(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BEÜ’DEN İKİ YENİ PROJE

ZONGULDAK

Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (BEÜSEM),“Genç Akademi”yi ve “Çocuk Üniversitesi”ni Zonguldaklıların hizmetine açtı.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, bölgenin eğitim ve öğretim ihtiyaçlarına destek olmak, çocuklar ve gençler için kaliteli sosyal olanaklar sunmak amacıyla farklı yaş gruplarına hitap eden iki adet kış okulu programının 2015 Yılı Şubat Tatili döneminde açılacağını bildirdi.
BEÜ’den konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, BEÜSEM bünyesinde açılan programlardan ilkinin, lise öğrencileri için açılan ‘Genç Akademi’,  ikincisinin ise ilkokul 4. sınıf öğrencileri ile ortaokul öğrencileri için açılan ‘Çocuk Üniversitesi’ olduğu belirtildi.
Rektör Mahmut Özer, Batı Karadeniz Bölgesi için bir ilk olacak Genç Akademi ve Çocuk Üniversitesi 2015 Yılı Kış Okullarının, BEÜ’nün sürdürülebilir nitelikli sosyal sorumluluk anlayışının bir ürünü olduğunu belirtti.
Özer,  programın ana amacının ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerin, üniversite öğretim üyeleri ile bilimsel nitelikli, teoriye ve pratiğe dayalı çalışmalar yaparak ortak zaman geçirmelerini sağlamak ve öğretim üyelerinin birer vizyoner olarak gençlere ve çocuklara rol model olmalarını sağlamak olduğunu açıkladı.
Her iki birimin milli eğitim sistemi içerisinde sıklıkla görülen, öğrencilerin meslek tercihinde bulunurken yapılan hataların önceden giderilmesini ve bu yolla oluşacak kaynak dağılımı ve emek piyasası problemlerine katkı sunulmasını amaçladıklarını da belirten Mahmut Özer, bu programların gelecekteki hedefinin ise başarılı genç ve çocukların belirlenerek genç bilim insanı yetiştirme programı kapsamında akademik niteliklerle donatılması olduğunu söyledi.




Bu sayfayı yazdır

30.12.2014 16:52:49

Bu haber 1681 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 75.740.045

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
397 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
180 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1304 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri