(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ŞEHİDİN İSMİ YAŞATILACAK

ALAPLI

Zonguldak’ın Alaplı İlçesi’nde bir sokağa, darbe girişimi akşamı Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmek isteyen darbeci generali alnından vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir’in isminin verileceği bildirildi.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, açıklamasında,  şehit Ömer Halisdemir’in demokrasinin sembolü haline geldiğini belirtti.
Darbeye karşı durmanın herkesin ortak sorumluluğu olması gerektiğini savunan Tekin, şunları kaydetti:
“Darbe acı, gözyaşı, kan demektir, özgürlüklerin kısıtlanması, geriye gidiş demektir. Bunun bilincinde olan kahraman vatan evladı Ömer Halisdemir, darbeci generali alnından vurarak Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın darbeciler tarafından ele geçirilmesine mani olmuş, kendisi de şehit olarak demokrasi tarihine geçmiştir. Astsubay Başçavuş Halisdemir’e, bu kutsal mücadelede hayatını kaybeden asker, polis ve tüm demokrasi şehitlerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyor, rahmetle anıyorum.
Ayrıca, yaralı asker, polis ve vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Halkımız, onları hiç unutmayacak ve aziz hatıralarını her zaman yaşatacaktır. Biz de bu anlamda Alaplı Belediyesi olarak, ülkemiz için canını veren vatan ve demokrasi şehitlerimizin manevi hatıralarını yaşatmak için Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir’in ismini ilçemizde bir sokağa vereceğiz.”




Bu sayfayı yazdır

28.07.2016 15:39:16

Bu haber 1405 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 3 kişi online
Toplam ziyaret : 76.095.056

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
212 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
547 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1468 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri