(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

“YAPTIK/YAPACAĞIZ…”

EREĞLİ
Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, belediyenin Devlete ve özel kuruluşlara olan 35 milyon 258 bin 342 lira borcunun 2 yıl içinde 13 milyon 449 bin 875 lirasını  lirasını ödediklerini bildirdi.

Uysal, Belediye Encümen Odası’nda, 30 Mart 2014’de seçildiği Ereğli Belediye Başkanlığındaki 2 yıllık icraatlarını değerlendirme toplantısında, hedeflerinin katılımcı, sosyal, kültürel, anlayışa sahip mutlu bir Ereğli yaratmak olduğunu söyledi.
Görevdeki ilk icraatlarının eski dönemde iş merkezi olarak yapılan ancak esnaf tarafından kabul görmeyen Beyçayırı Stadı yayındaki binanın “Belediye Hizmet Binası olarak hizmete girmesini sağlamak olduğunu anlatan Uysal, en göze çarpan çalışmanın ise Kışla mahallesi Potbaşı Sokak mevkisindeki belediye Şantiye alanının, Ömerli Mahallesi mevkisine taşımak olduğunu hatırlattı.
Belediyede en fazla yatırım harcamasının Fen İşleri, İtfaiye ve araç parkı için yapıldığını anlatan Uysal, şunları kaydetti:

ALT YAPI VE YOL ÇALIŞMALARI
“Belediye Çözüm Masası’na yapılan 4.383 başvurudan 4.339’u sonuçlandı. Çalışanlarımızı iyi bir ücret artışı sağlayarak, mutlu olmalarını ve motivasyonlarının artması sağlandı. İlçe merkezimizin çeşitli yerlerindeki alt yapı yenilendi, yaklaşık 46 kilometre kanalizasyon ve yağmur suyu şebeke hattı yapımı gerçekleştirildi. Özellikle de ilçe merkezimizdeki çarşı içinde ve Kışla Mahallesi’nde geçmiş yıllarda yaşanan su baskınlarının önüne geçebilmek için beton menfez çalışmalarımızı tamamladık. Aralarında Ereğli-Kandilli güzergahındaki yolda önemli genişletme ve düzenleme çalışmaları yaptık.
33 bin ton asfalt döktük, Belen sanayisi yanındaki 13 bin alan üzerine kurulu Belediye Şantiyemize taşınma işlemini bitirdik. Yine Kandilli yolu güzergahındaki Gökme Köprüsü’nün birincisi tamamlandı, ikincisi ihaleye çıkarıldı. Mahalle, cadde ve sokaklardaki yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarıyla, özellikle yayaların kullanımını rahatlattık, bu çalışmalarımız devam ettiriyoruz. Belediye öz kaynakları ile araç parkımıza 53 yeni araç takviyesini yaparak Batı Karadeniz’in en güçlü araç filosuna sahip hale geldik. Özellikle yüksek kesimlerdeki mahalle ve sokak yollarında koruyucu bariyer çalışmaları ile kazaların önüne geçtik. Bu çalışmalarımız dolayısıyla vatandaşlarımızdan çok sayıda tebrikler aldık. İtfaiye müdürlüğüne 2 yılda 1 milyon 627 bin lira yatırım yaparken, müdürlüğü sadece yangın söndürme değil, aynı zamanda arama kurtarma çalışmalarını da yapabilecek ekip ve ekipmanla donattık.

EĞİTİM-SPOR-ÇOCUK
Eğitim ve öğretime desteğimiz aynı şekilde devam ederken, okul bahçelerinde düzenlemelerde bulunduk, çocuk parklarını arttırdık. 55 adet yeni durak yerlerine monte edilirken, okul ve spor kulüplerine de ulaşım desteği verildi. Çınaraltı mevkisindeki iki alanı Belediye sosyal tesisleri haline getirerek, halkımızın kullanımına açtık. İlçe genelindeki mahallelere 30’a adet spor aletleri ve çocuk oyun parkaları yerleştirirken, vatandaşlarımızın da rahatça dinlenebileceği ortamlar yarattık.

DEVLET BELEDİYE İŞBİRLİĞİYLE…
Devlet-Belediye dayanışma ise tamamlanabilen Gülüç Köprüsü- Kepez Mevkisi arasındaki Ereğli-Zonguldak yolunun çevre düzenlemesini sürdürüyoruz. Yine Devlet-Belediye İşbirliği ile DSİ tarafından kurulan arıtma tesisinde sona doğru gelindi. Kavaklık ve Kepez Mahallesi mevkisinde uzanan yol güzergahında da karayolları ile ortaklaşa çalışma sonucu yeni düzenlemeler yapılacak. Eski Devlet Hastanesi alanlarını “Üniversite kampüsü yapılmak üzere Milli eğitim Bakanlığı’na devrettik. Yine kırmacı mahallesi mevkisinde geniş kapsamlı bir Sağlık Merkezi yapılması için alan tespitimizi tamamladık.”

ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜK
Yıl içinde, Kültürel Belediyeciliğe örnek çeşitli etkinliklerimiz oldu. TÜBİTAK İşbirliği ile gerçekleştirdiğimiz Bilim Şenliği, Ülke genelindeki belediyeler arasında birinciliği elde etti. Önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle ödülümüzü sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun elinden alacağız. Kurduğumuz Oturarak voleybol takımı, ülke genelindeki belediyeleri harekete geçirdi. Sünnet Şöleni, ücretsiz tiyatro, Uluslar arası Çilek Şenliği gibi etkinliklerimizi de sürdürdük. Sosyal Belediyecilik alanında; Engelliler Şenliği, Otizm Farkındalık etkinliği gibi çok önemli etkinliklere imza attık, 2 yılda 75 bin vatandaşımızın katıldığı iftar yemekleri düzenledik. Gençler ve Engelliler Koordinasyon Merkezi, Çocuk ve Gençlik Merkezi gibi oluşumları ile 86 engellinin günlük ulaşım ihtiyacını sağladık. 40 ailenin evi 1042 kez temizlenirken, engellilerin için 2 adet akü şarz merkezi oluşturduk.

EBEDİYET VE SAĞLIK
Mezarlıklarda dijital sisteme geçmekle, mezar yerlerinin daha rahat bulunabilmesi imkanı doğdu. Belediye temizlik işlerindeki araç arkı ve ekipman da artırıldı, sağlık ve hijyen konusunda yapılan çalışmalarla halkımızın sağlığı korundu. Özellikle kış aylarında ise sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarımız oldu.

2 YILDA 667 RUHSAT
Belediyemizde 2 yılda ruhsatlandırmada yüzde 43 artış sağlanarak 667 iş yerine ruhsat verildi. İstihdama yönelik her girişime kolaylık getirip, teşvik edildi. Zabıta ekiplerimizin techizat donanımını genişleterek iletişim ve haberleşmelerini hızlandırdık. Bu sayede Hem memurumuzu hem de vatandaşımızı daha fazla korumayı hedefledik.

YAPILACAKLAR
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kent Meydanı Projesi’nde yapılan itiraz sonucu gecikme yaşandığını, aynı şekilde eski Belediye binasının çalışmalarının da itiraz neticesinde geciktiğini hatırlatarak, “bu projeleremize de en kısa sürede başlayacağız. Çetin Apatay Bulvarı’nda yapacağımız çalışma ise önümüzdeki günlerde müteahhite yer tislimi yapılacak. Uzun Kum Caddesi’ndeki Erdemir Ofis Binası yayında bulunan alanda yapılacak Spor Parkı’nda da deniz dolgu çalışmalarına başlandı. Yine Potbaşı mevkisindeki Çocuk Dünyası sayesinde o mahallede ciddi canlılık oluşacak. Uzunmehmet Anıtı Projemizi de 1000 metrekare alan üzerine kuruyoruz. Merkez Pazaryeri’nde düzenleme çalışmalarına başladık, Zemin ve çatı değişimi, çevre yollarının düzenlenmesinin en kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

VE BELEDİYE BORCU!
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli Belediyesi’ni 2 yıl önce devraldığında 35 milyon 258 bin 342 lira olan borcundan 13 milyon 449 bin 875 lirasını ödediklerini açıklarken, “borçlarımızı öderken borçlanmadan yatırım yaptık. Tek hedefimiz ver; insanları mutlu bir Ereğli yaratmak. Her şey güzel Ereğli’nin güzel insanları için” diye konuştu.
Uysal, sorularını da yanıtladığı basın mensuplarına, Çınaraltı mevkisindeki Belediye Sosyal Tesisleri’nde ilçeye özgü pide ile ayran ikramında bulundu.
Toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Esra Alpago, İbrahim Cöbek, Alptekin Dursun ile İsmail Başel de hazır bulundu.




Bu sayfayı yazdır

7.04.2016 15:18:30

Bu haber 1249 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (5)
09.04.2016 09:53:01
Esmer vstsndas diyor ki;

3 yildan bu gune gelesiye kadar bir yolu duzeltemediler camurdan gecer olduk devlet belediye bu kadar aciz olamaz aldilar belediye koyleri koydular bir cop kutusu alsana belediyeli olduk yangin ciksa araba girecek yol yok ben burdan butun yetkilere sesleniyorum yuzunuzun karasini gelin temizleyin hic bir kisi devletten ustun degildir kanunlari adaletti uygulayin bir deliye yenik dustunuz yazik
08.04.2016 13:57:22
komedi diyor ki;

ne yapmıs asfalt ve alt yapı mı? )))hatip sokaktan başalayıp taaa sarı korkmazın en sonuna kadar yollar köstebek yuvası... sarıkorkmazda çocuk parkı yok... sadece sabahları mezarlıklar mudurlugunun arabası gecıyor tek beledıye hızmetı bu...bir AKM binası bıle yok.Kültür, Sanat,Tiyatro etkınlıklerının ızlenebılecegı bır salon yok.. iş bankasının onunden vera pastanesıne kadar yururken engellıler ıcın yapılmıs yollar kalkmıs.OLSUN AMA YAPTI YAPACAK... İşler güçler 5 burada çekilse ya...malzeme bol...
07.04.2016 22:53:57
Çilek Osman diyor ki;

cem yılmaz gelsin biraz feyiz alsın buradan iyi konular çıkarır. yaptık yapacaz mı? evet stand up başlığıda bu olsun. millet kırılır wala. yahu hiç mi size kimse bir şey söylemiyor. bu saatten sonra yollara altınla kaplasanız nafile.
07.04.2016 20:23:26
sakindereli diyor ki;

1 nolu sakindereyede var mi hizmet
07.04.2016 18:26:10
Kemal diyor ki;

Belediye ye alınan bilgisayar yazılımlarını da anlatsaydın ya




Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 76.026.264

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
807 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
416 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1436 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri