(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

PANDIR, BAŞARIYI ANLATTI, “SÜRECEK” DEDİ

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, Türkiye’nin en büyük çelik üreticisi Erdemir Grubu’nun, 2016’nın ilk yarısında satışlarını artırdığı, guruptaki ihracat atağının da sürdüğü bildirdi.
Kurumsal İletişim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Erdemir Grubu, 6 aylık finansal sonuçlarını açıklandı.
Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, gurubun finansal sonuçlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı. Elde ettikleri finansal başarının süreceğini ifade eden Pandır, şunları kaydetti:
“2. çeyrek sonuçlarımız 2016 yılının ilk çeyreğine göre daha iyi gerçekleşti. Bu sonuçların oluşmasında, son yıllarda başlattığımız üretim maliyetlerini azaltma çalışmalarının meyvelerini vermesi ve ihracat performansımızı artırmamızın önemli katkıları oldu. Ayrıca ikinci çeyrekte önceki çeyreklere göre bir miktar yükselen nihai mamul fiyatları ile düşen hammadde fiyatları da bu pozitif gelişmeye katkıda bulundu. Gelecek aylarda da bu olumlu gelişmelerin devam edeceğini ve finansal başarımızı sürdüreceğimizi öngörüyoruz.”

4,6 MİLYON TON SIVI ÇELİK
Açıklamada ayrıca, küresel çelik sektörünün içinde bulunduğu zorlu dönem hatırlatıldı, karlılığını sürdüren Erdemir Grubu’nun, dünyanın kar eden sayılı çelik üreticileri arasında yerini almayı başardığı savunuldu.
Grubun, 2016 yılının ilk 6 ayında sıvı çelik üretimini yüzde 3 oranında arttırarak 4,6 milyon ton sıvı çelik ürettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Grup, 2016’nın ilk yarısında 3,5 milyon tonu yassı ürün ve 0,8 milyon tonu uzun ürün olmak üzere toplam 4,3 milyon ton üretim gerçekleştirdi. Bununla beraber grubun satış miktarı ise önceki yılın aynı dönemine göre %4 arttı. Etkili bir satış performansı sergileyen Erdemir Grubu’nun yassı ürün satışları 3,7 milyon ton, uzun ürün satışları ise 0,8 milyon ton seviyesinde gerçekleşti. Yılın ilk yarısında yapılan satışlarda otomotiv sektörünün gelişimiyle uyumlu biçimde otomotiv ve yan sanayine yapılan satışlar ile beyaz eşya sektörüne yapılan satışların toplam satışlar içindeki oranı yükseldi.

NET KAR MARJI YÜZDE 9,2 OLDU
2016 yılının ilk 6 ayında Erdemir Grubu, 165 milyon dolar net kar elde ederken satış gelirlerini 1,8 milyar dolar seviyesinde gerçekleştirdi. Küresel çelik sektöründe arz fazlası, 2015 son çeyrek ile yılın ilk aylarında düşen mamul fiyatları ve ülkelerin çelik sektörlerini korumak adına uyguladığı önlemlerle zorlaşan ticaret gibi etkiler nedeniyle Erdemir Grubu’nun finansal göstergelerinde önceki yılın aynı dönemine göre aşağı yönde hareketler gerçekleşti. 2015 yılının aynı dönemine göre Erdemir Grubu’nun net karı %46 azalarak 165 milyon dolar, net kar marjı ise 3,6 puan azalarak %9,2 oldu. Grubun FAVÖK değeri de %38 azalarak 314 milyon dolar, FAVÖK marjı ise %17,5 oldu.

483 BİN TON İHRACAT YAPTI
Türkiye’nin dünyanın en büyük çelik ithalatçısı ülkeleri arasında yer aldığı 2016 yılında Erdemir Grubu ihraç pazarlardaki konumunu ise daha da güçlendirdi. Daha düşük enerji ve hammadde maliyetlerine sahip küresel üreticilerle rekabet eden Erdemir Grubu,yılın ilk yarısında nihai ürün ihracatını önceki yılın aynı dönemine göre %34 artırarak, 381 bin tonu yassı ürün ve 102 bin tonu uzun ürün olmak üzere toplam 483 bin ton ihracat yaptı. Grubun belirtilen dönemde yaptığı yassı ürün ihracatının %51’i AB ülkelerine gerçekleşti.
Grup sektördeki zorlu koşullara rağmen Türk sanayisi için önem taşıyan yatırımlarını sürdürdü ve otomotiv sanayisi başta olmak üzere tüm imalat sektörlerinin gelişimine katkıda bulunacak 350 bin ton kapasiteli ‘Galvanizleme Hattı’ için çalışmalarına devam etti.” 




Bu sayfayı yazdır

12.08.2016 16:59:55

Bu haber 2651 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 3 kişi online
Toplam ziyaret : 76.030.658

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
810 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
422 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1439 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri