(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TÜRK METAL SERT ÇIKTI!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde kurulu, Tat Metal Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ’de yaşanan işten çıkarma iddialarına karşı, Türk Metal Şubesi tepki gösterdi.

400 işçisi bulunan Tat Metal’de örgütlenme çalışmalarını sürdüren, aynı zamanda Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda (Erdemir) yetkili Türk Metal yöneticileri, 1000’in üzerinde Erdemir işçisiyle birlikte otobüslerle geldiği Karadeniz Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nde şirkete yaklaşık 500 metre mesafede araçlardan inerek yürüyüşe geçtiler.

Çeşitli sloganlar atarak Tat Metal önüne gelen işçiler, burada da emek ağırlıklı sloganlarını sürdürdüler.

Türk Metal Şube Başkanı Metin Ercan, burada yaptığı basın açıklamasında, fabrika önündeki eylemi, Tat Metal’in işçi üzerinde oluşturduğu baskı ve işten çıkarmalara yönelik gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ercan, Tat Metal’deki örgütlenme çalışmalarına, fabrikadaki işçilerin talebi üzerine başladıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

“YETERLİLİK BAŞVURUSU YAPTIK”

Burada çalışan işçi arkadaşlarımızın talebi üzerine Tat Metal’de başlattığımız örgütlenme çalışmalarımızda sonuca gidilmiş, oldukça kısa sürede de ‘tespit talebini’ yapar hale gelecek üye sayısına ulaşmış bulunuyoruz. Bu kapsamda da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na “Üye Yeterlilik Tespit Talebi”nde bulunduk.

İŞÇİYE GÖZDAĞI VERDİLER

Çalışanın, emeğinin karşılığını daha iyi alabilmesi, daha iyi koşullarda iş hayatını sürdürebilmesi için verdiğimiz mücadelede ne yazık ki üzücü olaylar da yaşıyoruz. İşte burada gerçekleştirdiğimiz eylemin ana sebebi de, örgütlenmek isteyen işçilerin bu talebine sıcak bakmayan işverenin, tüm çalışanlara adeta gözdağı vermek için işçi çıkarmalara yönelmesidir

“İŞTEN ÇIKARILDI, 'GELME' DENİLDİ"

Şu anada kadar ne yazık ki 20 kadar emekçi kardeşimize ‘işten çıkarıldın, gelme’ denildiğini öğrenmiş bulunuyoruz.Şirket yetkilerinin, çalışanları bire birer odalara çağırıp, ‘e-devlet’ şifreleri isteyerek, sendikamıza üye olup olmadıklarını belirlemek ve ‘işten atarız’ tehdidiyle üyelikten ayrılmalarını sağlamak için baskı yaptıklarını da biliyoruz.

“BU ANAYASAL SUÇDUR”

Bu anayasal bir suçtur. Bunları isteyenleri de tespit ettik. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili suç duyurusunda bulunacağız.İşçi kardeşlerimizin böylesine haklı taleple geldikleri sendikamız Türk Metal’in, yaşanan bu olumsuzluklar karşısında duyarsız kalması mümkün değildir, bunu da bizden kimse beklemesin.

EYLEMLERİMİZ ARTARAK SÜRECEK

Gerek işten çıkarılan arkadaşlarımız ile çıkarılacağı söylenen arkadaşlarımızın iş yerlerine geri dönmeleri, gerekse işten çıkarmaların son bulması amacıyla, Türk Metal Sendikası ve sendika üyesi Erdemir işçilerimizle birlikte buradaki eylemimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”

İŞÇİLER ANLATTI

Diğer yandan, Tat Metal’den işten çıkartıldıklarını iddia eden bazı işçiler, kendilerine şirket yetkililerince büyük baskı uygulandığını anlattılar.

Sendikaya üye olmamaları konusunda gördükleri baskıya rağmen, sendika istediklerini belirten işçiler, şöyle konuştular.

“asgari ücretle çalışanlarımız var. Birçok sosyal hakkımızı alamıyoruz. Fazla mesai yaptırılıyor. Bunların giderilmesi için Türk Metal’e üye olduk. Ancak şirketten büyük baskı gördük. İşten çıkarıldıktan sonra tekrar çağırarak sendikalı olmamamız yönünde söylemde bulundular. Halen içerideki arkadaşlarımızı özel odalara alarak sendikadan istifa etmelerini istiyorlar.

Bize her şeyin iyiye gideceğini söylediler ama her şey kötüye gidiyor. İkramiyemizi., mesailerimizin yarım saatlerini kestiler. Arkadaşlarımızın bir yıldır 12 saat çalıştırılıyor. İnsani muamele göremiyoruz, tehdit altında çalışıyoruz. Hiçbir sosyal hakkımız, bayram ikramiyemiz yok. Maaşlarımız en taban fiyattan ödeniyor. Şu anda 1000 liraya çalışan arkadaşımız var.”

Ercan’ın konuşmasının ardından bir süre daha slogan atan işçiler, olaysız şekilde geldikleri otobüslere binerek OSB’den ayrıldılar.

Bu sırada İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, eylem sırasında güvenlik tedbiri aldı.

Eylem sırasında Türk Metal üyesi bir Erdemir işçisinin, robot kamera ile havadan çekim yaptığı gözlendi.

 

 




Bu sayfayı yazdır

3.10.2015 20:22:10

Bu haber 5323 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (7)
06.10.2015 12:00:29
hasan akyüz diyor ki;

bir tat metal kadı ereğlide bazı kendini bilmezler bunun farkındamıonundamı içine edecekler neyin peşindeler anlayamıyorum
06.10.2015 00:40:27
maraba diyor ki;

Bu patronlar varya maasi zamaninda odemezler der bi ay idare et ama cocugu ozel kolejde okumaya devam eder sus kopegine hergun ozel mama alir karisi kuaforden cikmaz ama isci idare edecek hepsi ayni buyugude kucugude
05.10.2015 23:12:23
TATLI diyor ki;

Siz değerli sendika yoneticileri ve destek veren erdemirli arkadaşlar. Ayni işyerinde sizinle ayni işi yapıp asgari ucretle calisan hic bir sosyal hakkı olmayan arkadaşlariniza ne zaman destek olacak siniz.size hak olan sendika onlara yokmu.sahi kaç tane taşeron kac tane oypa işçisi var sizinle aynı işi yapıp asgari çalışan. Keske onlar icinde aynı duyarlığı gosterseydiniz.o zaman samimiyetiniz takdir edilirdi.
04.10.2015 17:38:26
hakan cinar diyor ki;

12 eylül öncesi sendikalara canım feda.
04.10.2015 12:35:27
Güven Kaya diyor ki;

Sendikalı olmak yasal bir haktır işveren suç işliyor.
04.10.2015 12:34:55
Hasan Bozacıoğlu diyor ki;

AĞZINA SAĞLIK ABİ BİZ EMEKÇİLER VARKEN SİZ DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI VARKEN ZALIMIN ZULMU YANINA KALMAZ İNŞALLAH
03.10.2015 23:45:32
tatçelikten işten atılan diyor ki;

maalesef devletimizin yanlış politikaları insan emeği üzerine oynanan oyunlar zengini zengin fakiri fakir yapmıştır istihdam adı altında emek sömürüsü talan politikasına karşı dik duruşumuzu asla bozmayacağız allah razı olsun türk metal sendikasından bundan sonra ne biz onu bırakacağız nede o bizi bırakacak davamız sonuna kadar devam edecek hiç birşey bizi yıldıramayacak ya hero ya mero






Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 75.740.271

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
398 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
182 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1304 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri