(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GÜLÜN, EĞLENİN, GEZİN… BUNU HAK ETTİNİZ…

Zonguldak’ta 105 bin 508, Ereğli’de ise 34 bin 84 öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline çıktı

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, yarıyıl tatiline çıkan ilkokul öğrencilere karne verdi.
Ereğli’de ilk-ortaokul ve lise dengi olmak üzere, 34 bin 84 öğrenci karnelerini aldı. Ereğli’de görev yapan 2 bin 25 öğretmen de öğrencileriyle birlikte yarıyıl tatiline girdi.

KARNELERİNİ, KORKMAZ’IN ELİNDEN ALDILAR
2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı birinci döneminin sona ermesi nedeniyle İhsan Yılmaz İlkokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, gazeteciler ile yaptığı sohbet konuşmasında, eğitimdeki en temel sorunun bina yetersizliği nedeniyle eğitimin ikili yapılması olduğunu söyledi.
1-H ve 1-G sınıflarındaki karne dağıtım töreninde öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında ise Korkmaz, öğrencilerin yorucu bir 4 ay geçirdiğini belirterek, “sabah erken kalmak zorunda kaldınız, akşam da geç çıkıyorsunuz. Bu durum sizi çok yordu. Ama seneye bu sorunu çözeceğiz. Şimdi 15 gün dinlenmenizi istiyoruz. Bizlerden bir talebiniz olursa bunu da yerine getirmeye çalışırız” dedi.
Korkmaz daha sonra 1-G sınıfında da miniklere iyi tatiller dileyerek engelli bir öğrencinin karnesini verdi.

KORKMAZI’IN MESAJI
Öte yandan, yazılı olarak yaptığı açıklamada tüm öğrencileri tebrik eden Müdür Korkmaz, I. döneminin sevgi ve saygı, üstün gayret ve çalışmayla tamamlandığını belirterek şunları kaydetti:
“Bugün karnelerinizi aldınız ve hakkettiğiniz on beş gibi bir dinlenme tatiline giriyorsunuz. Bugün aldığınız karneleriniz ile sevinenleriniz gibi üzülenlerinizde olacak. Biz sizlerin sevincine de üzüntünüze de ortak oluyoruz. İlk dönem okulda gördüğünüz konuların eksikliğini belirleyip o konulara yoğunlaşın. Tatilde okulda öğrendiklerinizin kalıcı olması için geçmiş konuların tekrar edilmesi unutmayı önlemenin en iyi yolu olduğunu unutmayın. Bol bol kitap okuyun, okuyun ki kalıcı başarının yakalanması daha kolay olsun.
Sizlerde çocuklarınızın sevincine ve üzüntüsüne ortak olun. Onları bağrınıza basıp kucaklayın. Onları sevin ve sevdiğinizi gösterin. Onlara tatil sevincini mutlaka gösterin Artılarını eksilerini paylaşın. Onlarla çocuk olun, onlarla genç olun, onlarla konusun, onları dinleyin ve onları anlayın. Sonra varsa eksikleri bunları telafi yoluna gidin. Unutmayınız ki ‘Eğitim’ hepimizin işidir.
Bu öğretim dönemi sizler açısından oldukça yoğun geçti. Var olan görevinize ilave olarak ilçemizde uyguladığımız projeler de eklendi. Mesai kavramı gözetmeden saat mefhumu gözetmeden yaptığınız çalışmalar için ayrıca teşekkür ederim. Öğretmenlerimizin yarıyıl tatilleri şimdiden hayırlı olsun sizlere sağlık mutluluk ve huzur içinde geçireceğiniz bir tatil diliyorum. Yöneticilerimize de okullarımızda gelecek dönem hazırlama konusunda gösterecekleri çalışmalar için kolaylıklar ve başarılar diliyorum.”




Bu sayfayı yazdır

23.01.2015 14:47:37

Bu haber 1779 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 35 kişi online
Toplam ziyaret : 75.753.262

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
414 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1307 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri