(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MART’TA SONUÇ ALINACAK

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, “Deniz Uçağı Seferleri’nin Ereğli’ye de yapılmasına yönelik fizibilite çalışmalarını sürdürüyoruz” dedi.

Erdem, Ereğli FM’de Fikri Kapan’ın hazırlayıp sunduğu “Fikri Kapan’la Burada Konuşalım” programına telefon bağlantısı ile katılmasında yaptığı konuşmada, İstanbul Haliç merkezli yapılan Deniz Uçağı seferlerinin Ereğli’ye de geleceğini hatırlattı.

Erdem, Seabird firması ile görüşmelerin devam ettiğini, konuyu Demir Yollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH) ile de görüştüklerini belirterek,şöyle dedi:

BAŞKAN UYSAL İLE GÖRÜŞÜLDÜ

“Seabird uçağı Alaçatı, İzmir, Bandırma, Bursa gibi yerlere Haliç’ten kalkıp gidiyor. Deniz uçaklarının bir özelliği vardır hem karadaki pistlere, hem de denize inebiliyor. Türkiye’deki Seabird şirketine bağlı deniz uçaklarının yolcu kapasitesi 2 personel ile birlikte 19 kişidir. Farklı ülkelerde, 2 kişilikte 50 kişilikte farklı uçaklar var. Bunlar, 45 ile 50 dakika arasında Haliç’ten Ereğli’ye gelecek. Şirket yöneticileri geldiler ve Sayın Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal’ın da katılıdğı toplantıda belediye ulaştırma müdürü ile toplantılar yaptık, yerleri keşfettik. Uçak, Belediye İskelesine yanaşacak yolcusunu alacak ve kalkacak. Fiyat çalışması yapılıyor ve Seabird firması bizden koltuk garantisi istiyor. Biz bunu Deniz Ticaret Odası olarak yapıyoruz. Bu şu demektir; 19 kişilik uçağın en az 10 koltuğunu garanti edeceksiniz her seferde ve bunun parasını ödeyeceksiniz. Tabi bu işi Oda olarak bir turizm şirketine vereceğiz. İster 7 koltuk satılsın ister 19 koltuk satılsın. Aynı zamanda bu uçaklar,buradan Amasya ve Sinop’a da gidecek. Böyle bir çalışma yaptık.

HAVA KORİDORU ALINMALI

Hava trafiği, kara trafiği gibi değil. Dolayısıyla firmanın şartları ve konumu farklı. Riskli bir meslek olduğu için bunun DLH müsaadesi lazım. Bu işler bir günde bitmiyor,  Türkiye’de sistem ağır işliyor. Bunun için Ulaştırma ve Liman Başkanlığı, Ereğli Belediyesi, sigorta şirketleri ve koltuk garantileri çalışması içindeyiz. Bu çalışma Mart ve Nisan ayına kadar sürecek. Çünkü hava koridoru alınması lazım. Seabird şirketi ile Devlet arasında müsaadeler alınması gerekiyor.”

Erdem, görüşmelerin 2-3 ay kadar sürebileceğini ve uçak seferlerinin sonra başlayabileceğini sözlerine ekledi.

Erdem’in açıklamalarına Kapan ile, program konuğu gazeteci Doğan Gönüllü Teşekkür ederken, bu konunun daha geniş kapsamlı tartışılacağı bir programda buluşmaya karar verildi.




Bu sayfayı yazdır

26.12.2014 12:02:59

Bu haber 2128 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
27.12.2014 22:56:22
Necdet diyor ki;

EMEĞİNİZE SAĞLIK.EREĞLİ İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR DEĞERSİNİZ
26.12.2014 13:10:09
asimcakir diyor ki;

BU SEHRIN TICARET ODASI VAR NE ISLE UGRASIR BU ODA .DENIZ TIC ODASI BSK BU ISLERLE UGRASIYORSA BRAVO KENDISINE TESEEKKUR EDIYORUM .TIC ODASI BSK RESIM CEKTIRME YARISINDAN ZAMAN BULAMIYOR HER HALDE.IRFAN BEYE TESEKKURLER






Şu anda 25 kişi online
Toplam ziyaret : 75.742.909

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
400 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
182 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1304 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri