(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ZONGULDAK’TA ‘DÜNYA KUPASI’ MAÇLARI!!

ZONGULDAK

Zonguldak’ta, 62 farklı ülkeden 522 uluslararası öğrencinin öğretim gördüğü Bülent Ecevit Üniversitesi’nde, uluslararası öğrenciler arasında halı saha futbol turnuvası düzenlendiği bildirildi.
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, yazılı açıklamasında, yabancı öğrencilerin sosyal yetkinliklerinin gelişmesini sağlayabilmek amacıyla 16-22 Mart 2016 tarihleri arasında, üniversitede eğitim-öğretim gören öğrencilerden kurulu, içerisinde Azerbaycan, Fas, Yemen, Afrika, Türkmenistan, Filistin, Afganistan ve karma takım (Mısır, Arnavutluk, Kosova, Cezayir, Suriye) takımlarının yer aldığı 8 ülke takımının katıldığı “BEÜ Dünya Şampiyonası” adı ile halı saha futbol şampiyonası organize edildiğini belirtti.

ÖZER: TÜRKİYE'NİN KÜLTÜRÜNÜN DAHA İYİ ANLAŞILMASINDA
BÜYÜK ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR
Uluslararasılaşmaya önem verdiklerini ifade eden Özer, yapılan spor faaliyetinin öğrencileri bir araya getirmek için iyi bir fırsat olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:
“Bülent Ecevit Üniversitesi’ne gelen uluslararası öğrencilerin eğitime, sosyal yaşama ve kültürel alanlara eşit bir şekilde katılımlarına yardımcı olmak, destek vermek bizim için çok önemli. Üniversitemizde uluslararası öğrenci sayısının artırılması üniversitemizin hem dış dünya kültürlerine yakınlığını sağlamak hem de Türkiye'nin kültürünün daha iyi anlaşılmasında büyük önem arz etmektedir. Öğrencilerimiz, üniversitemizde faaliyet göstermekte olan öğrenci topluluklarına yönlendirilmekte yelken, halk oyunları, satranç, sualtı sporları, dağcılık ve doğa sporları gibi topluluklara üye olmaları sağlanarak sosyo-kültürel bağlamda aktif olmaları sağlanmaktadır. Bülent Ecevit Üniversitesi’nde öğrenim görmenin ayrıcalığı yabancı ülkelerden gelen öğrencilerimize hissettirilmeye çalışılmaktadır. Bu vesileyle yapılacak olan her türlü faaliyete gönülden destek verdiğimizi belirtmek isterim.”

ŞAMPİYON TÜRKMENİSTAN OLDU
Açıklamaya göre; düzenlenen turnuvanın son gününde turnuvaya katılan tüm takımlar final maçını seyretmek için Bülent Ecevit Üniversitesi spor alanlarında bir araya geldi.
Coşkuyla geçen final maçının şampiyonu Türkmenistan oldu. Oldukça renkli görüntülere sahne olan turnuvada Yemen ikinci, farklı ülkelerden gelen öğrencilerin oluşturduğu Karma Takım ise üçüncülüğü elde etti.
Etkinlik, dereceye giren takımların kupa töreniyle sona erdi. Kupa törenine Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. K. Varım Numanoğlu katıldı. Kupayı Numanoğlu’nun elinden alan öğrenciler galibiyet coşkusunu doyasıya yaşadılar.




Bu sayfayı yazdır

6.04.2016 17:51:00

Bu haber 1578 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 76.035.374

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1441 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri