(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KURBAN PAZARINDA NELER OLUYOR!..

*Kurban fiyatlarının pahalı olduğunu söyleyen kurban satıcıları, buna rağmen satışların fazla olduğunu söyledi

*3 bin lira ile 15 bin lira arasında büyük baş hayvanın bulunduğu pazarda Karslı satıcı Fecri Çetinkaya, “Paşa” ismini verdiği tosununa karşılık ikinci el otomobil istedi

*Ereğlili kurban satıcısı Kazım Ünlü, ‘tembel’ olarak nitelendirdiği Ereğli halkının çalışıp üretmediğini, sattığı hayvanları ise doğu illerden temin ettiği söyledi

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, önceki yıllarda Süleymanbeyler Köyü Deli Hakkı mevkisinde kurulan kurban pazarının, Devlet Su İşlerinin sürdüğü çalışmalar nedeniyle Devrek Yolayrımı’na taşındığı bildirildi.

Hakimiyet muhabirinin aldığı bilgiye göre, Devrek Yolayrımı Elmatepe Mahallesi mevkisinde kurulan Karadeniz Ereğli Kurbanlık Hayvan Satış Pazarı’nda, 3’ü yerli olmak üzere Kars ve Ağrı illeri başı çeken yaklaşık 50 hayvan satıcısı bulunuyor.
Çeşitliliğin bol olduğu pazarda, satıcılar, pazarın 2 gün önce kurulmasına karşın satışların iyi olduğunu söylüyor. Hayvan fiyatlarının pahalı olduğunu saklamayan bazı satıcılar ise ilk günler olmasına rağmen talep fazlalığına dikkat çekiyor.

BMW’Yİ GETİR, PAŞA’YI GÖTÜR!
Pazarda, Kars’tan gelen satıcı Fecri Çetinkaya, ‘Paşa’ ismini verdiği tosununa karşılık ikinci el BMW marka otomobil istedi. Sattığı hayvanın pazarın en büyüğü olduğunu iddia eden Çetinkaya, muhabire yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Bu tosuna ikinci el BMW istiyorum. Bu tosun 15 bin liradır. Bundan aşağısı zarar ettirir. 12 bin 500 liraya kendim aldım, bir çuval yem 60 lira, çobanın aylığı 3 bin lira ve sigortası 450 liradır. Ben nasıl para kazanacağım? Bu tosuna Paşa ismini verdim, BMW’yi getiren Paşa’yı alır. Pazarın en büyük, en yakışıklı tosunu budur.”

EREĞLİLİ SATICIDAN, ‘TOKAT’ GİBİ SÖZLER; 
“BURADA BAKTIM İNSANLAR ÇAKAL OLMUŞ”

Kurban satmak için 16 yıldır yaşadığı Almanya’dan memleketi Ereğli’ye gelen gurbetçi Kazım Ünlü de, Ereğli halkının ‘tembel’ olduğunu öne sürdü. Yerel halkın, üretmek yerine doğu illerinden hayvan satın aldığını vurgulayan Ünlü, şu ifadeleri kullandı:   
“Aydınlar Köyün’de çiftlik kiraladım. Biz buranın halkı olarak bazı şeyleri hak ediyoruz. Çünkü Zonguldak’lı, Ereğli’li olarak rahata alışmışız. Yatan, tembel insanız. 16 yıldır Almanya’da yaşıyorum, buraya çalışmaya geldim. Bu hayvanları doğudan getiriyoruz. Niye kendimiz üretmiyoruz?
Bu kurulan pazarda, Ereğli’nin yerlisi olarak 3 kişiyiz. Yaklaşık 60 çadır var, diğerleri diğer illerden geldi. Biz neden kendimiz yetiştirmiyoruz? Burada baktım insanlar çakal olmuş. Burada ticaret yapma şansımız yok. Herkes yalancı olmuş.
Zonguldak halkı olarak çalışmamız, gayret göstermemiz lazım. Bu işten tiksinmememiz lazım. Milliyetçi olmamdan dolayı bilhassa, Ereğli insanına daha ekonomik tarifeler uyguluyorum.”




Bu sayfayı yazdır

6.09.2015 11:44:39

Bu haber 2405 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
07.09.2015 14:26:10
BMV :) diyor ki;

Geçen sene de BMW ile tosun haberi yapılmıştı. Haberin yalan olduğu ortaya çıkmıştı. Haberi yapan da devletin ajansıydı. Bende 720 İ 2015 BMW var. Ona karşılık TOSUN varsa alayım...






Şu anda 2 kişi online
Toplam ziyaret : 75.746.145

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
405 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri