(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İKİ HEYET, ÇATUROĞLU’NA GİTTİ

                      ANKARA

Ankara’da, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, kendisini, Zonguldak Şehit Madenciler Derneği İle Genel Maden İş Sendikası yöneticilerinin ziyaret ettiğini bildirdi.

Çaturoğlu, açıklamasında, TBMM'de ki çalışma ofisinde gerçekleşen ziyarette, Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nun (TTK) özelleştirme iddiaları ile ilgili görüştüklerini belirtti.
Manisa Soma İlçesinde meydana gelen maden kazasında yaşamlarını yitiren madenci yakınlarına sağlanan haklardan, Türkiye genelinde yaklaşık 700 madenci yakınının da yararlanması gerektiğini gündeme getirdiklerini ifade eden Çatorğlu, şunları kaydetti:
"Bu konuyu daha önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza ilettik. Yine Partimizin 8-10 Ocak 2016 tarihinde Afyon istişare toplantısında Başbakanımız, Bakanlar Kurulu ve Milletvekillerinin tamamının bulunduğu bir ortamda bu konunun çözümü için girişimlerde bulunduğumuzu ve bunun üzerine Başbakanımız ‘Felaketler karşısında ayrımcılık olmaz’ diyerek bu konuda çalışma yapılması talimatını verdiğini ve bizde konuyu takip ediyoruz”

TTK, ÖZELLEŞTİRİLECEK Mİ?
Diğer taraftan, 411 sıra sayılı Kanun tasarı ve teklifinin 35’nci maddesi hakkında görüşme yapmak üzere TBMM’ye gelen Genel Maden İş Sendikası (GMİS) Başkanı Ahmet Demirci ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştüklerini aktaran Çaturoğlu ‘TTK’ ile ilgiyi konuştuklarını dile getirdi.
Çaturoğlu, 411 sıra sayılı Kanun tasarı ve teklifinin 35’inci maddesinin, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun özelleştirilmesiyle ilgili olarak uzaktan yakından bir ilgisi olmadığını öne sürdü.
Çaturoğlu, Zonguldak ve TTK için istişare içerisinde olacaklarını belirterek heyetleri uğurladı.
Zonguldak Şehit Madenciler Derneği Başkanı Çetin Yiğit ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Genel Maden İş sendikası Başkanı Ahmet Demirci ve Yönetim Kurulu üyeleri de görüşmeden memnun ayrıldıklarını ve kendilerine gösterilen ilgiye teşekkür ettiklerini belirttiler.




Bu sayfayı yazdır

18.08.2016 11:45:34

Bu haber 1367 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.103.359

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
223 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
551 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1471 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri