(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KANDİLLİ’DEKİLER ÖĞRENCİ DEĞİL Mİ?

KANDİLLİ
Zonguldak’ın Ereğli İlçesine bağlı Kandilli Beldesinde, CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Devlet’in çıkarttığı Taşımalı Ortaöğretim Genelgesi’ne uyulmadığını iddia ederek, beldede oturan 110 öğrencinin mağdur edildiği gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı’na dava açabileceklerini söyledi.

Mağdur olduğu öne sürülen öğrencilerin aileleri ile belediye hizmet binasında bir araya gelen Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Devlet’in 2012 yılında çıkarttığı Taşımalı Ortaöğretim Genelgesi’nin, Kandilli Beldesinde de uygulanmasını istedi.
Gazetecilere açıklama yapan Başkan Aydın, öğrencilerin belli saatlerde kalkış yaparak sivil vatandaşlarında taşınması için kullanılan dolmuşlarla okullarına gittiklerini belirterek, “Bu sene, öğrencilerimizin taşınabilmesi için gerek bakanlıkla gerekse İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız yazışmalarda durumumuzu arz ettik. En son, bakanlıktan geri dönmesi gereken bir yazışma var, buna cevap hala gelemedi. Gelemediği içinde öğrencilerimiz çok mağdur durumda kaldı. Buradaki özel taşımacıların araçlarından faydalanıyorlar. Bu taşıma araçları 13-14 ve bir kısmı 20 kişilik. Aynı anda sivil insanlarımıza da hizmet ettikleri için çok kalabalık oluyorlar” dedi.

BELEDİYE, ÜCRETİN BİR KISMINI ÖDEME KARARI ALDI
Öğrencilerin daha fazla mağdur olmaması için veliler ile anlaşma yaparak taşıma ücretinin bir kısmının belediye tarafından ödeneceğini belirten Aydın, “Biz,çözüm üreteceğiz diye ailelerimize söz vermiştik. Yazışmanın sonuçlanmasını beklemek yerine belediye olarak, ailelerimizi desteklemeye karar verdik ve servis oluşturduk. Bu servislerin ücretlerinin ödenmesi bakımdan bir kısmını aileler karşılayacak diğer kısmını da belediye olarak karşılamaya çalışacağız” diye konuştu.

BELEDİYE, DAVA ETMEYE HAZIRLANIYOR
Genelgeye uyulmadığı gerekçesiyle yetkili makamı dava edebileceğini de ifade eden Başkan Mustafa Aydın, sözlerine şu cümlelerle devam etti: “Biz bir dava aşaması da düşündük. Milli Eğitim’i dava etmeyi düşünüyoruz bu konuda. Avukatlarımız ile görüşmelerimiz devam ediyor. Yazışmalar sonuçlandıktan sonra, çıkan sonuca göre gerekirse bir dava aşaması olacak. Davanın sonucuna katlanacağız, kabul edeceğiz. Davanın gerekçesi şu;Kandilli’nin 2012, 2013 ve 2014’de yayınlanan Taşımalı Ortaöğretim Genelgesi’ne göre Kandilli’de ikamet edip Ereğli’deki okullarda okuyan ortaöğretim öğrencilerinin devlet tarafından taşınması gerekiyordu.”

Aydın, öğrencilerin Pazartesi günü itibariyle taşınmaya başlanılacağını bildirerek bir sürede daha velilerle görüştü.

KORKMAZ: “BAKANLIKTAN GELEN CEVAPTA ZONGULDAK’TA”
Diğer yandan, kendisine telefonla ulaşan Hakimiyet muhabirine açıklamada bulunan Karadeniz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ise,Kandilli’deki durumun mevzuata uymadığı için öğrencilerin taşınamadığı belirterek şunları söyledi:
“Biz planlamamızı yaptık. Kandilli’den taşınacak 108 öğrenci vardı. Ancak Taşıma Öğretim yönetmeliğine göre, düzenli halk otobüsü ve yerleşim yerinde lise varsa, taşınamayacak mahalleler arasında yer alıyor Armutçuk. Yani yönetmeliğe göre taşınamayacak yerler arasında olduğu için. Şoförler Odası da buna itiraz etti. Biz Zonguldak’a gönderdik. Yani Bakanlıktan gelen cevapta Zonguldak’ta. Zonguldak’tan yapılan tespit sonucunda taşınmamasına karar verildi, durum bu. Yani yasal olarak taşınma imkanı bulunmadığı için taşınmıyor. Birincisi, belediyeden-belediye taşınma yapılmıyor, ikincisi bulunduğu yerde çok programlı bir lise var, üçüncüsü ise düzenli halk otobüsü var. Bu sebeplerden dolayı yönetmelik oradaki öğrencilerin taşınmasına izin vermiyor. Biz bunu Bakanlığa da yazdık zaten, Zonguldak’ın da görüşü var ama son karar Zonguldak’ın.”

 


HAKİMİYET GAZETESİ paylaşan: f695614806

 

 




Bu sayfayı yazdır

5.12.2014 09:53:00

Bu haber 1576 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 18 kişi online
Toplam ziyaret : 76.091.161

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
200 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
544 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1465 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri