(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILIMIZ HAYIRLI OLSUN

                       EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Ereğli ve Alaplı Belediye Başkanları Hüseyin Uysal ile Nuri Tekin,  2014-2015 eğitim-öğretim döneminin başlaması ve ‘İlköğretim Haftası’ dolayısıyla birer mesaj yayınladı.

Milletvekili Ercan Candan, yazılı olarak gönderdiği mesajında şunları kaydetti:
“Genç bir nüfusa sahip olan ülkemizdeki öğrenci sayısı çoğu Avrupa ülkelerinin nüfusundan daha fazladır. Geleceğimizi ve ülkemizi emanet edeceğimiz gençlerimizi doğru yönlendirme ve çağdaş bir eğitimle büyük bir güce dönüştürmenin gayreti içerisindeyiz. Bu dönüşümü de iki aşama halinde gerçekleştiriyoruz.
İktidarımız dönemizde her zaman en büyük payı Milli Eğitim Bakanlığı’na ayırdık, her yılda bu payı artırıyoruz. Derslik sayılarımızı hızla artırarak öğrencilerimize 20-25 kişilik sınıflarda eğitim vermeye çalışıyoruz. Zengin fakir ayırt etmeden bütün öğrencilerimizin kitaplarını karşılıyoruz. Geçen yıl başladığımız FATİH Projesi ile de öğrencilerimize bilgiye hızlı ulaşmanın ve çağdaş eğitimin imkânlarını sunuyoruz.
Fiziki şartlar önemli olsa da eğitim ordumuzun en önemli neferleri çok değerli öğretmenlerimizdir. Bu yüzden Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, gençliğimizi yani geleceğimizi onlara emanet etmiştir. Bizlerde bunun bilincinde olarak öğretmenlerimizin sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz. Her yıl 30-40 bin genç öğretmenimizi eğitim ordumuza katıyoruz.
Bu vesile ile 2014-2015 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, değerli öğretmenlerimize, velilerimize, ilimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını cenabı Allah’tan diliyorum."

UYSAL’IN MESAJI 
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Basın Bürosu aracılığı ile yazılı olarak servis edilen mesajında şunları söyledi:
“İyi yetişmiş bir nesil, bir ülkenin en güçlü sermayesidir. Güçlü ve kalkınmış Türkiye’nin yolu da iyi bir eğitimden geçmektedir.
Çocuklarımızın alacağı iyi bir eğitim, aydınlık ve çağdaş Türkiye’nin yarınlarına yapılacak en büyük yatırımdır. Hiç kuşkusuz ki, en mantıklı ve en doğru yatırım insana yapılan yatırımdır.
Okullarımızın şartlarını iyileştirmek, çocuklarımızın okul dışı zamanlarını değerlendirecekleri sosyal, kültürel ve sportif alanları arttırmak Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin hedefleri arasındadır.
Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün "yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" diye hitap ettiği değerli öğretmenlerimizin ve ülkemizi güvenle geleceğe taşıyacak olan tüm öğrencilerimizin 2014-2015 eğitim öğretim yılını en içten dileklerimle kutlar, tüm öğrencilere başarılar dilerim.”

TEKİN'İN MESAJI
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in, Belediye Basın Bürosu aracılığı ile yaptığı mesajı şöyle:
“Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizle birlikte yeni bir eğitim ve öğretim yılına girmenin heyecanını yaşıyoruz.
Yeni eğitim ve öğretim yılında okullarımızın eksiklerinin giderilmesi, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin her açıdan mutlu olmaları hepimizin ortak temennisidir. Alaplı Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da eğitim camiasının eksiklerinin giderilmesinde imkanlar ölçüsünde elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Gelecek nesiller hepimizin teminatıdır ve hepimizin gelecek nesillerin iyi yetişmesinde ortak sorumluluğu vardır.
Bu duygu ve düşüncelerle, yeni eğitim ve öğretim yılının eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyor, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum.
Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Başöğretmen Ulu Önder Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi de rahmetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum.”




Bu sayfayı yazdır

15.09.2014 11:31:04

Bu haber 1440 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 19 kişi online
Toplam ziyaret : 76.030.286

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
809 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
420 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1438 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri