, yönetimde şeffaflık, hesap verebilirlik ve sürdürülebilirlik standartlarının yükselttiğinin ‘böylelikle’ belgelemiş olduğu öne sürüldü.

RAPORA NE YAZILDI?
Ayrıca açıklamada, Kobirate’in raporunda Erdemir’in, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkelerine büyük ölçüde uyum sağladığı, şirket için oluşabilecek risklerin tespit ve kontrol edilebildiği bildirildi.
Raporda ise “Şirkette kamuyu aydınlatma faaliyetleri ve şeffaflık üst düzeydedir. Pay ve menfaat sahiplerinin hakları adil şekilde gözetilmektedir. Yönetim kurulunun yapısı ve çalışma koşulları genel olarak kurumsal yönetim ilkeleri ile uyumludur. Sonuç̧ olarak; ulaşılan bu not, Erdemir’in BIST Kurumsal Yönetim Endeksinde bulunmayı üst düzeyde hak ettiğini ifade etmektedir” ifadelerine yer verildiği kaydedildi.




Bu sayfayı yazdır

19.08.2016 11:15:24

Bu haber 2264 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 75.748.938

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
411 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri