(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BU SÖZLERİ ÇOK KONUŞULACAK

EREĞLİ
Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, Türkiye’de genellikle baktığınızda, benim analiz ve tespitlerimde, bu zemini hazırlayan muhalefettir. Muhalefet sürekli iktidara siyasi olarak yüklenir, siyaseti tamamen itibarsız hale getirirler, ondan sonra da ‘gelsin, buyursun ihtilal yapsın’ diye bir davetiye çıkar” dedi.
Tetiker, TSO binasında düzenlediği aylık basın toplantısında, basın mensuplarını 15 Temmuz’da kalkışılan darbe girişiminde şehit düşenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunmaya ve içlerinden dua etmeye davet etti.
Saygı duruyu ardından konuşan Tetiker, böyle bir darbe girişimini kimsenin istemeyeceğini savunarak, şöyle dedi:

SİYASİ PARTİLER DAVETİYE ÇIKARDI
“Gönül isterdi ki bütün vatan millet duygusu, şahsiyet sahibi, ‘bende Türk Kanı Var’ diyen kim varsa bu ihtilali istemez. İhtilal isteyenin kanında bozukluk vardır. Burada iktidarı, muhalefeti birlikte olup kardeşçe bu mücadeleyi vermesi lazım. İktidarın da, muhalefetin de hatası olabilir. Zaten Türkiye’de genellikle baktığınızda, benim analiz ve tespitlerimde, bu zemini hazırlayan muhalefettir. Muhalefet sürekli iktidara siyasi olarak yüklenir, siyaseti tamamen itibarsız hale getirirler, ondan sonra da ‘gelsin, buyursun ihtilal yapsın’ diye bir davetiye çıkar. Bizde her zaman söylediğimiz bir söz vardır; muhalefet, iktidarı iş yaptırmama üzerine kurulmuştur. Ortadoğu kültürüdür bu. Bırak adamın elini kolunu bağlama iş yapsın. Bekle, halk beğenmezse zaten seni getirir, sabırla bekle. Bizde öyle bir şey yok. Bizde ağır hakaretler, ayaktan, peçeden çekme iş bozma…

“HAYATIMDA SEÇİM ÇALIŞMASI YAPMADIM"
Ereğli’de bile, ekonomide dibe vurmuş pozisyonda çıktığımız mücadelelerde nelerle karşılaştık.
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) ile tersanelerle mücadele ediyoruz. Son Erdemir ile yaptığımız toplantıda bize, ‘TSO seçimleri için ile çalışma yaptığımızın söylendiğini’ ifade ediyorlar. Ben hayatımda seçim çalışması yapmadım. Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ali Pandır ile görüşüyoruz, sıkıntıları anlatıyoruz, çözüleceği talimatının verdiğini belirtiyor ancak ne oluyorsa burada işler yürümüyor. Bunu anlamış değilim. Ya yukarıdakiler bizim arkamızdan ‘işi yapmayın’ diyorlar, ya da buradakiler yukarıdakileri dinlemiyorlar.

ADAM HOKKABAZ GİBİ…
Benim için eskileri konuşuyor diyorlar, Tabi ki konuşacağım ki, geleceğe ışık tutsun. Benden sonraki insanlar da bunu devam ettirsin. Adam ‘hokkabaz’ gibi kartondan çıkıyor, ortada bir tane vizyon yok. Bir hedef yok. Muhalefetten hiç ‘TSO Başkanı olursam şunları yapacağım’ diyeni duydunuz mu? Yada gelsinler bize söylesinler, Benim de kısa süreli de olsa muhalefette kaldığım süre olmuştur ama her zaman yapıcı olmuşumdur. Yapıcı olmak gibi güzel bir şey var mı, neden bozguncu olalım ki? Ama maalesef Türkiye’nin de Karadeniz Ereğli’nin de kültürü bu. İnşallah 15 Temmuz gecelerini Allah bir dana yaşatmasın, bunların hepsi bize ders olsun.

YILDIRIM KOLEJİ TESİSLERİNE ÖNERİ
Tetiker, Fethulla Terör Örgütü ile bağlantılı yapılan operasyonlarda kayyım atanan ve Devlet’e devredilen özel okullardan, Gülüç Belesi’ndeki Fatih koleji tesisleri ile bazı öğrenci yurtlarının, Turizm ve Otelcilik Fakültesi’ne tahsis edilmesini önerdiklerini anlatarak,
“Yıldırım Koleji’nin bulunduğu alanı, Turizm Fakültesi’ne tahsis edilmesi düşüncemiz var. Yine aynı şekilde yurtların da tamamına Ereğli olarak talip olalım. Yıldırım Koleji tesisleri, gerek koşulları, gerekse yatakhane olması dolayısıyla Turizm Fakültesi kullanımına çok uygun. Eski hastaneler binaların yıkım ihalesi yapıldı. Ancak binaların tamamlanmasına kadar Yıldırım koleji kullanılsın” diye konuştu.

ÇARŞI POSTANESİ YAPILSIN
İlçe merkezinden Adliye Binası gibi bazı kuruluşların taşınmasıyla esnafın sıkıntıya düştüğünü dile getiren Tetiker, “Şehir merkezinde yıkılan postanenin yerine yenisinin yapılması esnaflarımızdan gelen önemli talep. Çarşı postanesinin yeniden yapılmasıyla, esnafta hareketlilik de olacaktır” şeklinde konuştu.

BU BİR ZULÜMDÜR
Erdemir’in, Kayyım atanan Asyabank’tan teminat mektubu veren müşterilerinin, bu teminatları başka banka ile değiştirmeleri talebi olduğunu da açıklayan Tetiker, “Bir sıkıntı, Erdemir, müşterisi olan üyelerimizden Asyabank aracılığı ile verdikleri teminatları değiştirmesini istiyor. Bu açık açık bir zulümdür. Bu teminatların Merkez Bankasında munzam karşılığı varken, böyle bir talebin izahı bile mümkün değil. Erdemir 2-3 ay parasını geç alma endişesiyle böyle bir değişim istiyor. Kime, ‘al bunu yenisi getir’ dediğinde, adamın ödeme programı bozulur. Böyle bir adalet yok” şeklinde konuştu.
Gazetecilerin soruları üzerine tetiker, FETÖ kapsamında işadamı ve esnaftan gözaltına alınmaların ilçe ekonomisine henüz olumsuz etkisi olmadığını, tutuklanan esnafın bulunmadığını, bunun analizini ileriki günlerde daha net yapabileceklerini kaydetti.

ŞEHİTLERE YARDIM
TSO Başkan Yardımcısı Sertan Yalçın da, 15 Temmuz Şehitleri için başlatılan yardım kampanyasına TSO olarak destek olduklarını belirterek, “Aynı çağrıyı üyelerimize de yaptık. Herkesin imkanları dahilinde destek olmasını bekliyoruz. Hakkari’de Şehit düşen balı Mahallesi’ndeki Tunahan kardeşimizin ailesine Valilik tarafından satın alınan evin ücretinin yarısını TSO ve Organize sanayi Odası olarak karşıladık” dedi.
TSO Yönetim Kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantının ardından basın mensuplarına yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.




Bu sayfayı yazdır

10.08.2016 16:17:30

Bu haber 2041 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
11.08.2016 11:08:54
Ereğlinin derdi çok büyük diyor ki;

SAYI YÖNETİÇİLER 2008 YILINDAN BERİ EREĞLİ ÇOK KÖTÜ GÜNLER YAŞIYOR BİNLERCE İNSANLAR İFLASETTİ NE EVLERİ NE YURTLARI KALDI PERİŞAN HALDELER ŞU ANDA YİYECEK EKMEKLERİ YOK BU ARKADAŞLAR ODALARA AİDAT ÖDERKEN İYİ VERGİ ÖDERKEN İYİ İŞLER KÖTÜ OLDUĞUNDA BİR ALLAHIN KULU GÖRMİYOR BU DURUMA DÜŞÜREN YÖNETİÇİLERE YAZIKLAR OLSUN ŞU AN HERKES EREĞLİYİ TERK EDİYOR EREĞLİ EN SON BAŞARISIZ OLAN TEK KENDİNİ DÜŞÜNEN YÖNETİÇİLERE KALACAK O ZAMAN DEVAMLI YÖNETİÇİ OLURSUNUZ




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.108.389

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
228 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
554 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri