(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İŞÇİ LİDERİNİN ‘DARBE’ TEPKİSİ…

EREĞLİ

Türk Metal Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, sendikanın resmi internet sitesindeki habere göre, icra kurulu adına yaptığı açıklamada, ülkeyi karanlığa sürüklemek için yapılan darbe girişimini sert dille kınadı.
Türkiye Cumhuriyetini demokrasiden uzaklaştırmaya yönelik adımın affedilecek girişim olmadığını savunan Ercan, şöyle dedi:
“15 Temmuz’da, ülkemiz büyük bir tehlikenin eşiğinden dönmüş, kalkışılan darbe girişimi halkın büyük desteği ile bertaraf edilmiştir. Emek ve hak mücadelesinde her türlü girişimde en önde yerini alan Türk Metal, konu vatan toprağı ve demokrasi olduğunda da verilecek mücadelede bulunması gereken yerdedir. Vatansız, özgür olmadan, demokrasiden uzak yaşamanın; oluşmayacak bu koşullarda kazanılacak ekmeğin bile boğazımızdan geçmeyeceği bilinciyle bu tür kalkışmaların her zaman karşısında olacağız.
Sayın Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın da ifade ettiği gibi; ülke söz konusu ise gerisi teferruattır. Ülke varsa biz varız. Demokrasi varsa biz varız. Tarihimiz boyunca ülkemizin başına gelen tüm darbelerde en büyük ‘darbe’yi biz, yani işçi sınıfı almıştır. Emeğin örgütlü gücü Türk Metal Sendikası, tüm varlığıyla demokratik düzenimizin ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyet’in bekçisidir.
Bu düşüncelerle, kalkışılan darbe girişimini şiddetle kınıyor, yaşamını yitiren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.”




Bu sayfayı yazdır

22.07.2016 11:57:11

Bu haber 4201 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 23 kişi online
Toplam ziyaret : 75.747.685

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
407 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri