(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

CHP’Lİ ALTUN’DAN ‘AK PARTİ’ AÇIKLAMASI

ZONGULDAK

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile isim vermeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı dün yaşanan siyasi gelişme nedeniyle eleştiren CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, “demokrasi adına Sayın Davutoğlu’nu savunmak da bize düştü” dedi.

Altun, yazılı yaptığı açıklamada, AK Parti’nin 22 Mayıs 2016 tarihinde yapacağı Olağanüstü Kongre’yi işaret etti.
Başbakan Davutoğlu’nun AK Parti genel Başkanlığı görevinden neden istifa ettiğini soran, yine sorduğu soruya kendi cevap veren Altun, şunları kaydetti:

“4 MAYIS SARAY DARBESİ”
“17 Aralık 2012, dönemin başbakanı ‘Yasama ve Yargı benim için ayak bağıdır’ dedi. Yani güçler ayrılığı ilkesinin açıklıkla ret etti. Sonra devam etti 21 Mart 2015’de Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildikten sonra, ‘parlamenter sistem artık bekleme odasına girmiş bulunmaktadır’ diye bir cümle kullandı ve bunu birkaç yerde ayrıca tekrar etti. Bu söylemler aslında sivil görünümlü bir darbenin, bir dikta yönetimi özleminin ayak sesleriydi. Bunu defalarca ama defalarca dile getirdik. Dün kaçak sarayda gerçekleşen görüşmeyle darbe fiilen gerçekleşti. Darbenin adı, 4 Mayıs saray darbesidir.
4 Mayıs saray darbesi, 28 Şubat post model darbesini de aşan bir niteliğe sahiptir. 28 Şubat da Rahmetli Erbakan Başbakanlıktan uzaklaştırılmıştı.  4 Mayıs saray darbesiyle de Sayın Davutoğlu Başbakanlığı bırakmak zorunda kalmıştı. Bu darbenin, 28 Şubat’tan farkı ‘yol arkadaşım’, ‘dava arkadaşım’ dediği bir kişi tarafından bu darbenin gerçekleştirilmiş olmasıdır.

“SAVUNMAK BİZE DÜŞTÜ”
Demokrasi adına Sayın Davutoğlu’nu savunmak da bize düştü. Türk siyasal tarihinde önemli bir yeri olan AKP’nin neredeyse bütün kadrolarının 4 Mayıs saray darbesini kabullenmiş  görünmeleri de demokrasimiz adına başka bir acı tablodur. Oysa demokrasilerde darbeler desteklenmez, darbelere direnilir. Bu halkın iradesine, yani milli iradeye de bağlılığın temel bir görevidir.
Davutoğlu maalesef bunu yerine getirememiştir.4 Mayıs saray darbesini bir partinin iç meselesi olarak görmemek de gerekir.  Bu darbe 64. Hükümet’e karşı yapılmış bir darbedir. Bütün Cumhuriyet’çilerin, demokratların, aydınların, yani demokrasiden yana olan bütün vatanseverlerin darbeye direnmesi gereğinin de ötesinde bir zorunluluktur.
Bir dikta yönetiminin yasal zeminini hazırlamak için ülkenin meşru başbakanına karşı 4 Mayıs saray darbesini yapanlar şunu asla unutmasınlar:
Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Yaklaşık 150 yıllık bir parlamenter geçmişimizi bir diktatörün beklentilerini teslim etmeyeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın darbecileri yeneceğiz,  demokrasi kazanacak, tarihte hep bunu böyle yazmıştır.”




Bu sayfayı yazdır

6.05.2016 17:18:29

Bu haber 1361 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 27 kişi online
Toplam ziyaret : 76.031.140

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
810 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
422 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1439 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri