(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

HER YIL 25 AŞÇI…

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nden modern eğitim mutfağı kurulduğu bildirilerek yemek üretimine başlandığı belirtildi.
İlçede bulunan Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, okul bünyesinde yiyecek içecek hizmetleri bölümünde okuyan öğrencilerin uygulamalı eğitim görmelerine katkı sağlaması düşünülen eğitim mutfağının kurulduğunu açıkladı.
Korkmaz, Milli Eğitim destekli kurulan mutfağın, öğrencilerinin beceri eğitimi ve staj yapabileceği nitelikte işyeri temininde güçlük çekilmesi ve öğrencilerin beceri eğitimi imkanı bulamamaları üzerine  kurulduğunu anlatarak şunları kaydetti: "Mutfağın kurulması ile kurulması ile birlikte; bakanlığın ilgili genelgesi gereği ilçede taşımalı tam gün eğitim gören öğrencilerin yemeği kontrol ve denetimli olarak Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından sağlanacaktır.
Mutfak sayesinde öğrencilerimiz tam donanımlı olarak yetişme imkanına sahip olacak. Hedefimiz, her yıl 25 aşçı yetiştirmektir. İş ve İşlemler Okul Döner sermayesi tarafından yürütüleceğinden hizmet alımı yoluyla aşçı ve dağıtıcı çalıştırılacaktır. Öğrenciler sadece 3308 sayılı kanun gereği, yaparak öğrenmekle sorumlu oldukları hususları yerine getireceklerdir.
Kamu kaynakları, azami verimlilik kuralları içerisinde kullanılmış olacaktır.
Ayrıca ülkemizin diğer İl ve İlçelerinde de uygulanan ve daha donanımlı olan mutfağımız, gerekli olduğunda Bakanlığımıza bağlı diğer birimlerce de kullanılacaktır.”

İŞ ÜRETİLİYOR
Okul Müdürü Abdülselam Aksoy ise okulun diğer bölümlerinde de aktif çalışmalar yapıldığını, öğrencilere işyeri açma belgesi verildiğini söyledi.




Bu sayfayı yazdır

1.10.2014 14:35:24

Bu haber 2047 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
02.10.2014 02:48:12
Bir bilen..! diyor ki;

evet burda iş üretiliyor cumhuriyet halk evinde ne üretiliyo şuan oranın sorumlusu ne iş yapıyor ? biz sürekli gezerken görüyoruzda gezerek çalışıyor heralde arkadaş gerçi bunların dokunulmazlığı var güneş gözlüğünü tak üstüne kırmızı montu giy gez vay beeeeee




Şu anda 34 kişi online
Toplam ziyaret : 76.080.648

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
181 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
540 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1459 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri