(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BU AÇIK TEHLİKELİ!!!

EREĞLİ/Kandilli
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nda (TTK) işçi açıklarının tehlikeli boyutlara ulaştığını bildirdi.
GMİS’ten yapılan yazılı açıklamaya göre Mutlu, TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü’nde çalışan madencilere hitaben yaptığı konuşmada, kurumun Devlet eliyle yönetilmesinin ‘zaruret’ olduğunu savundu.
TTK’nın ülkeye gerekli olduğunu, bu nedenle de acil olarak işçi açıklarının giderilmesi gerektiğini belirten Mutlu, şunları kaydetti:
“İşyerlerimizdeki sorunları bir şekilde kendi içimizde gerekli yetkililere çözebilme adına gereken bütün mücadeleyi veriyoruz. Takdir ederseniz ki kurumda en ciddi sorunu işçi açıklarının had safhaya çıkmış olmasıdır. Maalesef 2 kişinin yapması gereken işi 1 kişi yapar duruma geldi, iş güvenliği ve işçi sağlığı tehlikeli boyutlara gelecek vaziyette, işçi açıkları büyümeye devam ediyor.”

YERÜSTÜ ÇALIŞANLARI
Mutlu, TTK’da yer üstünde çalışanların sorunlarına da değinerek, şöyle dedi:
“Çözemediğimiz en başlıca sorunlardan bir tanesi, yer üstünde çalışan kardeşlerimizin mağduriyetidir. Yerüstünde çalışan arkadaşlarımız yeraltında çalışan arkadaşlarımız gibi 2 gün tatil yapamıyor ve vergi kanunundan kaynaklanan sorunlar nedeniyle birinci ayda aldıkları ücret ile yılın son ayında aldıkları ücret arasında bir uçurum var. Bu sadece bizim kurumumuzda çalışan işçilerin değil tüm Türkiye'deki işçilerin sorunudur. Bu sorunun çözümüne ilişkin ise çabalarımız, isteklerimiz devam ediyor.”

KANDİLLİ’DE YENİ ATILIM
Kandilli Beldesi’nde, kuruma ait ikinci bir kuyunun açılmasını dile getirdiklerini hatırlatan Mutlu, şunları söyledi:
Dosyası tamamlandı, hazırlandı, ihaleye çıkacak vaziyete getirildi. Çok büyük bir proje inşallah bu yıl içerisinde ihaleye çıkacak. Yaklaşık 900 metre derinliğe inilebilecek 3,5 kilometre galerisi bulunan sosyal tesisleri ile birlikte yaklaşık 100 milyon liralık bir proje için Genel Müdürlük yetkilileri ihale için son noktaya geldiler. Armutçuk için Zonguldak için hatta ülkemiz için son derece önemli bir olay.”
Mutlu, konuşmasında, ülke genelindeki işsizlik sorununa, kıdem tazminatına, asgari ücretin artırılmasına ve benzer konulara da değinerek, madenciyi bilgilendirdi.




Bu sayfayı yazdır

16.02.2016 13:16:10

Bu haber 927 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 76.087.853

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
196 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
542 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1461 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri