(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

RAKAMLARLA AÇIKLADI

ANKARA

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, ülke genelinde her gün ortalama 4 işçinin iş kazası nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirdi.

Milletvekilinin çalışma ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Demirtaş, İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya ve İzmir Milletvekili Musa Çam ile birlikte, iş kazalarının ve iş cinayetlerinin nedenlerinin saptanarak, mevzuatta ve uygulamada ortaya çıkan sorunların tespit edilmesi, çalışanların sağlıklı bir ortamda çalışabilmesinin hayata geçirilebilmesi ve sorunların çözülmesi amacıyla Meclis Araştırma Önergesi verdi.

TBMM’deki konuşmasında, İş Sağlığı ve Güvenliği Meclisi’nin yayınladığı verilere göre 2016’nın ilk üç ayında 415 işçi hayatını kaybettiğini hatırlatan Demirtaş, şunları kaydetti:

“Ancak bu veriler sadece basından derlendiği kadarıyla. Yani basına yansımayan ya da iş kazası olarak gösterilmeyen kazalar buna dahil değil. Özellikle AKP iktidarındaki son 14 yılda iş kazaları nedeniyle yaklaşık 17000 işçi hayatını kaybettiği belirtilmektedir. Türkiye’de her gün 4 işçi iş kazaları nedeniyle ölmektedir.

İSTATİSTİKLAR TAM YANSITILMIYOR

Bu konudaki en son resmi istatistik olan Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre 2014 yılında 221366 iş kazası yaşanmış ve ne yazık ki 1421 kişiye sürekli iş göremezlik geliri bağlanmış, 1626 kişi hayatını kaybetmiş ve 2,065,962 işgünü kaybı yaşanmıştır. Bu istatistikler ne yazık ki gerçekleri de tam olarak yansıtmamaktadır. Kaçak olarak çalıştırılan sigortalıların geçirdiği iş kazaları yapılan tespitler sonucunda daha sonraki yıllarda sisteme girdiği gibi, mahkeme kararlarıyla iş kazası olarak tanımlanan olaylar ve dosyalar da bu rakamlar içerisinde değildir. Söz konusu iş kazalarının insan kayıplarının yanı sıra ülke ekonomisine her yıl trilyonlarca liraya mal olduğunu da bu arada belirtmek gerekir.

ARAŞTIRILSIN…

İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası çerçevesinde gerek kamuoyunda gerekse çeşitli platformlarda söz konusu toplumsal soruna yönelik çeşitli tartışmalar, açıklamalar yapılacak ve çözüm önerileri sunulacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisinin de söz konusu soruna ilişkin çözüm üretmesi bir sorumluluk ve görevdir. Bu nedenle, iş kazaları, iş cinayetlerinin nedenlerinin saptanarak mevzuatta ve uygulamada ortaya çıkan sorunların tespit edilmesi, bu konuda çalışanların sağlıklı bir ortamda çalışabilmesi hakkının gerçek anlamda koruyucu yasal düzenlemelerle hayata geçirilebilmesi ve çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla Anayasanın 98, TBMM İç Tüzüğünün 104 ve 105. maddeleri uyarınca bir Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz.

İŞTE DEMİRTAŞ’IN TMM’DEKİ KONUŞMASI 




Bu sayfayı yazdır

13.05.2016 15:42:32

Bu haber 1525 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 3 kişi online
Toplam ziyaret : 76.027.114

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
807 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
416 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1436 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri