(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

HERKES, ETEĞİNDEKİ TAŞI DÖKTÜ!..

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’la bir araya gelen, Esnaf Kefalet Kooperatifi’ne bağlı aralarında Şoförler, Marangozlar ve Berberler Odaları’nın da bulunduğu 8 esnaf odası, yaşadıklarını belirtikleri sorunlara çözüm istedi.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, ‘kaynaşma, birlik ve beraberlik’ adıyla, geniş katılımlı toplantı düzenledi.
Karadeniz Ereğli Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Karadeniz Ereğli Şoför ve Otomobilciler Odası ev sahipliğinde organize edilen toplantı, Uzunkum Caddesi’ndeki pasaport Pizza restoranda yapıldı. Toplantıya katılan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a yaşadıkları sorunları anlatan oda başkanları, çözüm konusunda Uysal’dan destek istedi.
Uysal, kendisine yöneltilen; Gülüç Belde ve Kepez Mahallesi arası güzergahta, yapımı biten karayolu mevkisinde ‘cep’ yapılması, terminalin hangi tarihte faaliyete geçeceği, vergi ödemeyen seyyar satıcılar, sayısı arttığı iddia edilen ruhsatsız çalışan berberlerin durumu ile ‘kalfa’ diplomalı berberlere ruhsat verilmeyişi konularına yanıt verdi.

TERMİNAL NE ZAMAN AÇILACAK?
Başkan Hüseyin Uysal, konuşmaları dinledikten sonra yaptığı değerlendirmede, bu tip toplantıları sık sık yapılması gerektiğini, kurulan birlikteliğin ise kamuoyuna gösterilmesinin önemli olduğunu söyledi.  Birlikte hareket eden toplumların ayakta kalabileceğini, huzursuzluk doğuran kavga ortamlarını yaşan toplumların ise sonunun felaketle biteceğini öne süren Uysal, şu ifadeleri kullandı:
“Ticaretle uğraşan insanları son derece önemsiyorum.  Sorunları söylediniz ve siz bu sorunları anlattınız. Bu sorunlar çözüme ulaştığında, topluma yön vermiş olacaksınız. Bu yüzden çabalarınızı tebrik ediyorum. Biz, belediyede, bazı şeyler ortaya tam çıkmadan kamuoyuyla paylaşmıyoruz.
Kepez’deki yol sorununu da; geçen hafta, Karayolları Kastamonu Bölge Müdürlüğü’nden arkadaşlar geldiler. ‘Cep’ olması uygun olan yerleri gezdik. Yani cep olayımız çözüldü. Çünkü bende biliyorum, kazaların olma sebebi, cep olmayışıdır. Cep konusuna, Gülüç’ten Kepez istikametine kadar başladık. Terminal konusunda da açık söylemem gerekirse, terminali teslim aldık. İhale hazırlıklarımız da tamam. Ancak, burada araçlar nasıl denecek? Ne olacak?  
Aylardır buna çalışıyoruz. Devlet Hastanesi taşındığı zaman, ‘Ömerli’de kaza olur, bunu basın önünde açıklamayız” dedik.  Görüşmelerimiz devam ediyor, gerek karayolları gerek belediyemiz gerekse müteahhit firma el birliği ile buraya çözüm bulalım dedik.
Birbirleri ile kenetlenen projelerimiz var. Bunu çözmezsek bazı şeyler domino taşı gibi ötelenir. Bunun için, bizim için terminal proje son derece önemli. Ancak gecikme sebebimiz, otobüs ve oraya dönen araçların emniyetini sağlamamız için kavşak çalışmasını değerlendiriyoruz.
Merak etmeyin, terminal konusu her gün, sabah, akşam konuştuğumuz bir mevzudur.”

BELEDİYEYİ İLGİLENDİREN SIKINTILAR…
Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun ise yaptığı konuşmada, sıkıntı ve problemlerinin olduğunu belirterek, “sıkıntılarımızın bir kısmı sizin makamınızı ilgilendiren, bir kısmı da yasal düzenlemesi yapılması gereken konulardır.  Yasal düzenlemelerle ilgili olanları, Ankara’da yaptığımız toplantıda hallettik. Ereğli’de isi şoförler odamızın sıkıntıları var.
Marketlerden dolayı sıkıntılar var. Yasaların uygulanmasından yana olduğumuzu belirtiyoruz. İşyeri açma ruhsatlarında da, ilgili meslek odaları, Kaymakamlık ve sizinle beraber koordineli çalışıp, çalışma saatlerini belirlememiz gerekiyor” diye konuştu.

Karadeniz Ereğli Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel de, sivil toplum kuruluşları ile oda başkanları olarak üzerlerine düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını kaydetti. Kahvaltılı toplantı, yaklaşık bir buçuk saat sürdü.




Bu sayfayı yazdır

4.09.2015 13:40:23

Bu haber 1679 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
07.09.2015 22:06:16
kepezlı diyor ki;

muammeraksoy caddesindeki yeni kurdulsrı parkı bı gorun parkı oyle bırakıp gıtdıler uazık bıaydır hıçbise yapmıyolar no 147 arkası allah rızası için bitırın
04.09.2015 23:11:48
sakindereli diyor ki;

1 nolu sakin dereye hizmet gelirse her yere gelir emin olun.




Şu anda 22 kişi online
Toplam ziyaret : 76.041.479

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
814 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1444 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri