(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

EREĞLİ

Öğretmenler Günü, Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde düzenlenen törenle kutlandı.

Tüm yurtta kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü, Ereğli’de de kutlanmaya devam ediliyor.
Günün resmi töreni ise sabah saat 10:00’da Anıt Önü’nde gerçekleştirildi. Törende, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nın söylendi.
Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ile Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın katılmadığı tören, Milli Eğitim’e ait çelengin İlçe Müdürü Numan Korkmaz tarafından sunulması ile son buldu.
Tören sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Müdür Numan Korkmaz, geleceğin mimarı olarak nitelendirdiği çocukları yetiştiren öğretmenlerin fedakârca çalıştığını belirterek, “biz, öğretmenlerimizi yılda bir defa hatırlamak istemiyoruz. Sene içinde değişik etkinlikler yapmamıza rağmen öğretmenler günü olarak kabul ettiğimiz 24 Kasım Öğretmenler Günününde de, öğretmenlerimizin günlerini kutluyoruz ve hepsine de emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
Korkmaz, gündüz yapılacak ikinci kutlama programının ardından akşam saatlerinde ise Büyük Anadolu Otel’de ilçedeki tüm öğretmenlerin katılımı ile yemek programı düzenleneceği belirtti.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yapılan kutlama mesajları şöyle:

ÇAY’IN MESAJI:
“En kutsal mesleklerinin başında gelen öğretmenlik, doğrudan insanı ve onun oluşturduğu medeniyeti şekillendirdiği için tarih boyunca en fazla rağbet gören bir görev olmuştur. 24 Kasım Öğretmenler Günü, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün Başöğretmenlik ünvanını kabul ettikleri 24 Kasım gününü 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz.  Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün, ülkemizin çağdaş bir eğitim sistemine kavuşması amacıyla eğitim alanında başlattığı yenilikler bugünün modern Türkiye’sinin de temellerini oluşturmaktadır. Bugün ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine yükselmesi için öğretmenlerimiz, bin bir zorluk ve fedakârlık içerisinde ülkemizin dört bir köşesinde kalkınmanın, ilerlemenin, bilimin ve medeniyetin ışığını yaymaya gayret etmektedirler. Milli birlik ve bütünlüğün sağlanmasında en önemli aktörlerden biri olan öğretmenler aynı zamanda doğruluk, içtenlik ve erdemlik gibi evrensel değerlere ulaşmayı da sağlar. Öğretmenler öğrencilerine en etkin eğitimi vermeye, onları bilgili, birikimli, çağdaş ve özgür düşünebilen bireyler olarak yetiştirmeye gayret etmektedirler. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ülkemizin ekonomik ve sosyal yönden daha da kalkınmasında en büyük katkı ve pay öğretmenlerin olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit olan ve ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, emekli öğretmenlerimize sağlık ve esenlikler, çalışan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.”

CANDAN’IN MESAJI İnsanlık tarihinin başlangıcından itibaren değişmeyen ve bitmeyen tek şey öğrenmektir. Doğduğumuz gün başlayıp ölene kadar devam eder ve yaşadığımız hayatın koşullarına göre değişiklik gösterir. Ailemizle başlayan öğrenme serüvenimiz, hayatımızın önemli bir bölümünü kapsayan okullarımızla devam eder.Okullarımızda öğrencilerimizi, sabırla adeta nakış işler gibi büyük özveri ile yetiştiren öğretmenlerimiz de, öğrenme serüvenimizin isimsiz kahramanlarıdır. Ülkemizin dört bir yanında, bazen çok zor koşullarda bu kutsal görevi yerine getiren öğretmenlerimize olan borcumuzu asla ödeyemeyiz. Hz. Ali’nin, “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözü, öğretmenlerimize olan borcumuzun ne kadar büyük olduğunun göstergesidir.Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır” diyerek, öğretmenlerimize büyük sorumluluklarını hatırlatarak,  gerçek yatırımın da insana yapılan yatırım olduğunu vurgulamıştır.
Bu önemli gün vesile ile, bir kez daha, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm öğretmenlerimizi sevgi, saygı ve minnetle anar, “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutlarım.
Ak PARTİ Zonguldak Milletvekili

ULUPINAR’IN MESAJI
“Geleceğimizin teminatı ve en değerli varlığımız olan çocuk ve gençlerimizin çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, millî kültür ve tarihimize bağlı ve evrensel değerlerle donanmış kişiler olarak yetişmeleri için, ülkemizin her yerinde ve her şartta fedakârca görev yapan öğretmenlerimize minnettarlığımız çok büyüktür. Bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar kutsal bir mesleği icra eden öğretmenlerimize sadece Öğretmenler Gününde değil her daim itibar göstermemiz, hak ettikleri değeri vermemiz gerekir. Milletimizin aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştiren onlardır. Öğretmenler, dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir. Bu vesileyle, eğitim camiamızın neferleri olan, genç nesillere modern bilim ve teknolojinin ışığında eğitim-öğretim veren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, Başöğretmen, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü şükran ve rahmetle anıyorum.”
Ak PARTİ Zonguldak Milletvekili

UYSAL’IN MESAJI

Bir Ülke için en önemli şey eğitimdir. Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında gelen öğretmenlik ise emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir. Öğretmenler, tarih boyunca bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüsü, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlardır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetişmesinde fedakârca mücadele eden Öğretmenlerimiz, her türlü takdire fazlasıyla layıktır. Bu duygu ve düşüncelerimle; Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan bütün öğretmenlerimiz ve eğitimcilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm eğitim çalışanlarına, emekli olmuş öğretmenlerimize bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve mutluluklar dilerim.

TEKİN’İN MESAJI 
“Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır.”  diyen Atatürk çağdaş Türk eğitiminde çok büyük anlam ve önem taşıyan Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ederek, öğretmenlik mesleğine çok somut ve etkin bir biçimde katılmıştır. Bu katılımıyla, öğretmenlik mesleğine verdiği değeri göstermekle birlikte, onur ve saygınlık kazandırarak yüceltmiştir. Büyük Atatürk'ün başöğretmenliği kabul ettiği günün öğretmenlerimize ithaf edilmesi, öğretmenlerimize verilen önemin, milletimizin öğretmenlerimize gösterdiği itibarın en açık göstergesidir. O günün şartlarında, bunun Başöğretmen Atatürk tarafından tespit edilmesi ve ortaya konmasının da ne kadar anlamlı olduğunu bugün hepimizin çok daha fazla takdir etmesi gerekmektedir.  
“Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder” sözleriyle Mustafa Kemal Atatürk, öğretmenlik mesleğinin, bir ulusun ve vatanın şekillenmesindeki önemini ve yetişen nesillerin üzerindeki sorumluluğunu vurgulamıştır. Ulusal kültürün zenginliğini ve değerini göz ardı etmeden, evrensel bilgilerle beslenen, insana değer veren, saygılı, özgüveni gelişmiş bireylerden oluşan toplumlar geleceğe güçlü biçimde ulaşabilir. Bir ülkenin bugününü olduğu kadar, geleceğini de ilgilendiren eğitim; sistemiyle, anlayışıyla, yöntemleriyle, kadrosuyla, okullarıyla ve tüm aşamalarıyla bir bütün olarak değerlendirilmeli, eğitimin herhangi bir öğesindeki aksamanın gelecekte yaşanacak sorunların kaynağı olacağı unutulmamalı ve eğitim politikları da bu doğrultuda belirlenmeli ve yönlendirilmelidir. Bu vesileyle yaşadığı tüm sıkıntı ve aksaklıklara rağmen, büyük bir inanç ve özveriyle yarının dünyasını kuracak çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştirmeye devam eden, ülkemizin dört bir yanında ilim ve irfan öncüsü olarak görev yapan, ülkemizin geleceğine ışık tutan bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatük olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor,  emekli olmuş ve halen görevine devam eden öğretmenlerimize de mutluluklar ve başarılar diliyorum. Alaplı Belediye Başkanı                                                                                     

GMİS YÖNETİM KURULU MESAJI
“Öğretmenlik dünyanın en kutsal mesleğidir. Öğretmenlik, hayatın her anında ve her alanında insana görev ve sorumluluklar yükleyen, mesai sınırlarını aşan, emeklilik döneminde bile topluma örnek olmayı gerektiren seçkin bir meslektir. Hepimizin değerli öğretmenlerimize karşı borcumuz ve sorumluluğumuz var. Ülkemizin ve dünyanın geleceğini şekillendiren öğretmenlerimizin ekonomik ve sosyal sıkıntılarını çözmek, onların daha sağlıklı koşullarda görev yapmalarını sağlamak zorundayız. Çünkü, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirme gayreti gösteren bütün öğretmenlerimize gösterdikleri özveri için çok şey borçluyuz. Genel Maden İşçileri Sendikası olarak, öğretmenlerimizin sendikal mücadelesine destek olduk ve bu desteğimizi sürdüreceğiz. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm öğretmenlerimizi sevgi, saygı ve şükranla anıyoruz”.

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ EREĞLİ ŞUBESİ’NİN MESAJI
24 Kasım Büyük Önder Atatürk’ün başöğretmenliğine kabul edilişinin anlamlı bir tarihidir. 1981 yılından itibaren 24 Kasım her yıl Öğretmenler günü olarak büyük bir gurur ile kutlanmaktadır.Sevgileriyle içimizi, yeniliği, gelişmeyi ve bilimi anlatarak düşüncelerimizi aydınlatan doğruluk, dürüstlük ve bilgiyle evrensel değerlere ulaşmamızı sağlayan bu kutsal mesleği yapan öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Demokratik ve laik Cumhuriyetimizin yılmaz önderleri, vefakâr ve cefakâr fikir insanları, saygıdeğer öğretmenlerimizin bu güzel gününü bütün coşku ve içtenlikle kutluyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

MUHASEBECİ ENİZ KIRAN’IN MESAJI
Bir milletin milli ahlakı, kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Çocuklarımızı ham madde olarak ele alan öğretmenler, üzerinde titiz, dikkatli ve sabırlı çalışmalar yaparak onları hayata hazırlar ve şekillendirir. Ağır ve büyük sorumlulukları olan öğretmenlik eşsiz ve gurur verici bir meslektir. Sevgi elçileri öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum.

ÖĞRETMENİM
Annenin sıcaklığından Öteye adımlamak Kucağından aşağıya inmek Ne zordur bilemezsiniz Okul yoluna yönelen bacaklarım Mehter marşı gibi Bir ileri, iki geri Yaşımın yaşadığı o gurbetlik Bedenime yansımış, heyecandan titriyor Ayrılık düşüncelerimin tümünü zapt etmiş  Sıramın yanına ilerlerken Büyükler sınıfa veda ediyor Geriye kalanlar ağlama sesleri Tedirgin, meraklı minik yüzler Sınıfta oynanan komik sahneler Öğretmenimin Gülümseyen yüzüyle saclarımı okşayıp Adımım öğrenmesi, sevgi, güvenin Bitmeyecek başlangıcıydı Küçük bedenlerin akıl dolu bakışları algılamıştı O insan artık bir baba, bir anneydi Harfleri sayıları birbiri ardına sıralayıp öğretirken Yorgun hali, mutlu yüzü Gözlerimizin önündeydi Öğretmen, yüreklere sevgi akıtan Öğretmen, bize en yakın Öğretmen, sığınılan bir liman Öğretmen, yol, yordam  gösteren Öğretmen, hep fedakar, hep cefakar Öğretmen, bir önder
Öğretmenim verdiğin emeğe, çabana karşın Yurdumun toprağını, ekip biçmişsek Memleketimin bir hanesine harç karıp,tuğla örüp, çivi çakmışsak  Atatürk ilkelerine, Cumhuriyete sahip çıkmışsak Bize hakkını helal et.




Bu sayfayı yazdır

24.11.2014 13:17:20

Bu haber 1786 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 75.740.807

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
398 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
182 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1304 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri