(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

“DEDİKODUYA KULAK ASMAYIN”

ZONGULDAK

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, yetkili oldukları HATTAT Holding HEMA AŞ’nin, Bartın Amasra ve Zonguldak Ereğli Kandilli Kömür İşletmeleri’nde başlatılan grevde üyelerinin haklı talepleri için greve çıktıklarını bildirdi.

GMİS’ten yapılan yazılı açıklamaya göre Mutlu, 500 işçiyi kapsayan iş yerlerinde 1Eylül’de başlatılan grevin ikinci gününde işçilere hitaben konuşmasında, işverenden yasal haklarını istediklerini savundu.

Çok yeş istemediklerine dikkat çeken Mutlu, şunları kaydetti:

“Biz haklı taleplerimiz için greve çıktık. İşverenden yasal haklarımızı istiyoruz. Sizler birlik ve bütünlük içinde olduğunuz müddetçe, Sendikanızla birlikte dayanışma içinde olarak mücadelenizi zaferle kazanacaksınız. Bundan hiç kuşkunuz olmasın. Sizlere sağdan soldan bazı dedikodular gelebilir. Bunlara kulak asmayın en doğru bilgileri sendikanızdan alacaksınız. Sizin mücadeleniz sendikanızın mücadelesidir.”

Diğer yandan, GMİS Genel Merkez ve Şubeler yöneticileri Tarlaağzı 1 Nolu kuyu ve Amasra 3 nolu kuyudan ocağa girerek incelemelerde bulundular.

Ocak çıkışı Tarlaağzı grev çadırı önünde işçilere konuşan GMİS Genel Sekreteri Hakkı Arslan ise ocaklarda İşkur Bölge Müdürlüğü’nün verdiği listedeki işçiler dışında madenci çalıştırılamayacağını belirterek, işçilerin her türlü sorununun sendikaya iletmelerini istedi.




Bu sayfayı yazdır

4.09.2015 11:24:11

Bu haber 1327 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 33 kişi online
Toplam ziyaret : 76.041.440

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
814 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1444 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri