(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

“İŞÇİ DE ALINSIN”

ANKARA
CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, özel maden şirketlerinin ve redevanslı saha sahiplerinin artan maliyetlerinin karşılanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu’nda kabul edilen kararın Resmi Gazete’de yayınlanması üzerine sorunun çözümü için çaba gösteren AK Partili Zonguldak Milletvekillerine teşekkür ettiği bildirildi.
Turpcu, Çalışma ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Soma ve Ermenek’teki maden facialarının ardından çıkarılan Torba Yasa’da bazı koşulların değiştirildiğini hatırlattı.
Çıkarılan yasadan sonra ise şirketler masraflarını karşılayamayacak ve işçileri istihdam edemeyecek duruma geldiklerini anlatan Turpcu, şunları kaydetti:
“Mevcut koşulların değişmesinin ek maliyetleri artırması nedeniyle redevanslı sahalarda ve özel maden ocaklarında üretim neredeyse durmuştu. İşsizlik nedeniyle zaten sürekli kan kaybeden ilimizde yaklaşık 4 bin madenci daha işsiz kalmıştı. Bu konunun düzenlenmesi, artan maliyetlere karşı devlet desteğinin artırılması Zonguldak için çok önemliydi. Bu sorunu çözdükleri için AKP`nin Zonguldak Milletvekillerine ve sorunun çözümü için çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum. Zonguldak’ın sorunlarını çözme konusunda destek olmayı, çözülen sorunlarla ilgili teşekkür etmesini de biliriz.”

GMİS DAHA DA UĞRAŞMALI
Turpcu, Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nda (TTK) işçi açıklarına da yer verdiği açıklamasında, Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS) mücadelesini artırarak sürdürmesi gerektiğine dikkat çekerek, şöyle dedi:
“Bu konuda çok geç ve geride kaldılar, daha aktif olmalarını bekliyorduk. İşverenler kendi haklarını çabalayarak aldılar sıra GMİS`in vereceği mücadelede. Aynı şekilde AKP Zonguldak Milletvekillerini de, bu konuda somut adımlar atmaya çağırıyorum. TTK`ya işçi alımı için ortak yapılacak her çalışma için de hazırız, yeter ki niyet belli olsun.  Zonguldak’ın tarihini ve kimliğini taşıyan bu kuruma sahip çıkmak, yatırım yapmak işçi almak ve tekrar ayakları üzerine kaldırmak hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum.”
CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, aynı açıklamada, Soma ve Ermenek’te yaşanan faciada hayatını kaybeden madenci ailelerine sağlanan desteğin TTK’da yaşanan kazalarda hayatını kaybedenlerin ailelerine de yapılması talebini yinelerken, Filyos Projesi’nin de hayata geçirilmesini istedi.




Bu sayfayı yazdır

11.04.2016 12:11:33

Bu haber 1114 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
11.04.2016 14:19:08
Madenci diyor ki;

Ne sizden ne akp den ve şu anki sarı sendikadan hiç bir şey olmaz boşuna laf ebeliği yapmayın. Kendinize faydanız yok ki Zonguldak'a faydanız olsun. Adam Zonguldak'ı gözden çıkarmış siz neden dem vuruyorsunuz.Hele de siz Turpcu Zonguldak halkı sizi ne olarak tanıyor hiç araştırdını,hiç seveniniz varmı CHP den 1.sıradan tobaladan çıkar gibi çıktınız.Bir CHP li olarak yazıklar olsun sizlere.






Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 75.742.975

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
400 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
182 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1304 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri