(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TÜRK TARİHİ DOĞRU YAZILMALI..!

ZONGULDAK                      

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEÜ) Uluslararası Türk’lerde Tarih Bilinci ve Tarih Yazıcılığı Sempozyumu’nun başladığı bildirildi.  
BEÜ’den yapılan yazılı açıklamada, Türk Tarih Kurumu’nun destekleri ile düzenlenen sempozyumun açılış toplantısı, 23 Ekim Perşembe günü, Prof. Dr. Arif Amirov Salonu’nda gerçekleştirildiği belirtildi.
Sempozyumda konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Orhun yazıtlarının önemine dikkat çekerek, Türk tarihine ışık tutan en önemli belgelerin bu yazıtlar olduğunu ifade etti. Mailoğlu, tarih bilincini arttırmak için tarihçilere düşen görevin önemini de vurgulayarak Sempozyumun Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından düzenlenmesinin Zonguldak için büyük bir kazanım olduğunu söyledi.
Vali yardımcısı Maliolğu’dan önce kürsüye çıkan BEÜ Karadeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurettin Hatunoğlu, sempozyumun birçok önemli tarihçiyi bir araya toplayan bir organizasyon olduğunu belirtti. Hatunoğlu’nun ardından bir konuşma yapan BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. M. Halûk Güven ise Türk tarihinin doğru yazılması gerektiğini ifade ederek şunları kaydetti:
“Türklerin Çin Seddi’nden Adriyatik Denizine, Viyana kapılarına kadar uzanan coğrafyada ve yüzyıllardır devam eden serüvenlerinin, Ulu Önder Atatürk tarafından Türkiye Cumhuriyetinin kurulması ve Sovyetlerin çökmesiyle çok daha rahat iletişim kurduğumuz akraba Türki Cumhuriyetlerinin katılmasıyla devam eden tarihi, dünya tarihinde önemli bir yer tutmaktadır. Türk Tarihinin doğru yazılması ve anlaşılması ise özellikle bugünkü konjonktürde büyük önem arz etmektedir.
Dünyanın en sorunlu bölgeleri sayılan Balkanlar, Ortadoğu, Kafkasları ve Türkistan’ı anlamak için Türk Tarihini doğru bilmek gerekir. Burada da tarihçilere büyük görev düşüyor. Moda deyimle “data-mining” yani veri madenciliği, artan ve kirlenen bilgiden, doğru ve kullanılabilen bilgiyi çıkarmayı kastetmektedir. Tarihçilerimizden “data-mining” yaparak tahrif edilen ve uydurulan bilgilerden arındırılmış gerçekleri ortaya koyan araştırmalar bekliyoruz.”
Konuşmaların ardından sempozyumun ilk oturumu yapıldı. Prof. Dr. Tuncer Baykara, Prof. Dr. Bayram Kodaman, Prof. Dr. Kahraman Recebov, Prof. Dr. Salim Çöhçe konuşmacı olarak katıldılar. Üç gün sürecek olan sempozyumda, tarih bilinci ve tarih yazıcılığı konularında önemli oturumlar gerçekleştirilecek.
Sempozyumun açılış toplantısına Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, Rektör Vekili Prof. Dr. M. Haluk Güven katıldı. Akademisyenler, tarih araştırmacıları ve öğrenciler toplantıya yoğun ilgi gösterdiler.




Bu sayfayı yazdır

24.10.2014 15:03:04

Bu haber 1847 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.032.550

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
423 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1440 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri