(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BASINLA TANIŞMA TOPLANTISI

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde ara elaman yetiştiren Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Karadeniz Ereğli Meslek Yüksekokulu yöneticileri, tanışma toplantısı düzenleyerek ilçedeki bazı gazetecilerle bir araya geldi.
İlçede, 2 yıl önce kurularak Türkiye’ye ara elaman yetiştiren Karadeniz Ereğli Meslek Yüksekokulu’nda ‘basınla tanışma’ toplantısı düzenlendi. Okul Müdürü Doç. Dr. İlhan Karataş, yüksekokul öğrenci potansiyelinin bazı durumlarda fakülteden daha fazla olduğunu söyledi. Gazetecilere yaptığı açıklamada, açılacak yeni programlar sayesinde öğrenci sayısını bin rakamının üzerine taşımak istediklerini de belirten Karataş, “geçen sene ilk kez Deniz ve Liman İşletmeciliği programına öğrenci almaya başladık. Bu senede Bilgi Güvenliği Teknolojisi diye ikinci programımız açıldı. Bu bölümü açarken hem öğrenci sayısı arttırmak hem de ara elaman yetiştirebileceğimiz öğrenciler olsun diye programlar açmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“EREĞLİ’DE ‘BİZDE VARIZ’”
Önümüzdeki süreçte, Bilgisayar Grafik Tasarım bölümü açmayı düşündüklerini de belirten Müdür Karataş, yeni bölümler açmanın zorluklarını da anlatarak şunları söyledi:
“3 tane öğretim elamanı olmadan program açılmıyor. Şu anda 6 tane öğretim görevlimiz, 3 tanede okutmanımız var. Şuanda 1’inci ve 2’inci öğretim olarak toplamda 250 tane öğrencimiz var.  Bu sayı, yeni programlarla birlikte 500’ün üzerine çıkacak. Onun gayreti içindeyiz. Ereğli’ye bir farkındalık olsun, Ereğli’de ‘bizde varız’ demek amacıyla, hem ara elaman yetiştirmek amacı da güdüyoruz. Açacağımız programında Ereğli’ye has olsun istiyoruz. Çevre illerde olmayan, tercih sebebi olacak programlar olsun istiyoruz Grafik Tasarım gibi.”

HASTANE… MERKEZ KAMPÜS…
Gazeteciler ile bir süre başta Ereğli olmak üzere, Zonguldak bölgesini kapsayan eğitim faaliyetleri üzerine bir süre daha sohbet erden Karataş, eski Ereğli Devlet Hastanesi’nin olduğu alana merkez kampus yapılmam istenmesi düşüncesini ise olumlu bulduğunu belitti. Karataş, öğrencilerin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hazırlayacakları ödevlerinin tanıtımı konusunda da, gazetecilerden destek istedi.




Bu sayfayı yazdır

12.11.2014 11:43:43

Bu haber 1847 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 76.110.444

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
229 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri