(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

EĞİTİM SİSTEMİNİ, FRENİ BOŞALAN LOKOMOTİFE BENZETTİ

EREĞLİ

Partisinin düzenlediği söyleşi etkinliği için Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’ne gelen CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Nur Serter, bazı ana okullarda Arap alfabesinin öğretildiğini söyledi.

CHP Ereğli İlçe Teşkilatı’nın daveti üzerine ilçeye gelen Nur Serter, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ‘Türk Mili Eğitimi’nin Sorunları ve Çözüm Önerileri’ adlı söyleşide, etiğim sisteminden laikliğin silinmeye çalışıldığını öne sürdü. 
Eğitim sistemini fireni patlamış tren lokomotifine benzeten Serter, şunları söyledi:
“Son 3-4 yıl içinde, en kötü ne yapılabilir diye oturup düşünsek hayal bile gücümüzün yetmeyeceği uygulamaların Türkiye’de sergilendiğine Tarık oluyoruz. Laik, çağdaş, demokratik ve fırsat eşitliğine uygun konumlandırılmış, Atatürkçü bir eğitim diye alıştık, böyle yetiştik.
Bugün, bu değerlerin eğitimden teker teker ayıklanışı izliyoruz. Fireni patlamış, uçurumdan aşağıya yuvarlanmak üzere olan ve içinde de çocuklarımızı taşıyan bir eğitim sistemi vagonu haline dönüşmüş vaziyetteyiz. Biz niye laik eğitim istiyoruz?
En önemli nedeni özgür düşünen, sorgulayan, analiz eden ve sentez yapabilen, kendi kararlarını alabile, birey olarak var olabilen kuşaklar yetiştirmek için. Eğer eğitimden laikliği dışlar bu ilkeden vazgeçerseniz o zaman çok açıktır ne yetiştireceğiniz. Kul yetiştirirsiniz, birey yetiştiremezsiniz.”

OSLANLICA İLE ARAP HARFLERİ
Eğitimin tüm inanlara eşit mesafede olması gerektiğini anlatan Milletvekili Serter, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:
“4+4 dediğimiz sistemin getirilmesiyle laik eğitim tarihe karıştı. Niye bu kadar net söylüyorum; çünkü eğitimin, bütün inanç guruplarına ve dinlere aynı mesafede durması gerekir. Eğitimin, bir inancı benimseyip diğer inançları yok sayması halinde eğitimdeki laiklikten söz edemezsiniz.
Osmanlıca, Osmanlılar döneminde, özellikle eğitim görmüş saray erkanı ve Devlet’in kullandığı halka inmemiş bil dildir. Mesele dilin zenginliği falan değil. Mesele; Arap alfabesini okullara sokulması. Osmanlıca öğretiyoruz dedikleri şey, Osmanlıcadaki kelimeleri, yeni Türk harfleri ile yazılması değil, Arap alfabesiyle yazılmasıdır.”
Değerler eğitimi adı altında, bazı il ve ilçelerimizde, altını çiziyorum anaokullarında ne öğretilmiyor biliyor musunuz? Arap alfabesinin harfleri. 4 yaşındaki bir çocuğa biz alfabeyi öğretmiyoruz ki tutup Arap harflerini öğretelim. Elimizde bununla ilgili belgeler olduğunu için bunu konuşuyorum.

BAKANLĞIN, VAKIFLA İMZALADIĞI PROTOKOL!
Sevgi, saygı, hoşgörü, sabırlı olmak gibi bazı evrensel değerlerin ‘Değerler Eğitim’ adı altında okullarda öğretildiği belirten Serter, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, bir vakıfla protokol imzaladığını söyledi. Vakfın kurucularının fotoğrafları söyleşiye katılanlara doğru tutarak gösteren Nur Serter, “Milli Eğitim Bakanlığı, bir vakıfla protokol imzalıyor. Ne için imzalıyor? Değerler Eğitimi dediğimiz eğitim için.
O saygı-sevgi ne ki o? İçine mutlaka dini eğitimi sokmaları lazım. Sokamayınca rahat uyuyamıyorlar. Onun için tutmuşlar, Hizmet Vakfı diye bir vakıfla Milli Eğitim Bakanlığı bir protokol imzaladı. Eğiticileri, bu vakıf belirliyor. Bu insanların pek çoğunun okur-yazar olmayı bile okul dışında öğrenmiş olduklarını özgeçmişlerine bakarak görüyoruz. Acaba hangi okulu bitirmişler diye baktım. Hiçbir resmi okuldan bir belgelerini olmadığını görüyorum.
Nurcu bu vakıf, bu güne kadar hangi eğitim faaliyetinde yer adlıda bakanlık bunu seçti diye bakıyorum; sadece dini birkaç kitap ve Kuran’ı Kerim bastığını ve bu kitapların dağıtımını yaptığını görüyorum” dedi.

Söyleşiye, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve çok sayıda partili katıldı.




Bu sayfayı yazdır

31.01.2015 11:19:48

Bu haber 1747 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 76.101.432

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
218 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
549 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri