(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BUNU TARİH YAZACAK...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, Belediye tarafından organize edilen “Demokrasi Nöbeti”ne devam edildi.
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Atatürk Anıtı önündeki etkinlikte yaptığı konuşmada, sekizinci gününe giren etkinliğe destek verenlere teşekkür etti.
Türk Silahlı Kuvvetleri içinden, Fetullah Terör Örgütü’na (FETÖ) yakın bir grup askerin kalkıştığı darbe girişiminin, meydanlara çıkan milletin dik duruşu sayesinde gerçekleşmediğini hatırlatan Uysal, şöyle dedi:

TARİHİN SAYFALARINDA YER ALACAKTIR
Bundan dolayı hepinizi kutluyor, tebrik ediyorum, Bizlerde darbeye kalkışmayı öğrendikten sonra sizlerle beraber meydanlardaydık. Darbeye müdahaleyi sizler sağladınız, minnettarım. Sizleri tarih yazacaktır. Türk Milletinin verdiği demokrasi mücadelesini, 15 Temmuz müdahalesini dünya tarihi, demokrasi tarihi yazarken Karadeniz Ereğli de, bu tarihte, bu sayfalarda yerini alacaktır. Teşekkürler Ereğli. Askerimiz dün olduğu gibi bugün de, gelecekte de gözbebeğimiz olmaya devam edecektir. Polisimize her zaman, her söylemde teşekkür ediyoruz, onlarla iftihar ediyoruz. Onlar zaten tarihin altın sayfalarına yazıldılar. Burada ilçemizdeki siyasi parti başkanlarımıza, yöneticilerine, sivil toplum kuruluşlarına ve halkımıza da teşekkürü bir borç biliyorum, onlarla iftihar ediyorum.”

OHAL MİLLET İÇİNDİR…
Konuşmasında TBMM’de kabul edilen Olağanüstü Hal Uygulaması’na da (OHAL) değinen Uysal, “OHAL demek, Devletin daha düzenli, daha hızlı işlemesi demektir. OHAL, sizlerin hayatını kolaylaştırmak için çıkarılmıştır. Bugün birlik ve beraber olma günüdür. Bugün demokrasi nöbetini tutma günüdür. Çocuklarımız, torunlarımız için bu demokrasi nöbetini tutuyoruz” dedi.

TÜRK METAL İŞÇİLERİYLE
Uysal’ın konuşmasının ardından alana Türk Metal Sendikası Şube Başkanı ve yöneticileri ile kalabalık Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda (Erdemir) çalışan işçiler girdi.
Şube Başkanı Ercan’a ‘hoş geldin’ diyen Uysal, yanlarına gittiği işçilere de verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.
Türk Metal ve üyelerinin her zaman desteğini gördüğünü hatırlatan Uysal, yakın zamanda tekrar bir araya geleceklerini söyledi. Uysal, işçilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

BAYRAK DAĞITILDI ÇAY İKRAM EDİLDİ
Anıt önündeki kalabalığa Türk Bayrakları dağıtılırken, çay ikramında bulunuldu. Bu sırada, bir başka demokrasi nöbetinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması bir televizyon kanalının yansıtıldığı dev ekrandan izletildi.
Kalabalık içinde çok sayıda vatandaş, sevgi gösterisinde bulundukları Belediye Başkanı Uysal ile birlikte hatıra fotoğrafları çektiriler. Fotoğraf çektirenler arasında, konuşma ve işitme engelli vatandaşların da olması dikkat çekti.
Etkinliğe, Başkan Uysal’ın eşi Sevim Uysal, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Cöbek, Esra Alpago, Ayhan Atay, Karadeniz Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, Türk Kızılayı Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay, Karadeniz Ereğli Berberler Odası Başkanı Murat Cebesoy, Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, Türk Metal Şube yöneticileri, bazı Ereğli belediyesi Meclis Üyeleri, eski AK Parti Belediye Başkan adaylarından işadamı Yüksel Balcı ile bazı işadamları, esnaf katıldı. Vatandaşlar arasında kadınların çoğunlukta olduğu gözlendi.




Bu sayfayı yazdır

23.07.2016 09:52:41

Bu haber 2523 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 76.035.321

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1441 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri