(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÇATUROĞLU ÖZÜR DİLESİN!

ANKARA
CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu ile Ünal Demirtaş, AK Parti Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun, istismara uğrayan çocuklardan ve ailelerinden özür dilemesini, Ensar Vakfı’na da siyah çelenk bırakmasını istediler.
CHP’li milletvekilleri yaptıkları ortak yazılı açıklamada, Çaturoğlu’nun Ensar Vakfı olayı ile ilgili yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin Grup Toplantısı’nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na edep ve ahlak dışı sözler sarf ettiğini iddiasıyla CHP Genel Merkez binası önüne siyah çelenk koyduklarını ve Kılıçdaroğlu’nu kamuoyu önünde özür dilemeye davet ettiğini hatırlattılar.
Kendilerinin ise genel başkanları Kılıçaroğlu’nun sözlerine ve istismar edilen çocuklar ile ailelerine sahip çıktıklarının Zonguldak kamuoyuna bir kez daha hatırlatmak amacıyla açıklama yapma zorunluluğu hissettiklerini anlatan Turpcu ve Demirtaş, açıklamada şunları kaydettiler:
“Sürekli bir ucuz mağduriyet propagandası peşindeler. Bunu suçluluk psikolojilerine veriyoruz.45 erkek çocuğumuzun AKP'nin adeta arka bahçesi olan Ensar Vakfı’nın yasadışı yurtlarında, vakfın öğretmeni tarafından istismar edildiği tüm kamuoyunda bilinen bir gerçektir. Ancak bu çocuklarımızın korunmasından birinci derece sorumlu olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olayın üzerine giderek, tüm sorumluların ceza almasını sağlayacağı yerde, ‘bir kereden bir şey olmaz’ diyerek Ensar Vakfı’na sahip çıkmış ve olayın üzerini örtmeye çalışmıştır.

ARAŞTIRM AÖNERGESİNİ REDDETTİLER
Olayın TBMM tarafından araştırılması için verilen önerge, içinde Faruk Çaturoğlu'nun da bulunduğu AKP'li Milletvekillerince reddedilmiştir. Ancak kamuoyu vicdanı, olayın vahameti nedeniyle bu duruma sert tepki gösterince, AKP'liler geri vitese takmışlar ve ertesi gün verilen ikinci önergeyi kabul etmek zorunda kalmışlardır. Bu fakir çocukların korunmasından birinci derece sorumlu olan Bakan Ramazanoğlu hakkında verilen gensoru, yine içinde Çaturoğlu'nun da bulunduğu AKP'lilerin eliyle reddedilmiş ve Bakan Ramazanoğlu, AKP'liler tarafından sıraya girilerek tebrik edilmiştir. Genel Başkanımız bunun üzerine literatüre AKP'li Bakan Muammer Güler tarafından kazandırılan "birilerinin önüne yatarım" ifadesiyle Bakan Ramazanoğlu'nu eleştirmiştir.

ANLAMI ‘KURUMU KORUMAK’TIR
Deyimler sözlüğüne göre, "önüne yatmak" bir kişi veya bir kurumu korumak amacıyla elindeki imkanları kullanmak anlamına gelmektedir.  Bundan hakaret ya da cinsel bir ima çıkarmak istiyorsanız, ya Türkçe bilmiyorsunuz ya da kötü niyetlisiniz. Ne anlama geldiğini gidip eski Bakanlarına sorsunlar anlatsın onlara. Bu sözlerden rahatsız olanların koskoca Türkiye Cumhuriyeti`nin bir Bakanının, bir işadamı için ‘önüne yatarım’ demesinden rahatsız olduğunu görmedik nedense.

ÇOCUKLAR YERİNE ENSAR VAKFI’NI KORUYORLAR
Sayın Genel Başkanımızın kullandığı sözden başka bir sonuç çıkarmak zihnin sadece o yönde çalıştığını gösterir. Bunu alıp da cinsel bir alana çekmek nedir? Bu soruyu Çaturoğlu’na soruyoruz. Bu aslında AKP'lilerin kafalarının arkasında nelerin düşündüklerini gösteriyor. Evet AKP'liler, seri tecavüzlerin yaşandığı Ensar Vakfı’nın önüne yatıyorlar, Ensar Vakfı’nı koruyorlar.
Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`nun özür dileyeceği bir durum yoktur. Bu sebeplerle Genel Başkanımızın bu konu ile ilgili söylediklerine biz de imzamızı atıyoruz ve tüm AKP'lileri ve Çaturoğlu'nu tecavüze uğrayan çocuklarımızdan ve ailelerinden özür dilemeye davet ediyoruz. 
Genel Merkezimizin önüne bıraktıkları o siyah çelengi alsınlar 45 çocuğun tecavüze uğradığı vakfın önüne, bu olaylardan sonra bulunduğu makama yakışmayan açıklamalar yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`nın önüne, ilgili Bakan için gensoru önergesinin görüşülmesini reddeden Meclis Gruplarının önüne bıraksınlar, siyah çelenk en çok oralara yakışır.
Tecavüze uğrayan çocuklarımıza sahip çıkacaklarına, Ensar Vakfı’nı koruyan Bakan Ramazanoğlu'na sahip çıkan Çaturoğlu'nu ve AKP'lileri kınıyoruz.”




Bu sayfayı yazdır

9.04.2016 20:55:09

Bu haber 1567 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
11.04.2016 14:44:57
Vatandaş diyor ki;

Al birinizi vur birinize sizlerden ne köy olur ne de kasaba mahalle karıları gibi dedikodu.İcraat yapın.Vakıf'ı savunanlar zaten ahlaksız,yüzlerine tükürsen yarapbi şükür diyorlar daha ne bekliyorsunuz.Ama bu halk hala bu partiye oy verip tek başına hükümet yaptığına göre onlarda taciz,hırsızlık, yalan dolandan vs memnunlar. Allah'a havale ediyorum.




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.109.110

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
229 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri