(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İDARECİLER KARARLI! OKULDAN KAÇILMAYACAK..!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi idaresinin derslerden kaçan öğrencileri okulda tutabilmek için güvenlik kamerası taktırması ve bahçe demirlerinin gres yağı ile yağlayarak tedbir alması, diğer öğrenciler tarafından olumlu karşılandı.
Bin 500 öğrencisi bulunan Karadeniz Ereğli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi idarecileri, teneffüs aralarında okuldan firar eden öğrencileri okulda tutabilmek için son çare olarak, okulun B Blok ile Metalürji Bölümü arasında kalan yaklaşık 8 metrelik demir tellere gres yağı sürdü. Aynı yerdeki demirler tam 20 kez ya kırıldı ya da büküldüğü öğrenilirken okul yönetimi ise, kimin yaptığını bilmediği hasarlı demir parmaklıkları her seferinde yeniden yaptırdı.
İddiaya göre, buradan kaçan bazı öğrenciler, okul idaresinin tüm tedbirlerine rağmen bir yol bulup okul bahçesinden dışarı çıkmayı başardı. Okul idarecileri ile Okul Aile Birliği yöneticilerinin demirleri ve bir ağacın gödeşini yağlayarak bu Zonguldak Valiliğinin genelgesinde belirtilen ‘öğrenciler gündüz saatleri içinde okul içinde tutulacak’ talimatına uyulduğunu söyledi.
Metalürji Bölümü son sınıf öğrencisi Burak Uslu, alınan güvenlik tedbirlerinden dolayı memnun olduğunu belirterek, “arkadaşlar, canları sıkıldığı zaman kaçıyorlardı. Çoğu, dışarı çıkıp sigara içiyorlardı. Tartışmalar, kavgalar oluyordu. Hatta geçen sefer, bir arkadaş demirlerden atlarken düştü ve bacağını kırdı. Bu olaylar çok sık görülmeye başladı. Öğretmenlerimizin bunu yapması daha iyi oldu” dedi.
Aynı sınıfta okuyan Ferdi Okut ise şöyle konuştu: “Gres yağı sürüldü, teller takıldı. Hatta güvenlik kamerası takıldı. Bizde öğrenciyiz burada. Arkadaşlar çoğu zaman kaçıyorlar buradan, milleti rahatsız ediyorlar ve okula zarar veriyorlar. Ben bu önlemlerin bile yetersiz olduğunu düşünüyorum. Öğretmenlerimiz, bizi okulda tutabilmek için böyle önlemler alıyor. 20 kişi okuldan kaçıyorsa bundan bin 500 öğrenci sorumluluk altında kalıyor. Açıkçası, alınan bu önlemler çok doğru. Öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.”

UYUŞTURUCU KULLANIMI ARTTI

Bir diğer öğrenci Berkan Öcal da, gençler arasında artan madde kullanımına dikkat çekerek, “son zamanlarda bu uyuşturucu, bonzai maddeleri epeyce arttı. Öğretmenlerimiz, bizim bu kötü alışkanlıklardan uzak durmamız için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Bu yüzden öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.




Bu sayfayı yazdır

17.10.2014 19:58:10

Bu haber 2463 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 75.753.763

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
419 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
184 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1307 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri